Ani bir kararla memlekete Bayram yapmaya gittim. 1.gün öğlen Ocaklar'a vardım. Balıkçı Cüneyt abinin sezonu kapattığını zaten tahmin etmiştim ama içimden Bayram da olsa belki akşam yine çapari yaparız diye geçirdim. Oysa bir gün önce kardeşimle birlikte gece ağ atmaya çıkmışlar ama tek palamut dahi bulamadıklarından atamadan geri dönmüşler. Hava da patlayacak haberleri üzerine tekne ile çapariye çıkma planlarım suya düşmüştü. Ama neyse ki alternatif planlar vardı. Hemen Mustafa abiyi aradım. "Var mı bir programın" diye sordum. Gelen cevap "Olmaz mı yarın Erdek'teyim". bu yetmişti. Sabah avlak yerinde kendisini buldum. Taze canlı sülünezlerle yemlediğimiz oltalarımızı şiddetli rüzgara karşı atabildiğimiz kadar salladık. Mustafa abinin kamışlar birkaç kez yerle bir de oldu. Ama kısmetimiz çok gecikmedi. Gelen bayram hediyesi güzel bir alyanak Çupra idi. Onu sevip okşadık fotoğraflarını çektik. Avlaktan ayrılana kadar da taze su dolu kovamda canlı tutarak misafir ettik. Rüzgar şiddetini iyice arttırmış ve öğlen olmuştu. Çanakkaleden akrabalarımızla mangal yapmak için söz verdiğim için ayrıldım ve Mustafa abi ile vedalaştık. Kendisine burdan da tekrar teşekkür ediyorum. Çupra'nın akıbeti ise mangalda tadımlık gayet güzel oldu.
Bu balıklar bir yerden tanıdık geliyor ama Şaka bir yana ellerine sağlık abi çok yakışıklı balık almışsın.
sen yine kısmetliymişin be yekta bugün gelen bursalı kardeşlerim onuda bulamadılar malesef hava bozmasaydı daha güzel olacaktı ama ne yapalım bunada şükür yinede boş dönmedin
Hanımdan izin alınabilip, balığa gidilebilinen hergün bayramdır vallaha tebrik ediyorum abi... nefis olmuştur mangalda, tabi kurumadıysa
mustafa abim o çuprayı biz tutacaktık ama geç kalmışık şaka bir yana misafirliğin için tekrar teşekkür.