Başlangıç için uygun kamış?

Konu, 'Kamışlar' kısmında sari tarafından paylaşıldı.

1. sari

sari Levent SARI

Herkese merhabalar,
    Arkadaşlar karaköy beşiktaş vs sahil yerlerinde balık tutmak için kendime orta kalite bir kamış(OLTA) almak istiyorum.
    Amacım çok profesyonel şeyler yapmak değil sadece sahilde kendimce balık tutmak.
    Keza balık tutmayıda yeni öğreneceğim zaten hafta sonları öyle sahile inip kendi başıma bişeylar yakalayayım istiyorum.
    Ama tutupda çapari bir kova sardalya avlamak da değil tabi.
    İşte yakaladığım balıklarla eşe dosta bazı bazı mangal yapa bilecek turde şeyler istiyorum.
    Karaköy de baktım olta fiyatlarına 25 tl ye takımlı oltalar var ama onlarla da pek bişey yapılamayacağını söylüyorlar.
    Forumda bu konu ile ilgili yazılan birçok şeyi takip ediyorum ama yinede sizin önerilerinize ihtiyacım var.
    Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
    Sevgiler SARI

2. tayfunkizilates

tayfunkizilates Tayfun

Favori Kamış:
    Albastar 2804 Hulk Surf Kamış 4.20 80-170 gr
    Favori Makine:
    Remixon ...
    En İyi Avı:
    Levrek 35 cm
  3. sari

sari Levent SARI

Üstadım şimdi ilgin için teşekkür ederim.
    Ancak ben forumda bu tip konuları uzun zamandır okuyorum o yuzden buraya yazma ihtiyacı duydum.
    Şimdi burada önemli olan konu; balıkta ne yapmak istediğini bileceksin ona göre olta alacaksın.
    Yani özellikle yakalamak istediğin balığın türüne göre olta yada surf kamış alman gerek.
    (Ben zaten bu surf kamış ve olta olayınıda tam anlamadım ya neyse)
    Keza her olta ile yada kamış ile her balığı yakalayamazsın.
    Birde benim gibi adam tutupta okyanusta orkinos yakalayacak değil.
    En fazla mırmır- lüfer- mezgit-çupra- istavrit-sardalya.
    Standart marmara da çıkan balıklar işte.
    Malum Aynalı sazan, kefal falan gölde oluyor onlarda buyuk olunca bazen oltayı kıra biliyor.
    Ha tabi şimdi şuda var çok çok marmaranın ucuna doğru gider yada tekne ile açılırsan karşına kocaman kocaman turna ve orkinos çıkma olasılığı da var.
    (Kısaca büyük balıklarda olta parçalana biliyor.)
    O yuzden iyi birşey almkda fayda var.
    Fakat ben yeni başlayan biri olduğum için oyle gidip 300- 400 TL lik oltalarda almak istemiyorum.
    Anladığım kadarı ile benim gibi arayışta olan birine 60 ile 100 TL lik oltalar yeter ancak bu fiyata alabileceğimin en iyisini almak istiyorum.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Levent merhaba... bir beşiktaşlı olarak, orada sürekli avlanan birisi olarak, öncelikle merhaba demek istiyorum...

boğaz suyunda avlanmak için öncelikle "surf" kamış ve buna uygun, mümkünse büyük kafalı ancak çok da ağır olmayan makinelere yönelmek gerekiyor. başlangıçta ne derece iyi malzeme alabilirsen o derece işe ısınır, daha süratli balık avlamaya başlar ve bu işi daha da fazla seversin. kötü malzemeler ise çabucak paslanır, yıpranır, kırılır, dişli dağıtır, zevk almanı engeller ve balık avın daha fazla eziyete döner.

milyarlık takım yapmak tabi ki abes olacaktır, ama 20-25 liraya satılan takımlar da işini kesinlikle görmeyecektir. sığ ve yakın yerlerde kurtla mırmır, ispari vs yakalamak ayrı, ileri çapari veya yemli lüfer takımı eriştirip, rapala eriştirip balığı almak ayrıdır.

ancak; 150 lira civarı alabileceğin başlangıç sınıfı bir surf takımı seni açıklarda da, kıyıdan yakın su yemli avında da tatmin edecektir...

tavsiyelerimi dinlersen emin ol avcılık zevkin de performansın da artar...

sana lineaeffe oyster 4.20 m (100-250 gr atarlı) bir surf kamış ile shimano hyperloop 6000 fa öneriyorum. bu iyi bir ikili olacaktır, toplam maliyetleri de sanıyorum 150 lirayı geçmez.
    http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=987
    http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12688

makina konusunda da daha büyükçe makina istersen (kanımca pek gerek yok) spro long cast makinalara bakabilirsin,

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=735

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Kıyıdan atacağın uygun fiyatlı bir takımla başla bence. ileride daha profesyonel takımlar alırsın. Tek kamışla bu iş zaten yürümez. Rastgele.

6. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sevgili moderator dracoya katılıyorum. ne kadarlık bir bütçe ayırdın bilemem ama 100 tl den aşagıdaki makine kamışın seni uzun süre tatmin etmeme durumu olabilir. kesin etmez demek yanlış belki ama daha iyisini aramayana nasıl olsa başlarsın ki hemen herkes başlıyor. daha uzun ve keyifli ilk takımınla zaman gecirmek icin bence 150 lira ideal. öneri olarakta aynı kamış ve shiman ohyperloop olabilir. daha ucuz tutsun istersen okuma avenger ve oyster cast ikilisini daha ucuza üsküdardan alabilrisin kanaatimce..

7. irfant

irfant irfan

merhaba levent, ben yeni başlayan birisi olarak tecrübelerimi aktarayım.

bende 2,70 bir kamış vardı, çapari atarken çok zorlandım. sonra 3.90 lineeffe spirit surf aldım 50ytl civarı. biraz rahatladım ama 4.20 alsaydım daha mı iyi olurdu diye düşünmüyor değilim.

daha 3 defa balığa gittim boğazda ama gördüğüm oltayı biraz uzağa göndermek gerekiyor. bu yüzden 3.90 ve 4.20 başlangıç için yetiyor. boğaz akıntısı fazla olduğu için biraz ağır kurşun kullanmak gerekiyor. ben 100gr kullandım yeniköy-tarabya civarlarında. spirit surf de zaten 150gr'a kadar atabiliyor. beşiktaş'a da uygun olabilir.
    makine olarak alba gama 50 vardı onu kullanıyorum ama biraz zorladığım için
    dişliler sıyırdı herhalde. şimdi spro long cast almayı düşünüyorum ama çok zorlamazsan gama 50 de işini görebilir. uzağa atış makinelerin kafasının biraz büyük yada konic olması gerekiyor, spro'da bu özellik var.tahminimce bu tip makineler sürtünmeyi azaltıkları için daha üzağa atış yapabiliyorsun. makine seçimi yaparken 0.35 misinadan en az 200m sarabilmesine dikkat et.
    kolay gelsin..

8. sari

sari Levent SARI

herkese ilgi ve alakası için ayrıca teşekkür ederim
    65 tl kadar biriktire bildim ama bir kaç ay daha sabredersem 180 tl lik bir takım ala bilirim.
    Peki sormak istediğim bir şey daha var yemler ile ilgil olarak istanbul sahilinde gunuz hangi balıları avlamka içn ne tur yemler nasıl kulalnılıyor?
    Mesala biliyorsunuz zargana avlamka için 80 lik iğne ile şamandıra kullanmak l suyun altında sadece 100 cm lik kısım bırakmak gerekiyor işt ebunu gibi ban averebileceğiniz ince tuyorla neler olabilir?

9. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Aradığın tüm bilgiler forumda mevcut arkadaşım,boş vakit buldukça oku,emin ol çok faydasını göreceksin...

10. sari

sari Levent SARI

arkadaşlar aşşağıdaki takımlara bakmanız mumkun mu?
    alba star kurşun atarlı çelik sargı karbon surf kamış 54TL
    Banax st2000c 3 bilyalı çelik dişli 15 kg kaldırma kapasiteli makine 51 TL
    arkadaşlar birde DAM makineler nasıl bugun bir makine gördüm ben,m çok hoşuma gitti ama tabi dış göünüşüne bakıp alamıyorsun bu makineleri

Son düzenleme: 19 Kasım 2009
  11. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bu 15 kg kaldırma kapasitesi bana pek inandırıcı gelmedi,benimkindede böyle bir yazı var ama 10 kg lik plastik su şişelerini kaldıramadı ??

12. sari

sari Levent SARI

Bugun Karaköy ve Tophane deki balık av malzemeleri satan dukkanları dolaştım
    içlerinden aklıma yatan ve en çok hoşuma giden aşşağıdaki model ve markalar olduk ancak markalardan ve fiyatlardan pek anlamadığım için sizin tecrübelerinize basvurmak istedim.
    http://www.firaronline.com/urun-det...tele-surf-390-cm-kamis-92346390#tab_view_area
    http://www.firaronline.com/urun-detayi/1170-350-dam-quick-super-300-rd-3-bb-050-mm-91170350
    birde patriot marka kamışlar ama dediğim gibi ben bakıp inceledim hoşuma gitti ama hiç bir fikrim yok.
    Ayrıca burada birsey daha sormak istiyorum.
    DAM kamışlar ve makineler marka olarak nasıl?
    Banax makineler sizce nasıl?
    Alba star makine ve kamışlar nasıl?