Batan tip sahtelerde bazı markalarda dalma derinliği şu dur deniyor. Örneğin ryrobi trapper da 1,50 metre denmiş http://www.avmarketi.com/asp/product/18357/Ryobi-Trapper-MN112A4F-suni-balik-112mm şimdi bu sahteyi çektiğinizde 1.50 metre dalıp hep o derinliktenmi geliyor ?
Benim videolarda izlediğim kadarıyla yazılı derinliğe kadar inip kafa sallayarak aşağı yukarı hareket ediyor. İlgili markaların orjinal sitelerine girersen oralarda video görüntüleri bulabilirsin.
Belli bir çekme hızı ile belirtilen derinliğe iniyor ama kişiden kişiye her zaman fark eder..makineler , devirleri ,elsarım hareketi farklı oldugu için derinligi tam tuturamazsın..yavaş sararsın daha yukardan gelir.. kısaca gagasız- kısa gagalı - uzun gagalı diye ayır en kolayı bu.. gagasız olanlar su üzerinden şapırtı yaparak gelir.. az gagalı olanlar 1-2 m te kadar dalar uzun gagalılar tekneden dip avlarında randıman verir..
Olayın mantığını anladım. Peki bu tip sahteler sahilden kullanılamaz değilmi, muhakkak gagasız olmalı
hoca, gagalıyı çektikçe batar belli bir mesafeye kadar, durdurursan yine kaldırma gücüyle yukarı doğru yavaş yavaş çıkar. Tekrar çekersen gagasından dolayı yine batma eylemi gösterir (Belli bir mesafeye kadar), tabi sen çektikçe o da sana yaklaştıkça doğal olarak yukarı çıkmaya başlar ... bilmem anlatabildim mi? (Bunlar float ve gagalı olanlar) Yani o gaga o sahtenin Flap'ları görevinde. diğerleride buna benzer sair olarak biraz farklı şekilde de tezahür etmektedir.
kullanacağın yerin derinliği ile ilgili,çok sığ ise gagası ile kumu küreye küreye gelir,taş varsa takılır, yinede aklında bulunsun,bu tür sahteleri hızlı çekme,ve kamışı suya yaklaştırma,kamış dik vaziyette çekersen sahten yazılanlar dan daha az dalar,atıyorum 1,5mt demiş yarısını bu yöntemle kurtarırsın daha az dalar sahten
Anladım hocam. Hızlı çekersek gagasının boyu devreye girerek hedef derinliğine gitmeye çalışıyor. Ben en iyisi sonbahar için hedef meraya havalar güzelken gideyim sahte kalırse eğer gider alırım