Başlangıç için tavsiyeler ve Didim Altınkum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında barracudda tarafından paylaşıldı.

1. barracudda

barracudda hakan

Merhabalar.. Bu yaz Didim Altınkum'da uzun bi tatil fırsatım oldu, yıllardır merak duyduğum ama içine girmediğim balık avına da böylece daha çok yakınlaşma şansı buldum. Bir süredir araştırıyorum fakat okuduğum bilgiler henüz başlamamış biri için kafa karıştırıcı olabiliyor. Kıyıdan avlanmayı düşünüyorum, sizce nasıl kamış ve makine almalıyım? Bunların dışında almam gerekenler ve avlanmaya gidebilmek için yapmam gerekenler nelerdir? (takımın hazırlanmasının nasıl yapılacağı vs.) Sorularım çoğunuz için fazla basit olacak farkındayım ama henüz hiçbir şey bilmiyorum. Tecrübem 3-5 sene öncesinde sülünes ve makara ile kaya balığı çekmekten ibaret. :)

Bir de Altınkum'da ava çıkan var mı aramızda? Ne tür balıklar alınabilir ve bu balıklar için ne tür kancalar ve yemler kullanılmalıdır? Anladığım kadarıyla belli bir balık türüne göre hazırlanmak gerekiyor, zira hepsi için farklı yemler ve sistemler kullanıyorsunuz. Yüzeydekiler için şamandıra diptekiler için ağır bir kurşun vs. sanırım.

2. T-Rap

T-Rap ilker

Öncelikle hoşgeldin hakan.

3. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Siteye de didim ede hoşgeldin Hakan.
    hala Didim de isen seni altınkum da balık av malzemeleri satan bir arkadaşım var ona yönlendireyim sana ne lazımsa verir.Hatta yanındayken beni onun telefonundan arayabilirsin sana indirim yaptırırım:D
    Altınkumda sabah erken olmak kaydıyla levrek,cupra,sargoz,karagöz gibi balıklar alabilirsin ama bu balıkları gümrüğün hemen yanından dibi biraz taşlık olan bölgeden alabirsin.Yine gece saat 23;00 den sonra altınkum sahilinden mırmır şansın varsa yine cupra alabilirsin.

Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  4. barracudda

barracudda hakan

İlyas Abi ve İlker çok teşekkür ederim..

2-3 günlüğüne İzmir'e geldim abi hafta içi tekrar didim'de olurum sanırım. Gümrük dediğin yer kamacı restoran'ın olduğu yer mi oluyor? o taraftaki kayalıklarda tutanları görmüştüm sanki. ya da d-marin'in oraları mı diyorsun?

5. barracudda

barracudda hakan

Bir de bahsettiğin balıklar için ayrı takımlar hazırlanıyor sanırım. Nasıl bir şey hazırlamamı tavsiye edersiniz? Kurşun seçimi kanca seçimi vs. nasıl yapmalıyım bunları?

6. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Hakan kastetdiğim yer kamacı resturant önü.Madem İzmir desin makinanı ve kamışını ordan alırsan daha hesaplı olur.Ayrıca gelirken boru kurdu,sülünez gibi yemler getirirsen birkaç gün yem sıkıntında olmaz.Makina 5000-6000 lik hesaplı bir şey alırsın,kamışı ise 3.50 civarı bir şey al derim başlangıç için.Takımlar çok çeşitli ama kurt kullanacaksan iğneni sırtı centikli olanlardan terçih edersen atış sırasında yem kaybın azalır.Siteyi biraz araştır klasik üçlü takımlar hakkında bilgi edin ,hatta İzmir de malzeme alırsan muhtemelen hazırları vardır al bir kaç tane nasıl yapıldışını incele bahsettiğim balıkların hemen hepsini bu taıkla alabilirsin.Canlı yengeç temin edebilirsen gezer kurşunlu tek iğneli bir takımda oldukca avcı olacaktır.Ayrıça iğne bağlamayı bilmiyorsan kısa zamanda öğrensen iyi olur derim.
    Sevgiyle kal.

Son düzenleme: 30 Temmuz 2011