Merhaba arkadaşlar, yemli şamandıralı beklemeli avlarda sıkça karşılaştığım bir sorun; takıma balık vurduğunda misinayı sarmak istediğimde misinanın su üzerinde boşta kalan kısmının battığını ve çevredeki ileşkenlere takıldığını görüyorum. İnternette biraz araştırdım , Bazı misinalarda sinking= batan cins olduğu belirtiliyor, birçoğunda ise bu konu ile ilgili bir bilgi yok. Floating , yada su üzerinde kalan cins misinalar varmı? varsa tavsiyeleriniz nelerdir..?
Merhaba murat. Bu konuda elimdeki 20 kadar misina'nın batma süresini ölçtüm ama hep nihayetinde battı. Fakat fly oltacılığında batmayan misina kullanıyor olabilirler.
Tatlısuda kullanıyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/5784/3104-014-DAM-SPEZI-LINE-TROUT-ALABALIK .
Tavsiye için teşekkür ederim nuri abi, alabalık avı için üretildiği yazıyor, yüzen bir misinamıdır..?
Aynen, 0,22 mm olanını 3 yıldır şamandıralı takımla kullanıyorum henüz battığına şahit olmadım Muratım. Hatta rüzgarlı havalarda su yüzeyinde alır başını gider de beni sinir eder. Ancak batmaması daha büyük avantaj sağladığı için o tatlı kaçamaklarına fazla ses çıkarmam.
bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim.fly misina olmadan yemlerin su üzerinde kalabilmesi için farklı yollar denemek istiyordum. nuri abinin bu tavsiyesi beni ümitlendirdi. umarım başarılı olur, güzel alabalık raporları yazabilirim.keyifli avlar.
Nuri abim, Murat kkardeşimin yakındığı konu başa bela, gece ve şamandıralı avlarda çok büyük problem, balık vurur, şamandıra batar, ha bismillah asılırsın, misina kayalara dolanmış, midyelerin etrafında tur atmış, üstüne 5 kilo yosun binmiş vb, vb, vb, Bende dikkate alacağım bu misinayı , teşekkürler ustam
Abi şimdi ben sudak avı genelde şamandıralı takım atıyorum anlamadığım şu misina batsa ne olur batmasa ne olur hata suya batmazsa misin boşta kalır şamandıra ? Özelliği nedir yani ?
Emre şamandıra ile kamışın arasında kalan misinadan bahsediyoruz. Bu takımı uzun süre suda bıraktığında bahsettiğim kısımdaki misina suya batıyor ve kaya, midye, ağaç vb. ileşkenlere takılabiliyor
Yok orayı anladımda abi şimdi o misina hep su üstünde kalırsa şamandıra gevşek durur.Hem bats bile o şamandırayı kendine doğru çekip kendisini suya nasıl batıracak ki ?
Emrecim, makinana sarılı olan ve makinan ile şamandıra arasında kalan misinadan bahsediyoruz. Şamandıra ile takım ve kurşun arasında kalan misina dan değil..
Ben de aynı yerden bahsediyorum , yok şimdi anladım ne işe yaradığını..Ama şimdi bu şamandırayı rüzgar kıyıya doğru iterse takım karışabilir ?
Biz bu takımı merada kullanırken kurşun şamandıra arasındaki derinliği tam attığımız yerin derinliğine göre ayarlıyoruz, yani kurşun yere deyiyor fakat şamandıra kurşun arası olabildiği kadar gergin. o zaman takım rüzgarla fazla gezmiyor..
Anladım ben artık delikli kullanmıyorum artık en son çıkan şamandıraları takılıyorum şahane.. Şamandırayı istediğin boya göre ayarlıyosun düğüm felan yok tak çıkar tek ipne içinde ağırlığıda var.. Çok basit bir takım ..
Emre yeğenim merhaba, Verdiğin link üyelik istiyor bu nedenle "çok basit takım" hakkında bir fikir edinemedim ancak, sana sormuş olayım. Cevaplarsan sevinirim. Görselini de ekleyebilirsen daha aydınlatıcı olur. Şamandıra ile iğne arası mesafeyi 20 metreye nasıl ayarlayabilirim? .