Batan sahtelerde dalma derinliği ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında IxaN tarafından paylaşıldı.

1. IxaN

IxaN ihsan

2. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Benim videolarda izlediğim kadarıyla yazılı derinliğe kadar inip kafa sallayarak aşağı yukarı hareket ediyor. İlgili markaların orjinal sitelerine girersen oralarda video görüntüleri bulabilirsin.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Belli bir çekme hızı ile belirtilen derinliğe iniyor ama kişiden kişiye her zaman fark eder..makineler , devirleri ,elsarım hareketi farklı oldugu için derinligi tam tuturamazsın..yavaş sararsın daha yukardan gelir..

kısaca gagasız- kısa gagalı - uzun gagalı diye ayır en kolayı bu..
    gagasız olanlar su üzerinden şapırtı yaparak gelir.. az gagalı olanlar 1-2 m te kadar dalar uzun gagalılar tekneden dip avlarında randıman verir..

4. IxaN

IxaN ihsan

Olayın mantığını anladım. Peki bu tip sahteler sahilden kullanılamaz değilmi, muhakkak gagasız olmalı

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hoca, gagalıyı çektikçe batar belli bir mesafeye kadar, durdurursan yine kaldırma gücüyle yukarı doğru yavaş yavaş çıkar. Tekrar çekersen gagasından dolayı yine batma eylemi gösterir (Belli bir mesafeye kadar), tabi sen çektikçe o da sana yaklaştıkça doğal olarak yukarı çıkmaya başlar ...
    bilmem anlatabildim mi? (Bunlar float ve gagalı olanlar)
    Yani o gaga o sahtenin Flap'ları görevinde.

diğerleride buna benzer sair olarak biraz farklı şekilde de tezahür etmektedir.

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    sahilde gagalı kullanabilirsin, bulunduğun yere bağlı.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kullanacağın yerin derinliği ile ilgili,çok sığ ise gagası ile kumu küreye küreye gelir,taş varsa takılır,

yinede aklında bulunsun,bu tür sahteleri hızlı çekme,ve kamışı suya yaklaştırma,kamış dik vaziyette çekersen sahten yazılanlar dan daha az dalar,atıyorum 1,5mt demiş yarısını bu yöntemle kurtarırsın daha az dalar sahten

8. IxaN

IxaN ihsan

Anladım hocam. Hızlı çekersek gagasının boyu devreye girerek hedef derinliğine gitmeye çalışıyor. Ben en iyisi sonbahar için hedef meraya havalar güzelken gideyim sahte kalırse eğer gider alırım :)