.ben kayaş bayındır barajının durumundan çok rahatsısızım tutulacak bir balık malesef yok.bence buraya TATLISU LEVREĞİ konulmalı ama malum bu nesilin bir avlaktan bir avlağa taşınması yasak.ama gerekli izinler alınsa buraya levrek konulsa hem bayındır barajı hayat bulacak (şuanda balık olduğu varsayılıyor )hemde sportif balıkcılıkta ankara bir avlak kazanacak.bu konunu yasal boyutları nasıl olur veya bu konuda nasıl harekete geçilir tüm ankaralı arkadaşlarımızın ÖNERİ VE GİRİŞİMLERİNİ BEKLİYORUM.ARKADAŞLAR UKONU BİRAZ HASSAS LÜTFEN BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN AMACIM EGO TATMİNİ VEYA BAŞKA BİRŞEY DEĞİL ZATEN KİMSENİN BALIĞA GİTMEYİ DAHİ DÜŞÜNMEDİĞİ BİR GÖLÜ BALIKLANDIRMAK.SAYGILARLA
ondan önce avcılar, avcılığı bırakıp sportif balıkçı olmalılar. Aksi halde hangi avlakta her yıl aynı populasyonu korumuşuzki, Hangi avlakta balığın üremesine izin vermişisizki. Hanginiz diyebilirki son 4 yıla göre daha iyi balık çıkıyor şuradan diye. Saygılar
Levrek çok tehlikeli bir türdür. Salındığı alandaki bütün balık popülasyonunu yok edebilecek bir balıktır. Bu yüzden hiçbir sulak alan ile bağlantısı olmayan yapay göletlere salınmalıdır. Ayrıca levreğe besin olarak başka balıklarda eklenmelidir. Aksi taktirde kendi kendini yiyerek yeniden tükenecektir. Bu yüzden levreğe besin olacak canlının, besin ihtiyacını giderebileceği, üreyebileceği ve yavruların erişkin boya ulaşabileceği göletler oluşturulmalı ki; baraj kendi kendini idare edebilsin, her 2-3 yılda balık aşılamak zorunda kalınmasın. Doğal sulak alanlarımızda bu gibi yöntemlere gerek yok, zaten ekosistem oturmuş. Bir yere balık aşılaması yapılacaksa, o sulak alanın daha önce içinde barındırdığı balıklar aşılanmalı. Zaten her yerden levrek çıkıyor. İllaki aşılama yapılacaksa da kendi endemik canlılarımızı aşılamalıyız. Bir çok kişi farkında değil ama, balık avlayacağız diye endemik su canlılarımızın bulunduğu yerlere turna, sazan, levrek.. salıyoruz ve oradaki doğal yaşamı alt üst ediyoruz. Dünya'da sadece Türkiye'de bulunan birçok balığımız var. Bence bu değerleri de korumalıyız, hatta gerekirse yapay alan oluşturulup bu değeri aşılamalıyız. Avlanmıyor, tutulmuyor diye önemsiz canlılar olarak göremeyiz onları. (Yukarıdaki son paragraf; hiçbir uzantısı bulunmayan, yapay su alanları dışındaki sulak alanlarımız için söylenmiştir.) Düşüncelerim bunlar . Biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.
dediğiniz doğru ,benim amacım bayındır barıjının balıklandırırması illa o balık bu balık değil SUDAK OLABİLİR VS.bu konuda bizler harekete geçmeliyiz.
Katılıyorum. Geniş kapsamlı araştırmalar ve tartışmalar yapıp, Bayındır Barajı'na en uygun balığı seçebiliriz. Konuya katılım biraz fazla olsa, güzel ve faydalı tartışmalar yapabiliriz.
Bayındır barajında kadife ve çok büyük boyda sazan olmak üzere balık sayısı oldukça fazla zaten, 3-4 sene öncede fazla sayıda sazan yavrusu bırakılmıştı diye biliyorum