Av Ekibi : Ergin DEMIROGLU, Kamil Engin, Kaan Gerzeli Av Saat: 05:00 - 8:30 Av Mevkii : Deniz Değerli balikavi.net sakinleri, Levrek serimize bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Yine yüzümüzü kara çıkarmayan denizden güxzel haberler de getirdik. Sabah anlaştığımız üzere Kaanı aldım yola koyulduk. Kamil de kızçesini alıp peşimizden geliyordu. Yine saah 5:00 civarında başladığımız atçek macerasında teker teker balıklarla tanışıvermiştik. Yine 35 cm altı 2 levrek suya iade edilmiştir. 33cm'lik fotoraflarda olmayan bir tanesi maalesef ki komple yuttuğu sahteden sağlam çıkarılamamış ve alıkoymak zorunda kalmıştık. Kızçesini gezmeye getiren ve eline de oltasını verip atçek yaptıran örnek baba Kamil biraz şanssız olsa da zaten amacının kızına hava aldırmak ve olduğunu balığın pek de önemli olmadığını belirtmeden de geçemedi. O güler yüzlü biricik Ayçası ile günün hem neşesi hem üzüntüsü olmuşlardı bize. Ayçanın sabah mahrurluğunda "Sen kimsin?" demesi ile başlayan macerada bizleri gülümseterek olta sarması akıllarımıza kazınmıştır. Maalesef avın ortalarında merayı yenilemek amacıyla erken ayrıldığımızdan fotoğraflarına yer veremedik.Fakat avı sonlandırdığımızda kurtuşuş Abi'nin ve Selim'in de orada olduğunu görüp ayaküstü sohbetten sonra evin yolun tutmuştuk. Fakat güzel haber şuydu ki yörenin yerel balıkçıları uzun olta ile lüfer avına başlamışlardı. Tek tük de olsa önümüzde birkaç lüfer aldıkların izlemek de keyif vermişti. Ben yine av arkadaşlarıma ve sevgili Ayçaya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni avlara grüşmek üzere diyorum. FOTOĞRAFLAR:
***lar güzel av olmuş tebrikler ispendeklere olan saygınızı keşke diğer avcılarda gösterse bir ricam raporlarken avlaklarınızı gizlerseniz çok daha güzel olacak birinden bir şey gizlemek değilde çoğu avcının o bölgede ispendekleri koca levrek tutmuş gibi alıkoymasına böbürlenmesine çokca şahit oldum TÜM DUYARLI AVCI DOSTLARA RASTGELE
Valla avlak gizlenecek hali kalmamış, millet çarşaf çarşaf facebook'ta paylaşıyor. Yakakent sahili boyunca levrek zaten yapıyor. Ayrıca Balığa merakı olup da Yakakent'i bilmeyen 1 Samsunlu bile yoktur. Hatta şimdilerde istanbuldan ankaradan akın akın levrek avına geliyorlar. O yüzdendir ki birkaç seneye kadar Yakakentteki levreği de kuruturuz.. Sorun değil yani
çok güzel levrolar almıştınız o dönem lakin raporları peş peşe aynı gün açınca,millet hepsine birden mesaj atmaya erindimi desem,konunun içi dolmadı... haftalık en fazla 2 rapor yeter bence..birini hafta başı diğerini perşembe günü filan uygundur tecrube ile sabittir
tebrikler hocam ben de merzifondan geleceğim. saygılı avcılık yapmak çok önemli. yemeyeceği balığı alıkoyan bile var malesef bırak artık limit altını..