Başlangıç İçin Takım Çantası

Konu, 'Takım Çantası' kısmında maniyac tarafından paylaşıldı.

1. Merhaba Arkadaşlar,

Bir süre önce eski kamış oltamı ve ufak takım çantamı bulduğumdan beri neden balık tutmadığımı sorgulayıp balığa başladım. (Eski dediğim 10 yıllık) Ve haftasonu Polonesköy için düzenlenen organizasyona da katılacağım. Şimdi benim sizlerden ufak bir ricam olacak.

İlk kez bir takım çantası oluşturacağım ve balık malzemeleri alacağım için kazıklanmak istemiyorum. Takım çantası için kendime 200 TL lik bi bütçe ayırdım başlangıç olarak, sonra teker teker ilavelerde bulunacağım.Sizden ricamda bu hususta yardımcı olmanız.Bu ayırdığım parayı en verimli şekilde nasıl kullanabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Benim için ufak bir Takım çantası oluşturup fikir verir misiniz?
    Misina: almam gereken ebat ve marka
    Kurşun: Almam gereken ağırlık aralıkları
    Fırdöndü: Nelerden almalıyım
    Ve İğne.
    Şamandıra
    Bu boncuk, stopper tarzı şeyleri almam gerekir mi
    Forumu okudum, ama hepsi tartışmalı konular.. Başlangıç seviyesinde bir takım çantası oluştururken tam olarak ne almam gerektiğini bulamadım.

Not: Tatlı Su ve Deniz de ki tüm organizasyonlara katılacağım elimden geldiğince, o yüzden takım çantasını oluştururken çok amaçlı yapmakta istiyorum. Ve kazıklanmamak;) Biliyorum istediğim şey çok komplike ve çok zahmetli belki de. Sadece takım oluştururken ve balığa giderken yarıyolda kalmayacağım Başlangıç seviyesi bi çantam olsun için uğraşıyorum.
    şimdiden teşekkürler.Belki konu önemli sayılıp herkezin yararı için ana konu yapılabilirde..

2. istavrit

istavrit Boğaç

Selam,
    Senin açtığın konular dediğin gibi daha önce çok açıldı ,ama inanki bence çoğu doğru cevapları bulamadı ...Çünkü doğru cevap kendinde Niye mi ?
    1-Nerde avlanacaksın (Marmara ile Ege arasında o kadar çok fark var ki ...hatta Marmaranın kendi içinde bile çok var )
    2-Ne avlayacaksın ( tüm balıklar için bir şeyler olsun diyorsan bu fantaziden öteye geçmez)
    3-Ne zaman avlanacaksın ( yaz mı kış mı ,gece mi gündüz mü )

O yüzden önce bir takım çantası al ( en pahalısı 20 TL ) sonra hedeflerini belirledikçe içine bir şeyler koy

Örneğin İstanbul 'dasın ,lüfer mevsimi geliyor ,hazırlıklarını buna göre yap mesela .Boşuna yemli avlar için kısa palalı alman yerine mantarlı telli takımlar al ,ya da at çek için ona göre kamışlar bu avşara özel rapalalar alabilirsin
    Böyle sabaha kadar bi şeyler yazılabilir ama dediğim gibi cevap sende
    Rasgele

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balık için gerekenler bir takım çantasına sığmaz, maalesef...

Takım çantası, belli bir yere giderken orası için gerekenleri taşımak için iyi bir araçtır.. Elbette bu listeye her avda olması gereken, bıçak, makas, yara bandı vs. gibi demirbaş şeyler eklenir..

4. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    ille de somut bir cevap istiyorsan;

misina makası
    ufak bir bıçak
    kafa lambası
    birkaç adet fosfor
    50 metre uzunluğunda 0.30 kaliteli misina
    1 kutu 7 numara iğne
    1 kutu 3-4 numara iğne
    birkaç tane hazır takım
    birkaç tane hazır çapari takımı
    zil
    15-20 adet 50 grlik kurşun
    15-20 adet 75 grlık kurşun
    küçük boy bir pense
    japon yapıştırıcısı
    eldiven (yün olmasın.plastik yada bez)
    yara bandı

ve o gün nereye,ne zaman,hangi balık için gittiğine göre değişecek olan
    takım,ağırlık ve diğer malzemeler.

saygılarımla.

5. Anlıyorum.. ama gene de en çok işime yarayacak misina kalınlıkları, ve iğneleri belirleyemez miyim hepsi farklı mı. Düşünün şimdi yarın malzemeciye girdim. Ben misina istiyorum yeni başladım balığa dedim.Bana ne gösterirse tamam doğrudur diyeceğim.. Herşey konuda bir genel malzemeler vardır diye düşündüğümden bu şekilde olunca biraz korkuyorum ve kafamda karışıyor. Tutacağım balığa göre çanta hazırlamak deniliyor ama daha önce de çok okudum, lüfer için atarsın başka balık gelir. Okuduklarımdan yola çıkarak Her balığın doğal yaşama alanında, zekasına, beğendiği yeme kadar hangi balığın nası olacağı bilinmez, sen sazan beklersin kefal çıkar.

Ben sorumu yalnış sordum galiba ya da herşeyiyle yalnış anladım:) Şu an balığa giderken takım çantalarını bugün lüfer tutarım diye hazırlamıyorsunuzdur. Ama çantanızı hazırlarken genel amaçlı kullanmaya uygun malzemelerden oluşturulduğuna inanıyorum. Benim gibi yeni başlayan bir insan, kamışı fırlatırken takımı kopsa (Başıma geldi:) kamışı bi salladım vay be dedim sonra bi baktım meğersem kopmuş:) ) , tüm tası tarağı toplayıp eve mi dönmeli:)

Ne tuttuğun önemli olmadan da kullanacağın (genel amaçlı) belli misina kalınlığı, iğne şekli ve numarası, ağırlıklar olmalı diye düşündüğümden böyle yazıyorum. Tabii ki üstadlarım abilerim yalnış anlamasınlar onların bilgilerine sonsuz saygım var..

surc-i lisan ettimse affola

6. teşekkür ediyorum bahsettiğim buydu.. Bunun dışında alacağım herşeyin hangi balık, hangi zaman ve yer olarak belirlenip ilave edile edile takım çantası her geçen gün şekillene bilir sanıyorum.

Başlığımı okuma ve cevap verme zahmetinde bulunan tüm abilerime teşekkür ediyorum