Lineaeffe turnafresh kamış 4.20 Bu kamışı eşim için almak istiyorum veya başka tavsiyeniz nedir. Sonzamanlarda benimle gele gele eşim de bu sevdaya kapıldı oda avlanmak istiyor. Spinde kullandığım okuma trio 40s makinama bir kamış alıp Surf kıyıdan yemli avlanması için bir takım düzmek istiyorum ki açıkcası çok ta masraf etmeden bu işi halledeyim diyorum amaa ilerleyen zamanda bu işi kapar iyi takım düzerim. Yrdımlarınız için şimdiden teşekkürler Saygılarımla
Ercan abi merhaba, turna fresh'in ağırlığı yanlış hatırlamıyorsam 540 gr civarında birde bunun üzerine makine falanda eklenince ağırlığı biraz daha artacaktır, bir hanım için yorucu olabilir... Tabi beklemeli av yapılacaksa ağırlık takımın ağırlığı yorucu olmaz pek... Ayrıca Çanakkalede en fazla kaç gr kurşun atarak çalışıyorsunuz ? Turnafresh İstanbul boğazında ağır kurşunlarla rapalada falan kullanılabilen kamışlardan biri, dolayısıyla çapari veya beklemeli avlarda balık vuruşlarına karşı kamışın hassasiyeti biraz zayıf kalabilir... Eğer avlandığınız meralarda en fazla 150gr atacaksanız daha hafif, daha ince ve hassas ama güçlü kamışlardan tercih yapabilirsiniz... Nacizane tavsiyelerim: http://www.avmarketi.com/asp/product/9651/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-4-20m http://www.incecizgi.net/Alba-Star-Bluefish-420cm-100-200gr-Surf-Kamis.html#0 http://www.avmarketi.com/asp/product/16720/Okuma-Compressa-Tele-surf-kamis-420cm-100-200g Daha da tavsiyeler gelecektir.. Şimdiden hayırı olsun alacağınız kamış :thumb:
http://www.avmarketi.com/asp/product/9651/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-4-20m Bu olabilir haklısın turna fresh ağır. Okuma trio 40s ile beklemeli av surf olur heralde demi bu kamıiş ile. Biz buralarda 75 gr kullanıyoruz kurşunu bazen de 100 gr kullanıyoruz ama çok nadir.yardımlarınız için teşekkürler.
Benim eşim olympus syntec pro mormora kullanıyor. 3.90 m, 100 gram atarlı, kendisi de 330 gram. Epey uzağa atabilen, zarif, ince ve mukavim bir kamış. Ben de bayılarak kullanıyorum diyebilirim. Bilen bilir ben shimano catana mormora hastasıyım ama malesef üretilmiyor artık, elimde kör topal kalmış bir tane var, bu pro mormora da muadil bir kamış bence. Çok benzer karakteristikteler. Aralık ayından beri pek çok yemli av yaptık, 15-20 gram kurşunlu rapala da yaptık, memnunuz ailecek.
turna fresh artık üretilmiyor sanıyorum im casting onun yerine geldi . eşiniz yemli beklemeli av yapacaksa neden olmasın.. bu tarz ufak ağırlık farklarına insanlar bayan olsun erkek olsun kullana kullana kollarıda alışır.. birde 4.20 ye karar veririken eşinizin boyunuda dikkate almalısınız. velhasıl dedikleri gibi kontrolsuz güç .güç değildir.
Cevaplariniz icin tskrlr. Esimin boyu 4.20 ye yeterli. Turnafresh bir av bayisi dostumda var ama kamis biraz sert heralde beklemeli avlarda baligin vurusu hissediliyormu acaba. Sevgiyle kalin
bu kamışı tavsiye edebilirim, ERMA 1760 HARD ROCK KAMIŞ 420CM (100-200G) 75-125 gram ağırlıkları maksimum erime atıyor, 85/90 tl 400 gram ağırlığında
Beklemeli avlarda kamışın ağırlığı 2. plana düşer fakat Turna Fresh'in yeni versiyonu Im casting 4.20 bende var, boğazda rapalada kullanıyorum, beklemeli avlar için veya çapari için pek kullanışlı olmayabilir, sağlam ve güçlü ama fazla hassas değil, yani beklemeli avlarda da kullansanız balığın vuruşunu hissedemediğiniz anlar olabilir.. Bence diğer seçenekleri değerlendirmenizde fayda var
Evvet benim endisemde bu idi ki esim daha yeni basliyor bol bol baliklari doyurur besler 150 tl butce ayiriyorum kamisa o nedenle en uygun olani almak istiyorum ki kırılmicek gibi olmadinda da fayda var,bende daha yeniyim cunki onedenlede pek bilgim yok,fikrlerinize tavsiyelerinize saygi duyuyorum. Çanakkale ye yolu dusen olursa beklerim,Dostluklari severim.
Arkadaşlar bir dostum bu kamışı çok meth etti sizler ne dersiniz bunu alayımmı yemli avda beklemde balık vuruşları hissedilir hassaslıktamı acaba. Kısacası bu uygun derseniz alacağım sizlerin bilgilerinize saygım sonsuz. Lineaeffe unicast kamış 3.90
Nadiren 100 gram kurşun attığınızı, genelde 75 gr kullandığınızı söylüyorsunuz ancak düşündüğünüz kamışın atar aralığı 100 den başlayıp 250 ye gidiyor. Atar değerleri ölü yatırım olacağını söylüyor bana kamışı kullanmasam da. Hatırladığım kadarıyla kalın da bir kamıştı. Marka modelden bağımsız olarak en fazla 150 gram atar değeri olan bir kamış seçmeniz isabetli olacaktır.
Değerli arkadaşlarım az önce Vedat ABAYOĞLU ustamı da aradım ve sordum bu kamışı aldım,yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum Çanakkale ye yolu düşen olursa beklerim. Sevgiyle kalın Lineaeffe unicast kamış 3.90 Bu kamışı aldım.
Seçiminizi yapmışsınız artık kendiniz tecrübe edeceksiniz....Umarım eşinizle birlikte en güzel avlarda kullanırsınız