5 lüfer ile geçen avdan hemen sonra ki gün bayram namazından sonra hemen meraya gittim ve başladım at çek yapmaya ikinci atış da vuruş geldi kıyıladım sonraki atışlarda da balık vurmaya devam etti kimini aldım kimini kaçırdım sonunda sahtemi kaybedince daha fazla at çek yapmaktan vazgeçtim ve eve döndüm. Sonuç 28-32 cm arasın 16 lüfer yakalandı ve kıyıdan kaçan en az 6 lüfer 2 kofana :banghead ve kaçan sahtem cyrr (16 balık almış sahte )
Avınız için tebrikler. Güzel vkit geçirmişsiniz. Ancak, anlayışla karşılayacağınızı düşünerek bir kouya değinmek istiyorum. Mera söylenmemesi bir şekilde anlayışla karşılanabilir. Meranın çok kalabalık olması, bohçacı dolması vs. sebepler bu düşünceyi haklı gösterebilir. Ancak ben bir şeye anlam veremedim. O da balık aldığınız sahteyi özelden yazmanız. Bana göre bu tavrınız "Bu sahte iyi balık alıyor. Başkası tutmasın." tavrıdır ve hoş karşılamadım.
Sebebini ben açıklayım bildiğim kadarıyla. Son zamanlarda sürekli konuşulan ve iyi balık yapan sahtelerin fiyatları balık marketlerde kat kat artıyor. 30-40 a alabileceğiniz böyle bir sahteyi 50-60 a bile bulamıyorsunuz.
balık marketçiler de piyasa kurnazı olmuş.(BAZILARI) dediğiniz gibi hangi SAHTE İŞ YAPARSA fiyatı o oranda arttırıyor.
Sahte Hocam tamamen duygusal. Sahte fiyatları acayip artıyor. Yada kod fiyatlarını satıcılar artırıyor. Aynı sahtenin bana göre iş yapmayın A fiyat ise iş yapanı A+5 oluyor. Sorana özelden söylerim. Onda bir sıkıntı yok. Merak erdiğini düşünüp özel sen yazacam.
Hocam aynen katılıyorum. Hergüm fiyat artışından veya iş yapan sahtelerin fiyat artışından bıkdım. Merak edenlere üşenmeden özelden yazarım. Ama genelde bahsetmem
Adaş tebrik ederim Atçek işinden anlamam,sahte ile hiç av yapmadım ama sahte yapımım oldu Kişisel görüşüm dişli avından daha çok hangi sahte ile alındı?sahtenin rengi nasıldı? gibi gibi... Bir tek sahte borsası eksik ti ülkemizde hayırlı olsun Kişisel görüşüm sahteler üzerinde fazla kafa yormamak. Her bölgenin kendine özgü balık popülasyonu ve balıkların iç güdüleri vardır vardır. Bence, sizin merada o gün balık yoğunluğu fazla olduğu için kullandığınız sahte bir şekilde balıkları cezbetmiştir. Aynı gün aynı saatte başka bir merada iş yapmayabilir Bu yüzden ki açılan bir raporda tutulan balıkların şaşafatlı bir sahteye rağbet etmesi doğal olarak diğer amatörlerinde iştahını kabarttığı gibi, o sahtenin uçuk fiyatlara çıkması anormal bir normal sonuçtur.:thumb:
Teşekkürler yaptıgım en iyi avdı. En çok keyif aldığım avdı. Bu avdaki sahte ile bir sonraki Avdaki sahte çok benzer sahteler olup daha sonrasın ki günlerde bu sahtenin benzerlerini kullananlarda iyi sonuç almıştır. Dediklerinize katılıyorum balığın o günkü durumu çok önemli. Bu nedenle tarihi not edip 1 yıl sonra bu vakitlerde aynı sahteyi deniyecem tekrar. Internet te sert suni yem yada kaşıklar olsun renk kodlarında bazen fiyat farkları ile karşılaşmışsınızdır belki. Birde 2. Avı nispeten ucuz bir rapala ile yaptım tabir yerinde ise kimsenin totosu tavan yapmasın (herkesten özür dilerim ifade edecek aklıma başka bir şey gelmedi ) fiyat bu seviyede kalsın herkez rahatlıkla alsın isterim sonuçta reklam benîm işim değil. Soran herkeze özelden kullandığım sahteleri söylerim. Amaç şimdi ve gelecekte herkez rahatlıkla alabilsin şuanda ucuz olan bu sahteyi.
Tebrik ederim güzel balıklar Bu arada birşey sorucam dün sabah avda yasei red ve exage kullanan birisiyle (yani benimle ) konuştunuz mu? Konuştuğum kişi siz misiniz diye merak ettim.
Önemli değil kesinlikle kırılmadım. Balık marketi kısmının o an aklınıza gelmediğini tahmin etmiştim zaten. Saygılar.