Bayram Atçek Raporumuz - Antalya

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

7 Kasım Pazartesi sabahı.

Saat 03:00 gibi avlak bölgemize ulaştık. Hedefimiz elbette levrek avı ve bayram öncesindeki internet ve harita araştırmalarım sonucu bulduğum bu avlak Antalya'da yaşayan ve bir süredir kıyıdan spin avcılık yapan partnerimi bile şaşırtıyor. Gerçekten müthiş bir güzellik. Eğer bu yakınlarda levrek varsa burada olmalı. Ama ne zaman?

Hava bu saatte bile neredeyse 15 derece. Rüzgar çok cılız, tahmini 4-5 km/saat ile esiyor ve üstelik poyraz. Deniz çarşaf gibi, suya sinek düşse oluşan halkaları görmek mümkün. Bu şartlara levrek havası denemeyeceği aşikar. Ama olsun. Onun beklemek de yeter, yersiz de olsa.

Hemen yeni aldığımız sahteleri denemeye koyuluyoruz. Şu çok popüler River2sea su üstü sahtelerimiz geldi, hepsini deniyoruz sırayla. Saatler ilerliyor, çalışacağını düşündüğümüz diğer sahteleri deniyoruz. Saat 6 gibi başka avcı arkadaşlar birer ikişer düşmeye başlıyorlar. Kısa sürede toplamda 8-10 kişi oluyoruz. Bizim dışımızda atçek ile avlanan 3 kişi daha var. Hatta biriyle kaynaşıp arkadaşlık kuruyoruz. Ama bu sabahın tek karı bu arkadaşlık. Saat 8 oluyor, 5 saattir tek bir tık yok. Diğer arkadaşlar da ümitsizce bir iki saat atıp çektikten sonra ayrılıyorlar. Sarmacılar el kadar birkaç kefal alıyorlar, sahilden atanlar da tahminim bir iki parça mırmır almışlardır. Avlağın bugün vermek istediği tüm hepsi bu. Ama onun kabahati yok. Biz yanlış zamanda talep ediyoruz...

Sahtelerimizi koyalım da görsel olsun bari. Birkaçı arabada kaldığı için poz veremediler, sonradan da 5 tane yeni aldık ama genel olarak bunlara sahibiz diyebiliriz.

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

8 Kasım Salı sabahı.

Saat 04:30. Aynı avlaktayız. Hava ve deniz şartları dünkünden farksız. Levrekten yana ümidimiz yok. Açığa doğru uzak atışlarla diğer olası avları yokluyoruz. Ama yok. Uzak atışlar yapıyoruz ama bulunduğumuz avlaktan uzak da atsak sığda kalıyor. Aslında levrek için çok güzel bir avlaktayız, ama onun da daha tam zamanı, havası buralara gelmemiş anlaşılan. Tüm hava ve deniz şartları aleyhte. Tek tük gezen varsa da biz kandıramıyoruzdur.

Herkesin eli boş, biri birşey alsa da bari balık görsek diye millet birbirine bakar durumda. Saat 06:30'da ani bir kararla avlağı terkediyoruz. Daha fazla durmanın anlamı yok. Burası zamanı gelince iyi iş yapar. Ben o zaman Antalya'dan çok uzakta olacağım ama partnerime bolca tüyolar vererek bu avlağı geride bırakıyorum. O, bu kış burada hayalini kurduğu levrekleri mutlaka kandıracaktır.

Av dostumun sıkça avlandığı bir avlağa gidiyoruz. Buranın önü derin, ikincil hedefimiz olan balıklar artık burada ilk hedefimiz. Bizden önce avlakta yerini alanlara rastgele deyip ayaküstü sohbet ediyoruz, burada da henüz kimse av yapamamış.
    Yine yazdan kalma bir gün yaşıyoruz, güneş kavuruyor. Etrafımız kefal ve diğer türlerin yavrularıyla dolu, binlercesi akıyor. Şartlar pek içaçıcı değil.

Olsun, Antalyadayım ya, o burnumda tüten iyot kokusunu artık içime çekebiliyorum. Özlediğim av partnerimle her çeşit av konusunda sohbet ediyoruz, gelecek planları yapıyoruz. Ne de olsa bundan sonraki Antalyaya gelişim Allah izin verirse Nisan ayında kesin dönüş olarak gerçekleşecek. Teknemizi alacağız, çok özlediğimiz avları gerçekleştireceğiz. Yani konuşacak çok şeyimiz var, sessiz de olsak ağzımız boş durmuyor.

Elimiz de boş durmuyor, pek ümitli olmasak da farklı sahteleri deniyor, teknikler üzerinde antrenman yapıyoruz.

Ve işte hiç beklenmedik bir anda kamışım aniden geriliyor! Konuştuğumuz konuyu o anda unutup tasmayı koyuyorum. Evet, işte iki gündür aldığımız ilk vuruş ve tasmayı da vurabildik. Hemen ardından açıyorum kalamayı biraz, başlıyor cırlamaya. Üç saniye kadar deparla yol aldıktan sonra biraz yavaşlıyor, sarıyorum. Ben sarıyorum, o cırlatıyor ara ara. Kafa vuruşlarını kamışın ucunda hissediyorum. Büyük keyif gerçekten. :)

Biraz derine gitmek istiyor fakat anladım ki öyle ekipmanımı zorlayacak bir parça değil bu. Kalamayı sıkarak sarmaya başlıyorum, direnemeyerek geliyor. Bir anda sudan fırlayarak havada burgular yapıyor. İşte hissiyatın ötesinde görsel keyfi de yaşıyoruz. Çılgınca savaşan bir zargana bu. Suya indiği anda tekrar dışarı fırlayıp taklalar atıyor, bu sırada sağa sola kafa vura vura geliyor. Sanki kılıç çekiyoruz mübarek, gerçekten çılgın hareketler yapıyor, suyun içinde sadece kuyruğunu vurarak tüm vücudunu dışarda taşıyarak üstümüze doğru geliyor. :) Hiç boşluk vermeden çekiyorum ve artık mücadelenin makina ve şapırtı seslerini duyan avlaktaki diğer avcıların bakışları arasında balığı kıyıya alıyorum.

Çok güzel bir balık. Boyu da uygun, gayet güzel. İyi ki mekan değiştirip buraya gelmişiz dedirtiyor.
    Artık saat 9'u geçti, sonrasında denemeye devam ediyoruz ama yine tık yok.
    Bir arkadaş daha ediniyoruz bu arada. O kadar sıcak ki, avı bırakıp onu seviyorum uzunca bir süre. :) Biraz da poğaçalarımızdan paylaşınca dostluğumuz pekişiyor. :) Çok uzakta, evimizde bıraktığım kızımın hasretini biraz olsun onunla gideriyorum.

Onu orada diğer avcı arkadaşlarımızla bırakıp mekandan ayrılıyoruz.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

11 Kasım Cuma sabahı.

Eski dostlarla keyifli bir gece geçirdik. Yattıktan bir iki saat sonra, saat 4:30'da alarm çaldı. Bir an gözümü kapadım, sonra hemen yataktan fırladım. Saat 6:00 :D

Dışarı bakıyorum, yine yaprak kıpırdamıyor. Gökyüzü aydınlanmakta, hava apaçık, yine sıcak bir gün olacak. Deniz de yine çarşaf olmalı. İstediğim havayı yine bulamadım. Çok da uykum var. Acaba vazgeçip yatıp birkaç saat daha uykumu aldıktan sonra bugüne dinç mi başlasam, ne de olsa tatildeyim, arkadaşlarla gezsem, Antalyamın tadını çıkarsam..?

Saat 6:30, savuruyorum kamışı :D Bu kez yalnız ve başka bir avlaktayım. Güneş sol tarafta ufuktan görünmeye başlıyor.
    Saat 6:45. Kıyıya 10 metre kala kamışım aniden geriliyor, hemen asılıyorum. Kalamam neredeyse yarı açık olmasına rağmen balık makinayı öttüremiyor, belli ki büyük bir parça değil. Hiç boşluk vermeden sararak sudan çıkarıp kayaların üstüne yatırıyorum bu güzeli.

40 cm boylarında ıskarmoz. En son bu sene yıllık iznimde, Haziran ayı sonlarında gün battıktan sonra 55 cmlik bir tanesini yakalamıştım. Ama o ve ondan önceki hepsi tekne ile yapılan avlardı. Şimdi ilk kez kıyıdan atçek yaparak bir ıskarmoz yakalamış oldum. Bu nedenle çok keyifliyim. Tabii bu keyif balığın limit altı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Fotoğraftan sonra özenle iğneyi çıkarıyorum ağzından. "Sen git ama babanlara söyle, müsaitlerse akşam yemeğe bekliyoruz" diyorum. :) Tamam abi diyor ve dimdik açığa doğru yüzerek gözden kayboluyor.

Ardından bir iki vuruş daha alıyor ama çok istekli vuruşlar olmadığından ve tasmayı da yapamamamdan dolayı balıkları almakta başarısız kalıyorum.

En heyecan verici an ise bulunduğum kayanın hemen 3 metre ilerisinde dipteki yarıktan bir gridanın çıkarak artık toplayıp tekrar savurmak üzere sardığım sahteye hamle yapmasıydı. Gördüğüm kadarıyla 40-50 cmlik bir gridaydı ve yarı suya kadar yükselip sahteye bir saniye baktıktan sonra dönüp tekrar yuvasına gitti. O anda artık sahte suyun sadece 10 cm altındaydı, ki zaten maksimum 40 cm dalan bir sahte. Eğer daha derin dalıcı bir tanesini kullanıyor olsam muhtemelen alacaktı. Yanımda da o tür bir sahte olmamasından dolayı bir daha kendisini göremedim.
    Başka vuruş da olmayınca avı sonlandırdım.

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Aynı günün akşamı

Iskarmoz avımı duyan partnerim işten erken çıkıyor. :) Ama yine aslında geç varıyoruz, güneş dağın arkasına geçti bile, hatta hava kararmaya yüz tuttu. Aslında tam ıskarmoz zamanı ama amacımız biraz daha erken gelip şansımızı denemekti, yetişemedik.

Partnerimin takımı hazır, sahtesi bile ucunda. Hemen at diyorum hiç vakit kaybetme, benim çantada ufak bir iki işim var, yemli şamandıralı takım hazırlıyorum iki tane.

Daha beşinci atışı olmadan kamışı geriliyor, sakince "aldım" diyor, takımları bırakıp yanına gidiyorum. İşte sabahki ufaklık sözünü tutmuş, gelen parça bu kez iri gibi, parlaya parlaya süzülüyor, bir yandan da güçlü kafalar atıyor. Bulunduğumuz kayanın önüne kadar çekiyor ama bu balık kamışla kaldırıp kayanın üstüne almak için biraz büyük. Kepçemiz de yok. Hemen kamışın ucundan ipi tutup elle kaldırıyorum balığı ve kayanın üstüne usulca yatırıyorum. İşte şimdi fotoğraf zamanı. Ama telefonlarımız bu karanlıkta yetersiz kalıyor.

Sonrasında iki koldan atçek yapıyoruz. Ama ne hareket var ne bir vuruş. Belli ki balık terk-i diyar eylemiş. Son yolcuyu almışız. Buna da şükür diyoruz. Yine boş döndürmedi bizi Akdeniz.

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

12 Kasım Cumartesi akşamı.

Tam bir takip akşamı. Bu kadarı bizi hayretler içinde bırakıyor.
    Yeni aldığım maxrap'i deniyorum. Arka arkaya her atışımda ıskarmozlar hemen ayağımızın ucuna kadar sahtemin 10 cm arkasından takip ediyorlar. Biz koca iki adam kayanın ucunda ayakta duruyormuşuz, umurlarında değil. Öyleki kepçe olsa elimizde alacağız, ayağımızın 40 cm önüne kadar geliyorlar. Her türlü aksiyonu deniyoruz, yok, almıyor, ama ısrarla hepsini de takip ediyorlar, hem de bazen üçü birden geliyor sahtenin peşinden, çok heyecanlı olaylar yaşıyoruz. Kıyıya kadar geldiklerinde bu kez sahteyi sudan çıkarmadan önce tamamen bırakıyorum sarmayı. Maxrap suyun üstünde tamamen hareketsiz duruyor ve hemen 5 cm arkasında 50 cmlik bir ıskarmoz, o da öylece hareketsiz, ama burnu değiyor resmen! İnanın en az 5 saniye o şekilde durdular, hayvan resmen kokluyor, ama hareket yok. Kamışla biraz yüzdürüyorum, aradaki mesafeyi koruyarak geliyor peşinden, ama değmiyor. İnanılır gibi değil, bu olay 30 cm önümüzde oluyor, ama bir türlü atlatamıyoruz. :mad: Aniden çekiyorum kamışı, sahte birden kaçan balık gibi fırlıyor, balık da peşinde, takibi bırakmıyor, ama atlamıyor da. Eğer atlatamayacağımızı bilsem makinayı çıkarıp fotoğraf çekerdim ve eminim o görüntü çok ilginizi çekerdi. Koca balık sadece bir ayak boyu önümüzde suyun yüzeyinde sahtenin hemen arkasında hareketsiz sakince bekliyor! Taş atsak kaçırmayız, o derece :)

Artık diyorum maxrapi tanıdılar, yemezler, bir çırpıda sahteyi değiştirip atıyorum, sonuç aynı, takip var kıyıya kadar, vuruş yine yok. Dün sabah bıraktığım ıskarmoz sözünü tutup akşamına bir büyüğünü göndermişti, ama ona "bu sırrımızı sakın diğer büyüklerine söyleme!" demeyi unutmuşum. O da hepsine anlatmış sanki. :) Bu akşam bizle resmen dalga geçiyorlar. :D

İşin gerçeği ise, tahminimce etrafta bolca bulunan yavru sürüleri ile biz gelmeden önce yeterince beslenmişler ve karınları tok durumdalar. Yoksa kullandığımız sahteler o şartlar için özenle seçildi ve aksiyonlarını da hakkıyla yaptığımızı düşünüyorduk. Bir gün önce iki ıskarmoz aldığımız sahteler dahil olmak üzere en çok güvendiklerimizi olması gereken tüm aksiyonlarıyla çekmemize karşın hiçbirini cezbetmeyi başaramıyoruz. Sadece meraktan takip ediyorlar, saldırma niyetleri yok.

Çok geçmeden hava tamamen kararıyor. Artık takip var mı göremiyoruz ama vuruş olmadığı kesin. İki saat daha atıyoruz ama yok. Bu akşam balık alamadığımıza inanamıyoruz. Aslında en az 5 parça alınacak bir gündü. Hayretler içinde avlaktan ayrılıyoruz.

Ertesi gün bu anılarla Antalyamı bir kez daha terkedip çok uzaklara gidiyorum. Bir dahaki kavuşmamız Allah izin verirse Nisan sonunu bulacak, fakat bu kez bir daha ayrılmamacasına.
    O günden sonra sayısız anılar yaşayacağız tekrardan. Onun koynuna salacağız yine kendimizi. Gerek kıyıdan, gerek alacağımız teknemizle karış karış gezerek onun cömertliğine sığınacağız, bereketinden pay vermesi için sabırla bekleyeceğiz engin ufuklarına karşı yüzümüzü dönerek...

O günlere kadar da sanırım son raporum bu olacaktır.

Tüm dostlara, büyüklerime selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum.

Sağlıcakla kalınız. Keyifli avlar hep sizinle olsun...

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili Aykut. ne kadar güzel görüntüler hele en sondaki.. ve maşallah kitap gibide yazmışsın..saglıgın yerinde olsun..kısmetin açık olsun..

7. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Çok büyük keyifle okudum , teşekkürler...

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel raporlar. Avların için tebrik ederim. Gün gün yazman çok yerinde olmuş. Zevkle okudum.

Sahteler : Strike Pro, River2Sea, Pelican ve Duel markalardan oluşmakta sanırım.

Teşekkürler, avlarının devamını dilerim... :)

Son düzenleme: 15 Kasım 2011
  9. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    ellerinize sağlık çok güzel bir rapor, balık tutmasak ta olur bunları yaşadıktan sonra dedirten bir rapor, inşallah kesin dönüşünüz biran önce gerçekleşir mavinin güzelliklerine.

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Muvaffak Hocam. Daha iyi fotoğraflarla raporlamak isterdim, çünkü aslında fotoğrafçılık da ayrı bir hobimdir. Ama avlaklara makinamı götüremedim. Sadece en üstteki sahteler, boy ölçüsü alınan evdeki balıklar ve sondaki Antalya manzarası onunla çekildi, diğerleri ne yazık ki telefonlarla.
    Yazı da evet, biraz kitap gibi oldu :D inşallah okumak sıkmaz arkadaşları. :)
    Selamlarımı gönderiyorum.

Teşekkürler Cemil Bey. :)
    Biraz olsun şu an yaptığınız işten sizi alıp o anlara götürebildiysem ne mutlu.

Evet toplu bir bayram raporu olsun istedim, her bir güne ayrı rapor yazacak kadar verimli geçmedi çünkü. İşte 5 avda 3 balık alabilmişiz. Yemli dip takımları ile aldığımız ufak tefek balıkları zaten çoğunu geri saldığımız için raporlamaya gerek duymadım.
    Sahteler konusunda haklısın. :) Büyük çoğunluğunu bu dört markanın modelleri oluşturuyor. Daha alınacaklar var listede, ama artık benim dönüşümden sonra olacak.

Teşekkürler Faruk. Evet aslında baya macera yaşadık. Daha rapora yazmadığım Caretta caretta maceramız var, yaklaşık 40 metre uzağımızda baya bir bekledi, biz de atış yapmayıp onu izledik, gitmesini bekledik. Sahteyi kapsa bittiydik :D
    Fotoğraf çekemediğimiz için yazmaya gerek görmediğim böyle detaylar oldu. Bundan sonra üşenmeyip büyük makinayı da götürücem sanırım avlara :rolleyes:
    Ama daha çok var o günlere. :(

11. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Çok güzel av raporları keyifle okudum. Tebrik ederim. İnşallah gönlünüzdeki avlarıda gerçekleştirmek nasip olur. Rastgelsin.

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    raporunu sabah okumuştum kahvaltıya geçmiştim:) sahteleri iş yapan cinsden:thumb:
    güzel raporun için teşekkür ederim:) levro bakımından kısır geçsede,yinede vuruş almışsın:)
    river popper ile ben geçen gün baracuda yakaladım:D
    sormak istediğim,
    sen yurt dışında nerede kalıyorsun:confused:
    orada yokmu avcı balık tatlı su dahi olsa:confused:

13. yalicapkini

yalicapkini Yılmaz Er

Anlatım, Ayrıntılar, resimler herşeyiyle mükemmel bir rapor.. büyük bir keyifle okudum. Teşekkürederim.

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Şenol Bey. İnşallah hepimize gönlümüzdeki avları gerçekleştirmek nasip olur.

Teşekkürler abi. :) Sahtelerden soldaki sıra partnerimin önceden aldıkları. Biraz ufak boylara takılmış :) benim aldıklarım diğerleri, bir de orada olmayan Maxrap fayu, Fortuna FS-84 822 rengi, çok güzel bir Remixon 9 cm kefal taklidi, bir tane rengine hasta olduğum garip bir markanın Aragon diye bir modeli var, ucuz diye almıştım ki büyük turna buna geldi, bir tane Ryobi Trapper MN112A4F 22 rengi, bir de Strike Pro 145-S 568-713 var, küçük turna da ona gelmişti. Fotoğraftaki 145-S ise aslında internet siparişimde yanlış gönderilmiş, ben senin 565V rengini sipariş etmiştim, 564V göndermişler :rolleyes: Sağlık olsun dedik, sırtı pembe yanları altın sarısı, iş görür tahminim, 565V rengini yine sipariş edicem ayrıca, marketlerde bulamadım Antalyada.

Ben Azerbaycan Bakü'deyim abi iş gereği. İşte Hazar Denizi var ama öyle avcı bir balık yok, zaten göl-deniz arası bir yer ve kendine has bazı balıkları var.
    Dereleri dersen biraz araştırdım, yayın olsun, sazan olsun çıkıyormuş. Ben beklemeli değil de işte spin avcılık için arayıştayım. Hiç duyum almadım ama turna ya da ala olan bir yerler bulabilirsem aslında nisan'a kadarki sürede birkaç av yapmak niyetim olabilir.
    Ne de olsa at-çek'in tadını aldık artık dimi :D

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok teşekkürler Erdinç Bey. Uzun zaman harcayıp az av yapabilsek de biz avlakdaki her dakikadan keyif aldık. Bu keyfi biraz olsun yansıtabildiysem amacıma ulaşmışımdır. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

16. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Pek verimli geçmesede sıla hasretini gidermişsin. Senin adına sevindim.

Hani geldiğinde birlikte avlanacaktık.

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet Soner haklısın. :redface:

Bu gelişim benim ilk spin avım olacaktı, aslında daha çok acemilik çekeceğimi düşünüyordum, sana da belki yük olurum diye düşündüm acemiliklerimle, önceden haber vermedim. Beklediğim kadar sıkıntı yaşamadım aslında, çabuk kaptım birçok şeyi. Bir de aslında pek umutlu değildik avlarımızda, seni de sürükleyip zamanını harcamak istemedim, senin güzel bir avlağın vardı, çalıştığın otelin sahili, oraya da bizi iki kişi sokamazsın diye aslında keyfine dokunmak istemedim. Bir dahaki gelişimde mutlaka haber vereceğim dedim kendi kendime, şimdi de sana söyleyeyim. Bu kısa birkaç günde ayarlayamadık çok çabuk geçti ama ilerde bolca vaktimiz olacaktır. Mutlaka görüşüp beraber avlanacağız.

Sen nasıl geçirdin bayram tatilini, var mıydı birşeyler?

18. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Aykut kardeşim güzel sunumun için teşekkürler. Ben de bu yaştan sonra at çeke döndüm. Gerçekten beklemeli avlardan daha heyecan verici. Ayrıca son foto da mükemmel olmuş, eline sağlık. Rastgele...

19. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Kardeş son yazını büyük bir keyifle okudum yüreğine sağlık.. O meraklı ıskarmozları pozlayabilsen eminim çok güzel kareler çıkardı ortaya

20. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Şaka yaptım kardeşim. Üzülme. En son av facialarımdan sonra bir iki kez daha avlandım meramda ama verim alamadım. Sonrada araya başka şeyler girdi yani yaklaşık bir aydır hiç olta sallamadım. Bayramda da balığa gidemedim.