3 günlük Cide - Gideros turum ile ilgili bazı bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Öncelikle Gideros Koyu cennetten bir köşe. Çok bakir bir coğrafya. Sit alanı olduğu için yapılaşma yasak. Sadece bir kaç ev var. Bu evlerden biri pansiyon. Diğer bina balık lokantası. Sessiz sakin bir tatil, kafa dinlemek için mükemmel bir yer. Eh böylesine bir yere gidip balık peşine düşmemek olmazdı. Kurucaşile yapımı 4 metrelik sandal bizi balıklarla buluşturmak için hazırdı. Tek dezavantajı motorunun olmayışıydı. Denizde turlamadan önce kıyıdan at çek yaptım. Rapala, şasi, kaşık denedim. Bu arada Gideros'un balıkçısı Muharrem abi "su hala soğuk değil, balık ağzını açmaz, kollarını yorma boşuna" diyerek avın boş geçeceğinin sinyallerini vermeyi sürdürdü. mrsparkle Öyle de oldu. Koyun içinde balık oltaya vurmadı. Biz de demli çayımızı yudumladık. Akşam üstü tam oturmuş denizi izlerken Muharrem abi yerinden fırladı. Koya sürü girdi diyerek sandala koştu. Ben de peşinden. Hemen bir çapari açtım. O da ağını hazırladı. Saldık suya. Ben açık yeşil renkli simle hazırlanmış çapariyi atıp topladım. Sonuç mu ? İşte bu. O kadar aceleyle çıktık ki, ne telefon aldım yanıma, ne başka takım. Ertesi gün gece çıktığı avdan bir palamut, iki eşkina, baya bir sarıkanat ile döndü Muharrem abi. Hava buz gibiydi, gitmeyi gözüm yemedi. hooked Gündüz attığımız çapari ile baya bir istavrit çektik. Boyları inanılmazdı. İznin son günü Amasra turu yaptık. Limanda yemli takımlarla lüfer ve sarıkanat peşinde olanları gördüm. Ama ağırlıklı olarak zargana çekildi. Lüfer kaşığı, çapari denedim ama denk gelmedi. Biz de doğal güzellikleri izlemekle yetindik.
tek kelimeyle harika bir yer. şuan işyerinde çalışıyorum yoğun bir şekilde nasıl mutlu oldum hayal bile kurdum. Çok güzel geçmiştir sizin, için paylaşım için teşekkürler.
sorma, bugün ben de çalışıyorum.. ve geçirdiğim o üç günü düşünüyorum sürekli.. neden oralarda doğup, hayatımızı kurmadık diye de iç geçiriyorum. banghead
Cide, katalog ve broşürlerden izleyebildiğim kadarıyla, özellikle emeklilikte yaşanabilecek sayılı yerlerden bir tanesi. Darısı, gelecek tatillere olsun.:thumb:
şehir merkezi sessiz sakin.. bir iki büyük gırgır dışında hep küçük sandallar bağlı limanda. belli ki herkes kendi halinde yaşayıp gidiyor. yakında tamamlanması beklenen karadeniz sahil yolu'nun ikinci bölümü (Bartın - Sinop arası) ile birlikte ulaşım sorunu da tamamen ortadan kalkacak gibi.
şimdi gideros koyu'ndaki balıkçılar ile konuştum. acayip palamut çekmişler.. aaahhh ah.. orda olmak vardı..
Gideros gerçekten görülmesi gereken bir yerdir.Orası balıklar için doğal sığınma yeridir.Zamanında çok güzel levrek,karagöz,eşkina yapar.
Ülkemizin sahillerinin herbirinde saklı bir cennet var belli, Süper güzellikte paylaşım,bizi buralardan aldı cennet koylara götürdü, teşekkürler Avınız bol ve daim olsun RASTGELE
o sığınma anlarına an be an tanıklık ettik. suyun üzerindeki aksiyon görülmeye değerdi. levrek, karagöz zamanı ne zamandır ? tekrar tekrar gidilecek bir yer çünkü.
Çok güzel bir yermiş İnşallah bozulmadan kalır. Fotoğraflar da tam kartpostallık olmuş tebrik ederim. Paylaşım için teşekkürler, nice keyifli tatillere, rastgele
teşekkür ederim.. bozulmasının imkanı fazla yok. çünkü birinci derece sit alanı. çivi çakılması bile yasak. koyda 4 aile yaşıyor. ve evlerine tadilat yaparken bile kuruldan izin alıyorlarmış. böyle doğası olan bir koy ender bulunur.
mekan oldukca ferahlatıcı bir atmosfere sahipmiş ilk fotoya bakınca..aslında balıkta yapacak cinsten çakır bulanıkmış su paylaşım için teşekkürler
çok kuytuydu. suyun soğumasını bekledik ama sadece çinekop sarıkanat karışımı bir sürü girdi içeriye. istavriti saymıyorum bile. rapala ve kaşık ile daha önce iri balık çekenler olmuş kıyıdan.