Tarih : 06/12/2013 Yer : Bergama Malzemeler : Cormoran 2,70 Telespin Kamış (20-60 atar, 185 Gr) Tek çekim 85 tl. Abi 3 aydır boğazımdan lokma geçmedi nakite 75 olur mu derseniz? Sanmam ki vermesinler. Makine : Spro Red Arc 20'lik Misina : Mono 0,33 mm - Marka, gizli bilgi. (Yazınca, fiyatı artıyo ) Sahte : Bunlara da yapıştırıyorlar zammı. Yakalananlar: 1 adet levrek (50 cm - 1,5 kilo) El tartısıyla ölçtüm. 1 adet ispendek (35 cm - 500 gr) Cuma günü iş çıkışı, levrek duyumlarıyla beraber doğru Bergama'da soluğu aldık. Hafta içi çok güzel bir levrek havası olduğu halde gidememek iyice canımı sıkmış, iş yerinde duramaz olmuştum. Bergamalılarca Face'e atılan resimler, özel mesaj yoluyla yapılan haberlendirmeler beni iyice yoldan çıkarmış. İş arkadaşlarımın gülen bakışları arasında, hayali atıp çekme hareketleri yapmaya başlamıştım. İş arkadaşım bu hafta izine çıkmayacak olsa, kesin çıkardım. Her neyse, hafta sonu tatili de hiç yoktan iyidir dedim. Serhat abiyle, saat 20:00 civarı atladık arabaya yola çıktık ama nereye gidecez belli değil. Abim bölge levrekçilerinden ishitbarat almaya başladı. Herkes bir avlağı işaret ediyordu. Lakin işaret edilen avlakta 15 kadar avcı olduğunu öğrenince hepten moralimiz bozuldu. Madem öyle, bizde kimsenin önermediği avlağa gidelim dedik, gerçi pek verimli değildi son zamanlarda ama sıkış tepiş, sinir stres yaşamaktansa bir balık ta tutsak kafiydi. Hiç balık tutamadan onlarca kez gidip gelmiştim, gene tutamasam bişey değişmezdi benim için. Saat 22:00 civarı avlaktayız, gerçekten de kimse yok. Hava mevsime göre ılıman. Rüzgar hemen hemen sıfır. Akım zayıf, su çekik ama bulanıkça. (Çay levrekçiliğinde dikkat edilmesi gereken şeylere bakınca bulanıklık hariç hemen herşey olumsuz gibi ama ılıman ve sessiz ortam tam aradığımız şey.) Hemen takımları hazırlayıp, avlağa kurulduk. Yeni telespin kamışımı da ilk kez deneyecektim. Yeri gelmişken yazayım; Cormoran Black Master 2,70 metre, 20-60 atar, 185 gr kamışı çok beğendim. Yalnız ben değil Serhat abi de çok beğendi. Kamışa Red arc spro makinemle kombinleyince de çok şık ve keyifli bir takım oldu. Atış mesafesi, esneklik, denge, taşınabilirlik, sap uzunluğu tam istediğim gibi. Kadir abinin aynı kamışı kırması ise tek soru işareti aklımda ???? Acaba sağlam değil mi şüpheleriyle atış yapmaya başladık. Önce silikonlarla başladık. Bir saat geçmişti ve halen Bir şeyler tutabilmiş değildik. Canım da sıkılmaya başlamıştı, 10 dakka da bir; Abi çay yapayım mı diyordum. Derken bir araba geldi, içinden 2 göl kamışlı avcı çıktı, onlarla kısa muhabbetin ardından onlar başka bölgeye kaydılar. Suda hareket yoktu ve bizim bölgede atçek yapmamız onları kısıtlıyordu. Gene Serhat abiyle başbaşa kalmıştık, Saat 11:30 civarlarında suda hareketlenmeler başladı, küçük kaçıştırmalar ve arada ispendek çakmaları geliyordu. Artık çakmanın sesinden, levreği tahmin eder olmuştuk. Her boş avım bana güzel tecrübeler katmıştı. Serhat abi kenara yemli bir takım da koymuştu. Ona bakmaya giderken senin şamandıra çok yakın deyip, silikonla şamandıramın arasını biraz daha açtı ve içeriye at biraz da orada takılmaz dedi. O yemli takıma giderken atışı yaptım. Kolu 2 tur çevirdim sert bir ağırlık, kamışa refleks olarak tasma yaptım, sağa kaymaya başladı. Anlamıştım, sahtemin ucunda güzel bir levrek vardı. İspendek olsa, bu kadar basamazdı. Neyse ki akıntı benden yanaydı. Kamış için şüphelerim olduğundan daha çok makinaya yüklendim. Misinama ve makinama sağlamlık konusunda güveniyordum. Makinam gerçekten öyle kararlı dönüyordu ki, 3 kilo da olsa çekerim ben diyordu. Makine ne kadar iyi olsa da gene de kamışa iş düştü, balığı kendime 5 metre mesafeye getirince abi aldım dedim. Çünkü durduğumuz yer tek başıma balık çıkartacak bir nokta değildi. Kıyıda 2 adımlık bir kara parçası vardı, gerisi dik tepe. Tepeden atıyoruz. Daha önceden balık alırsam ne yaparım diye düşündüğümden balığı o 2 adımlık yere yönlendirdim kamışla. Balık direnmeye, sert tepkiler vermeye başlamıştı. Kuyruk vurmaları ve kafa atma hareketlerini yaparak son kozlarını oynuyordu. Serhat abi elinde kepçeyle tepede bekliyor, yaklaştır yaklaştır diye direktif veriyordu. Düşündüğüm 2 adımlık karaya balığın kafasını çıkarmamla Serhat abimin kepçeyle balığın üzerini kapatması bir olmuştu. Balık kepçenin içinde değildi ama dışında da değildi. Dikkatlice aşağıya inip balığı tepeye çıkardım. Hemen sahteden kurtarıp, sonlandırdım. Abi ben çay demliyorum artık dememle, şimdi sırası mı, balık başladı cevabını almam bir oldu. Bir balık gelince devamını da bekler levrekçiler, çünkü birkaç tane daha o an bölgede yemleniyo olabilir ama benim için av bitmiş gibiydi artık. Tamamen takımları toplasam avdaşımın konsantresi ve hevesi kaçacaktı. Üşüdüm abi ben çay yapayım, sen deneyekoy dedim. Ağzım kulaklarımda tam çay demleyecem, şu Aykut'a bir mesaj çakayım da morali bozulsun deyip sırıttım. Saat 00:20 civarları, uyumuş mudur, ayıp olur mu dedim biran ama sonra biz uyuyor muyuz kardeşim, uyansın varsın dedim. Aykut'la mesajlaşırken, bir yandan da çay demliyordum. Gecenin devamında ben salla pati avlanırken avdaşım iyice hırs yapmış, yarım saat çay molası zor vermişti. Hırsının karşılığını da sabah gün ağarırken 35 cm'lik ispendeği sert sahteyle yakalayarak almıştı. Refleks olarak, Ooooo Abi, güzel balık dememle, neresi güzel cevabı almam bir olmuştu. O an cevap veremedim, çünkü ters tepki verebilirdi. Şimdi cevap veriyorum : Asaleti güzel. Gürültüsüz patırtısız avımızı daha fazla sürdürmeyip, huzurla evimize döndük. Herkese iyi haftalar dilerim. Keyifli avlarınız olsun. Sahtelerim :
balığı kokuttun bee rapor bekliyoruz bu adam ne zaman açacak diye haberi gelmişti resmide yüklü telefonumda tebrik ederim Volkan artık avlağın için doğru sahteleride edinmişsin..geriye tek birşey kalıyor çok sık çay molası verme çay içmeyemi yoksa balığamı gidiyon anlıyamıyoruz yaa
Tebrikler Volkan, İyi bir başlangıç olmuş. Güncen ve yakaladığın balık çok güzel. Her zaman rastgelsin.
Aykut sana mı gönderdi abi. Levrekçi adama gönderilcek şey değil, senin avlaklarının durumunu biliyoruz, iyice strese sokacak seni. İnşaallah sana çok daha güzelleri nasip olsun abi. Bizim bölge de 1-2 haftadır hareketli. Senin avlaklar da en kısa zamanda hareketlenir umarım Kadir abi. reeling Teşekkür ederim, sizlere çok daha iyileri nasip olsun.
Tebrikler, bakiyorumda pişirmiş yemişsiniz bile afiyet olsun. Hangi sahteydi acaba bu balıkları kandıran . Aman aman fazla rapor açma nazara gelebilirsin. Mesela bana nazar değdi. Daha büyükleri rastgelsin. Unutmadan abi ufağını keşke salsaydınız.
Bravo Volkan uzun zamandır böyle güzel bir rapor okumamıştım levolarda cabası emegine ellerine sağlık avların daim olsun
Oooo ustasın kardeş. Boynuz kulağı geçermiş. Serhat abin kızıyor haliyle Şamandıra arkası raglou mu kullandın. Tam mevsimi diyorum ama bizim biladere anlatamıyorum. Atçek bölgemiz için Start almıştır. Bir yakalayamayan Yasin ve Ben Kaldık
Teşekkür ederim. Sanmıyorum ki aman aman rapor açabileyim. Ufağını ben tutmadım, tutsaydım da sanırım salmazdım. Benim salma kıstasım daha değişik, umarım gösterebileceğim balığı tutarım birgün. Adam sabaha kadar soğukta olta sallamış, tek vuruş alamamış ,35 cm gelen bi balık tutmuş sabah suyunda, çok görmemek lazım. Ufağını strike pronun sert sahtesiyle aldı. Model yazmıyorum, fiyat değişiyo hemen. Büyük slikonla. Zaten resimde görüyorsun.
Dün ve Bugün levrek için atış yapmadığım mera kalmadı yok abi yok buralarda levrek helal olsun güzel bir av güncesi olmuş ....istanbul civarı levrek alan arkadaşlar lütfen bilgilendirin lütfennn
Tebrik ederim Volkan abi, güzel levrek. Güzel de levrek bahane çay şahane :laughing: Rapordaki beni benden alan fotoğraf semaverin olduğu fotoğraf, bayılırım semaver çayına:thumb: Bu arada anlatımdaki akıcılık da çok iyi:thumb: Raporun başına gelirsek, dediğin gibi nezaman balık alan sahte, sağlam misinadan bahsedilse peşindeki gün ya zamlanıyor ya da her yerde reklamı yapılıyor, gıcık oluyorumbanghead Benim levreği aldığım sahte 24 lirayken 28 liraya fırladı ve facebook reklamlarında falan hep o model sahteler karşıma çıkmaya başladı. Çözüm sanırım model belirtmemek gerekiyor senin de yaptığın gibi. Neyse lafı çok uzattım, daha güzelleri ziyaret etsin abi, rastgele:thumb:
Demek hikayesi de böyleymiş Kadir abi gibi bana da önce foto geldi de rapor nerede diye bekliyordum Aha buradaymış Tebrikler Volkan, daha büyüklerine inşallah
Çok teşekkür ederim, keyif verebildiysem, ortamı hissettirebildiysem ne mutlu bana. Szilere çok daha güzelleri nasip olsun. Yok Sinan, usta falan değilim. Usta gördüğüm için, usta olmadığımı biliyorum. Benden çok daha fazla çalıştı Serhat abi ama şans işi bu birazda. Bu sefer bana güldü. Hem kızmasını gerektiren bişey yok. Serhat abi sezonu açalı çok oldu. Daha geçen hafta 6 tane almış. Taşlara takılmasın diye plastik şamandıra kullanmak zorundayız. Sular çekik ve çok sık takılıyor bölge. 50 cm mesafeyle şamandıra takıyoruz, onda bile arada takılıyor. Raglou da kullandım arada ama balığı başka sahteyle aldım. Senin; kayda değer balık çıkmıyor dediğin avlaktan. 2 hafta önce de Cüneyt 5,280 gr'lık aldı yine senin kayde değer balık çıkmıyor dediğin yerden. Çarşamba günü de çok balık alındı. Ancak hergün yapmıyor, denizi havayı, suyu iyi okumak, takip etmek gerekiyor. ("Gülerler" derken bunları kastetmiştim )
yavassssssssssssssss bu sene levrek isine hizli girdin bakiyorum Volkan nerde o kamisin parçasinin pesinden suya atlayan, çantadaki tüm sahteleri dibe kaptiran eski Volkan... basbayaga usta oldun sen yahu tebrikler kardesim
Dün ve bugün mü? hihi hihi hihi :laughing: Faruk ben bir sene boşa gidip olta salladım. Daha dur, levrek istavrit değil ki yemini görünce saldırsın. Yok değil, o levrek orada var mutlaka ama hangi rüzgarda, hangi dalgada nerde kandırabilirim, onlara kafa yorman lazım. Bir hafta önce aynı yerde 8 kişi olta atıyo, kimse de bişey yok. Saat 02:00 sıraları, levrek tam 10 metre önümüzde gamite bir çaktı, bir kuyruk yaptı, hepimiz sıçradık korkudan. 3 kilosu vardı balığın. Yaptığı çakma sesini duysan kanın donardı. Lakin su çok berrak tı. Sahtelere dönüp bakmadı bile. Teşekkürler Gürkan, fırsatçılara istemeden çanak tutmamak lazım. Daha önceleri çok şeyi açıktan paylaştık ve gördüm ki, yaptığımız paylaşım amatörden ziyade satıcılara yarıyor. Kendimce bir önlem almaya çalıştım bu raporda. Çok daha güzelleri sana rastgelsin. Ahahahahaaaaaa............. Hadi ya, sende mi duydun? Nasıl bir ağ kurdunuz kardeşim. İzmir'de öksürsek, herkesin haberi oluyo. Sana rastgelsin demeye gerek yok sanırım. hihi Keyifli avların olsun.
emek verilen herşeyin takdir edilmesi lazım.güzel ve samimi bir anlatım güzel bilgiler.balıkta var sahtede tebrikler.devamını dilerim.elinize ve emeğinize sağlık.
:laughing: Haklısın, geçen seneki Volkan değilim ama usta da değilim. Yeni başlayanlara nazaran iyi bir levrekçiyim diyebilirim kendim için. O da her avlakta değil, birkaç avlakta, tecrübelenince avlak okumaya başladım. İsabetli tahminler ve uygun sahtelerle çalışmaya başladım diyebilirim. (Havalara bak...:laughing: ) Neyse, bozmayayım kendimi, bişey biliyomuşum gibi. Bu sezon 5-6 kere levrek avına gittim esasen. Hepsi boş geçti. 8-10 vuruş aldım ama hepsi palazdı. Bu avda 3 vuruş aldım. İlki palazdı. 2. vuruş, tuttuğum balık. 3. vuruş ta güzeldi ama tek iğne takılmadı. Muhtemelen, vuruşa göre 1 kilodan aşağı değildi balık. Bu hafta 2 balıkla bile dönebilirdim. Bu arada avlaklar halen gamit dolu. Bu sezon iyi işler çıkartacam sanırım. Bergama'daki levrekçilerin yüz karasıydım, imaj düzeltmenin zamanı geldi sanırım. hihi Çok teşekkürler, güzel arkadaşım. Çok daha güzel balıklar sana nasip olsun.
Çok teşekkür ederim, nice keyifli avlarınız olsun inşallah. Yapma ya Biz böyle yapıyoruz ama sen daha iyi biliyorsun sanki hihi Bi tarif yazarmısın, nerede yanlış yapmışız. Yahut, nasıl yapılması lazım. Güzel de olmuştu ama hihi