Bayram Hediyemiz 3 Kiloluk Bir Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tum balik sevdalilarina selamlar, saygilar...

Akademik calisma geregi dort sene yasamis oldugum Ingiltere'den gecen hafta kesin donus yaptim ve gelir gelmez Ege'nin muhtesem guzellikleriyle hasret giderdim.

Gectigimiz aylarda Atlantik Okyanusu kiyilarinda yapmis oldugum basarisiz (hatta sinir bozucu) banghead capari (uskumru) ve sahte (levrek) denemelerinden sonra, o balik bollugunda hicbir sey tutamamanin verdigi bir yilginlik vardi uzerimde. Oyle ki, artik "olta ile balik avciliginin bana gore olmadigini" dusunmeye baslamistim, hatta "acaba ilk askim olan zipkina mi donsem?" diye icimden gecirmekteyim. On gun kadar once, "belki ileride bir teknem olur, o zaman olta avina donerim, yoksa kiyidan olacak is degilmis" diye soylene soylene takimlari toparlamis, kutulamis ve Turkiye'ye kargolamistim.

Esim ve ben, ortalama olarak alti ayda bir yaptigimiz hasret giderme amacli memleket ziyaretlerini her zaman Istanbul aktarmali Ankara ucusu seklinde gerceklestirirken, son seferimizi yani kesin donusu Londra - Bodrum direkt seferi olarak planladik. Aslinda bu durumun balikla, denizle veya tatille hic alakasi yoktu, tamamen baska sartlarin getirdigi bir zorunluluktu. Fakat uc gun gibi cok kisa bir sure icin de olsa, Ege'nin havasina, suyuna, baligina olan hasretimi gidermeye yetti. Bodrum'a iner inmez Didim'e gecip aile buyuklerini ziyaret, bayramlasma ve hemen ardindan ver elini Ege'nin o muhtesem mavilikleri :thumb:...

Kismetimizde memlekete gelir gelmez denize acilmak, iri bir levregi kucaklamak, opup koklamak varmis! :) Sen Atlantik kiyisinda capari ile uskumru tutayim diye aylarca ugras, cesit cesit takimlar hazirla, kah trenle kah otobusle avlaklara yolculuk et, levrek ugruna cesit cesit sahteyi okyanusa hediye et, elin Ingilizi, Filipinlisi, Italyani baliklari beser beser cekerken sen takimlari taktir, kopart, en sonunda pes edip cik gel memlekete... daha geldigin gun tekneyle ava cikartsinlar seni, sonra da kucagina versinler 3 kiloluluk levregi. Kendim tutmadim bu kuzuyu gerci ama o heyecani yasadim, paylastim, o da bana yetti. Balik isi kismet isi dedikleri kadar var...

Lafi daha fazla uzatmadan, olaylarin seri gelisimini diyalog seklinde aktarayim...

Ucaga binmeden uc gun once, Didim'den forum uyesi Aydin agabey (Cim Adam) ile kisa bir mesajlasmamiz oldu, karsilikli telefonlarimizi alip verdik, firsat olursa Didim'de bulusmak, tanismak, hatta mumkunse beraber baliga cikmak icin sozlestik.

18.08.2012 (Arefe Gunu)

Zipkinci Ibo dostumuz Didim'e geleli daha 24 saat olmamis, kumsalda guneslenirken akli baliktadir...

-Dalis takimlarim ve zipkinim da burada olsaydi keske... gerci dalmak yasak artik, kulagi patlatali yillar olmus, asagi inmeden bu isin keyfi olmuyor, kemer takmadan, yukardan yukardan kiyilari kolacan etmek, levrege bakmak da vakit kaybindan baska birsey degil. Ne yapsam, ne etsem... balikci Mustafa agabeye mamun sorayim en iyisi, varsa elinde gidip alayim, belki kiyidan yemli denemesi yaparim bu gece... falan filan derken bir anda kafada simsek cakar, hemen telefona sarilir...

-Alo? Aydin beyle mi gorusuyorum? Agabey merhaba... ben Ibrahim... yani Zipkinci Ibo... forumdan... nasilsiniz?

-Merhaba Ibrahim. Sagol, iyiyim. Sen nasilsin? Hosgeldin memlekete ve de Didim'e.

-Iyiyim ben de agabey, dun geldim, iki gun icinde de Ankara'ya gecmek durumundayim. Yuz yuze gorusmedik henuz ama forumda guzel paylasimlar oldu, firsat olursa gorusmek isterim. Bu arada tekneniz hayirli olsun.

-Tesekkur ederim. Daha iyisi senin olsun. Ben de isterim biraraya gelmeyi, hatta baliga cikabiliriz vaktin varsa.

-Cok isterim agabey, sagolun. Ne zaman uygun olur? Ben pek anlamam olta isinden gerci, tayfalik yaparim size. Tanisma ve deniz havasi alma vesilesi olacak insallah.

-Ben yemli avi yapmiyorum, sirti cekiyorum. Bu aksam gunes batmadan once baslariz, gece duruma gore bakariz, devam ederiz veya etmeyiz. Kofana, levrek, turna, en kotu ihtimalle zarganaya bakariz. Sinarit ise bu vakitlerde olmaz. Saat 17:30 gibi Marina'da olalim, tekne orada.

-Anlastik agabey, aksam gorusuruz o halde...

Didim Marina'dan acilarak vardigimiz bazi avlaklarda 3 saat kadar sureyle, 100'luk (1 mm capinda) :eek: misinali el oltasi ile dipten ve yuzeyden sirti cektik, ben ayrica arada yanimda getirdigim spin takimla at-cek yaptim, bazi sahteleri denedim. Neticede sahsen birsey tutamamis olmakla birlikte, usta avci Aydin agabeyden onemli bilgiler ogrendim, tecrubesine ortak oldum. Gecenin sonunda Aydin agabey 3 kiloluk bir levrek ile bir karis boyda bir melanur tuttu. Melanurun boyu da fena sayilmaz fakat gecenin krali tabi ki levrekti. :thumb:

Aydin agabey ve levregi

Aydin agabey, mecazi olarak degil, gercek olcu olarak tam anlamiyla "kol kadar" olan bu levregi tekneye cekerken ustaligini konusturdu. Baslarda birkac cesit sahte denedi, sonra canli yem (kefal yavrusu) takti igneye, bu levregi de 20 kusur gundur teknenin livarinda canli kalabilmis olan bir kefal yavrusu ile aldi. Kefal nasil olduysa olmemis, bir mucizeyi gerceklestirip onca zaman canli kalmis ama sonunda levrege yem olmaktan kurtulamadi.

Aydin agabey levregi tekneye yaklastirirken ben heyecanlandim, baligi tutan ise o ve cok sakin, diyor ki "Ibrahim, inan ki daha da buyukleri cikiyor, hic zor degil, sadece dogru malzeme secimi ve tecrube... biraz da sans"! Aydin agabeyin evvelce paylastigi kofana avi raporlarini bilmeyen inanmaz. Ben gordum, yasadim, sizlere de tavsiye ederim.

Aydin agabey ve ben (fotografi yoldan gecen cocuga cektirirsen olacagi bu tabi :eek: ... yildizli gokyuzu manzarasi esliginde bugulu suratlar :D)

Bence bu avin ozlu mesaji su; bir isi ogrenmeye niyetliysen mutlaka bir ustanin yaninda bulunmalisin. "Kendi kendime ogreneyim" dedikce vakit kaybediyor insan. Ustalari izlemek, onlara sormak cok sey katiyor. Hicbir sey ogrenemesen bile, kendin tutamayacagin buyuklukte bir baligin avina ayni teknede taniklik ediyorsun. Bu bile keyifli.

Avimizdan bir kac kare...

Levrek olunca boyle olacak iste

Marinadan tekneye gecis

Yanlis olmasin... bebek patigi degil, 41 numara adam ayagi... ispendek degil, baba levrek :D

Kendim tutmus kadar heyecanlandim ve sevindim

Usta avci ve odulu

Levrek tami tamina 2 kilo 950 gram geldi

Bakmayin Zipkinci'nin oyle poz verdigine, yine hic birsey tutamadi :D

Avin sonunda benim payima dusen melanur, ertesi gun buzlukta bekleyen ciftlik cipuralarina mangalda yoldas oldu. :hungry: Sunu da belirteyim, cipuraya neden 'Ege'nin prensesi' denildigini bir kez daha gormus oldum. :) Melanur da guzel balik, hele ki boyle hediye olursa :D ... fakat lezzet kiyaslamasi mumkun degil, cipuranin yanina yaklasamiyor. :rolleyes:

Melanur mutfakta

Melanur mangala hazirlaniyor

Gecenin sonunda Aydin agabeyi evine birakip kendi evimin yolunu tuttugumda icimi hem keyifli bir yorgunluk hem de denizden ve balikciliktan uzun bir sure ayri kalacak olmanin sikintisi kapladi. Tam o anda telefonum caldi, arayan Aydin agabeydi. Diyalog ise soyle gelisti:

-Alo?

-Ibrahim, ben Aydin. Simdi girdim eve, levregi tarttim, tami tamina 2 kilo 950 gram geldi. Rapor acacagim dedigin icin bil diye soyluyorum, ne eksik ne fazla olsun, abartmis olmayalim sonra.

-Yok agabey, merak etmeyin, ben onu yazarken 3 kiloya tamamlarim. :D

-Sana balik tutturamadim ama kisa dogru bekliyorum, balik bollasinca goreceksin bak, neler neler tutuyoruz.

-Tamam agabey, sozum var, gelecegim, harika avlar yapacagiz insallah. Sagolun.

Bu kisa tatilin ardindan bugun Ankara'ya geldim ve ister istemez kafamda "eee geldik bakalim bozkirin ortasina, tatlisu avi da hic cazip gelmiyor, ne yapacagiz bundan sonra, deniz avi icin bir yil bekleyip 2013 yazinda izne cikmayi mi hayal edecegiz?" :( gibi keyif kaciran dusunceler var. Artik yapacak birsey yok. idk Dort yil boyunca edindigim makaralar, kamislar, sahteler, vs. icin guzel bir dolap yapip oyuncaklarimi yerlestirmek, onlarla oynayip avunmak kaliyor geriye. :) Neyse, ona da sukur. Baliga dair ne varsa keyifli nasil olsa. :thumb:

Herkese eglenceli, bereketli avlar dilerim...

NOT: Aydin agabeyin teknesi 3 kisinin rahatlikla avlanabilecegi buyuklukte, motoru da gayet guclu. Yaz olsun kis olsun, Didim, Akbuk civarlarinda teknesi olmayip da sirti avina cikmak isteyenlere yardimci olabilecegini soyluyor. Ilgilenenler kendisine ozelden ulasirlarsa telefon numarasini verecektir. Bana ulasan olursa da kendisine yonlendirebilirim. Tavsiye ederim... kofana, iri levrek, turna, lambuka, mevsimine gore sinarit... daha ne olsun? Kilicbaligi mi avlayacaksiniz? :D Hem tutamasaniz bile ogreneceginiz cok sey var. Benden soylemesi dostlar! ;)

Aydin agabeyin teknesi

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Ibrahim abim :) memlekete ayak basar basmaz trofeyi patlatmissin :) gerçi benim yayin kadar buyucek degilmis ama olsun :)

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Neee? Yayin miii? :eek: Nerdeee? Ahhaa burdaymis!!! :eek: Ben onu kacirmisim be Royum. :eek: Simdi sen soyleyince gordum vallahi. Tasinma telasi, yolculuk derken son gunlerde hic giremedim ki foruma. :(

Cok sevindim senin adina. Nefis birsey bu yahu. Tam bir canavar. Inatla kovaladin ve odulunu aldin dostum. Tebrik ederim. :thumb:

Simdi sirada ne var? Dev bir turna mi?

4. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrikler çok güzel balık

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ibrahim abi hem hoş geldin hemde tebrikler ben böyle uzun yazıları pek okuyamam sıkılırım ama seninkinde nedense sıkılmıyorum tebrikler güzel av ben de ege avlanmak istiyorum ama bakalım ne zaman kısmet olacak sana gelir gelmez kısmet olmuş

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok güzel bir anı paylaşmışsın. Hoşgeldin. Takımları kaldırma Ankara da da Turna ya at-çek e gidersin. Çok fena raporlar geliyor. Ege de de Turna yok maalesef.

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler çok güzel bir Levrek :) .

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler harika bir levrek.

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Temelli hoşgeldin İbrahim abi :) Adana'ya da beklerim, beraber avlanmaya. Yanyana Penn'leri konuştururuz :D

10. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler göz kamaştırıcı bir levrek...

11. Çim adam

Çim adam Aydın

Kalemine sağlık ne güzel yazmışsın :thumb:

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yeni hedef boyum kadar olani abi :)

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolun. :) Tebriklerin adresi Aydin agabey.

Sagolasin. :) Dedigim gibi, tekne var, dusunursen kendisine ozelden ulasabilirsin.

Hosbulduk. :) Bakalim artik kismet...

Begendigine sevindim. Senin koca koca turnalar da muthis. :)

Tesekkurler.

Hosbulduk Inan kardesim. :) Insallah, yolum duserse ararim mutlaka. Surfblaster'i gozun gibi koru, millet onca parayi saymaya razi ama ariyor, bulamiyor.

Levregi tutan ben degilim gerci ama ekip olarak tesekkur ederiz.

Agabey, oyle levrege bu laflar az bile. :) Kofanalari bekliyoruz bundan sonra.

Suphem yok, yaparsin sen. :)

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel bir av olmuş tebrik ederim abi:) uzun zamandır dokunamıyorum denizlerim kidemli yüzbaşısına :)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hoş geldin tekrar, sevdiklerinie ve ülkene.

Dünden beri tatlı telaş ve yoğunluktan ötürü bırak siteye girmeyi, makinayı bile açamadım.

Takibimde olan ve açmanızı dört gözle beklediğim raporunuzu ancak yeni görebildim. Kusura bakma.

Bu ekip mücadelesi. Malumunuzdur ki, ekip işindede her bireyin katkısının önemi çok büyüktür. Hele ki Okyanus kokusu sinmiş bir değerin, o ortama kattığı aroma bir ayrı zenginlik. Zaten o balığın da, sizin üzerinizde ki, o Okyanus kokusuna geldiği her halinden belli.:p :p Yoksa o boyda, bu zamana kadar niye yakalanamamış.:p :p Aydın beyde, inanın siz olmasaydınız o deryayı alamazdı. :laughing: :laughing: Yani katkınız çok büyük olmuş.:thumb: :thumb:

Tekne ve moturuda incelediğine göre.....................................:confused: :confused: :p :p hihi Vallahi inandıramazsın.:cool: :D

Ayların ve yılların stresini attığın ve Aydın beyle çok ama çooook güzel bir zaman yaşadığın için inan, adına fazlasıyla mutlu oldum. Aydın beyede buradan, bu sıcak ve samimi yaklaşımı için candan teşekkür ederim.

Yeni döneminizde ve çalışma hayatınızda başarılar ve mutluluklarla dopdolu
    yılların sizlerle olmasını diler, sevgiler iletirim.

16. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Tebrik ederim güzel av olmuş :)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İbo dostum, öncelikle memlekete hoşgeldin:)
    Hayırlısıyla gelebilmene çok sevindim.

Gelir gelmez trofe bir levreğin seni karşılaması güzel bir süpriz olmuş.Dediğin gibi, aslında çok zor değil, doğru zamanda, doğru takımla, doğru yerde olursan alamayacağın balık yok.Daha önce bu konuda tecrübeli insanların önereceği takım ve mekanlarda çok keyifli avlar yapılabilir.

Ankara nedense tarif ettiğin gibi banada bozkır gibi geliyor, büyük konuşmayayım ama kesinlikle yaşayamayacağım bir yer, Allah kolaylık versin size:D

Deniz avları içinde yaz tatilini beklemeye gerek yok.Müsait olduğun bir hafta sonu atlarsın uçağa 45 dakika sonra haaalanından alırız seni, öyle takım taklavata falanda gerek yok, tüm malzemelerimiz fazlasıyla yedekli olarak mevcut;)

Her neyse dostum, tekrar memlekete dönmene sevindim.
    Velhasıl, sen hayırlısıyla yerleşme işlerini hallet, daha çok görüşmeye ve avlanmaya vaktimiz olacak inşallah :)

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili İbo, vatanına hoş geldin, roman tadında hazırladığın raporun, ve avınız için teşekkürler, devamlarını dilerim.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hoşgeldin İbrahim abi. :) Uzun zamandır yoktun, hazırlıktı falan derken bir gelmişsin, pir gelmişsin. Sen tam olta avcılığından vazgeçecekken çok güzel bir av olmuş. Artık kolay kolayda vazgeçemezsin. :D:D:D
    Yaşamışsın o zevki bir kere...

Aydın abiyi de çok tebrik ederim. Harika bir levrek. :)

Levrekleri gördükçe bana da bir gaz , bir şevk geliyor ki sorma... :)

Kışın bol çeşiti nasip olsun. :) Rastgelsin... :)

20. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Av sahibi adina tesekkur ederim Kadir. Daha buyuklerini senden bekliyoruz.

Nazik sozleriniz icin sagolun, var olun Tevfik agabeyim. :) Hosbulduk.

Bu vesileyle bir kez de buradan bayraminizi kutlar, saygilar sunarim.

Tesekkurler.

Cok tesekkur ederim Isa dostum. Eksik olma.

Insallah musait bir zamanda biraraya gelir, keyifli sohbetler ve avlar yapariz.

Iyi bayramlar, selamlar degerli dostum.

Sagolun Recep bey. Begendiginize sevindim. Selamlar, saygilar...

Volkancigim, sagolasin kardesim. :)

Senin cipuralar, karagozler, mirmirlar her zaman enfes. Bir de iri bir levrek avlayacaksin, o zaman seri tamamlanacak. Inaniyorum ki yakinda olacak.

Selamlar kardesim...