Basra Korfezi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında halitduman tarafından paylaşıldı.

1. halitduman

halitduman s.halit duman

Merhaba
    Basra Korfezi Al-Khafji den yaziyorum.Isim geregi burada ikamet ediyorum.(Saudi Arabistan'in Kuveyt sinirina bitisik olan sehri)Zaman zaman kiyidan balik avlamaya calisiyorum.Su siralar zargana bol miktarada ve avlanmasi bahsi gecen yontemler ile mumkun.Bu bolge balik avciligi ile ilgili bilgisi olan arkadaslardan kiyi avciligi konusunda bana yardimci olmalarini rica ediyorum.Ne tur baliklarin oldugu ve nasil avlandiklari gibi konularada.
    Halit Duman
    Saygilarimla

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Süper balık olur orada. O göl gibi yerden denize bağlanıtısının, denize açıldığı yer. Bilhassa aramco'nun tesislerinden taraf, kıyıdan güzel av verecektir. Ben hiç kıyıya çıkmadım ama, denizden, kocaman uskumru neslinden balıklar, karagöz gibi şeyler, kılıçlar vs. aldığımı bilirim. Lambukaların kıyıya kadar girdiğini bilirim orada.

Tavsiyem su üstü bir şeyler çalışmandır. popper'ler, şamandıralı takımlar filan işini görür sanıyorum.

3. halitduman

halitduman s.halit duman

Selam

Serdar bey ilginize tesekkur ederim.Aramkoyu bildiginize gore buyuk su deposunu bilirsiniz.Onun biraz ilerisinde geceleri avlaniyorum.Burdaki imkanlar kiyi avciligini sunuyor.Sahilden uzaklasma sansim yok.Dediginiz gibi karagoz var vede bol miktarda.Ama daha resimlenecek ebatta yakalayamadim.Zira dogru takimlari TC den getirmek bayigi bir surec aldi.Insaalah onumuzdeki gunlerde kayda deger bir seyler yakalayacagima inaniyorum.
    Saygilarimla

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O karagöz gibi şeylerden çokca tutarsın eminim. Hatrı sayılır boylarda da olacaktır.

Bilhassa, gelgit zamanlarında, akıntı kuvvetlenince, su üstü popperler vs. ile önemli sürprizler yakalayabilirsin. Denemekte fayda olacaktır.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Su Google Maps nelere kadir... :D

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    hihi hihi hihi :laughing: :laughing: :laughing: