Bayram şekerleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında blacktulip1903 tarafından paylaşıldı.

1. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    25 kiloluk Caretta:)
    Merhaba dostlar ,

Dün babam ve eşimle birlikte çıktığımız av, sezonun ilk açılışıydı bizim için . 3-5 knot havada melteme karşı 1 saat yol gittikten sonra avlağımıza ulaştık . Çapanın hafif olmasından dolayı tam kerterizde kalma sorunu yaşasak ta bir kaç manevra sonrası yerimizi bulduk. İlk bizi karşılayanlar her zaman ki gibi küçük mercanlardı . ( Antakyalı tabiriyle cerbitler) Hemen kırmızı minik dostlarımızı denize geri bıraktıktan sonra geçmiş senelerin av hikayeleriyle kendimizi motive edip , hayal kurduğumuz balıkları bekledik.
    Ve işte sezonun ilk çuprası , teknede bir bayram havası :D
    Çupralar henüz çok küçük ancak bu bölgede en babayiğit çupra 200 gr'ı geçmiyor maalesef bu sebepten bu güzelleri almak zorunda kaldık.
    Bu arada eşimin hakkını da yemeyim. Kendisi henüz acemi seviyesinde olsa da en güzel ve en yakışıklı çuprayı o tuttu, tutarken de verdiği tepki ve heyecan görülmeye değerdi. Bundan sonra sanırım tüm balık avlarında babam dışında bir ekürim daha oldu .

Bugün soruyor bana , ne zaman balığa çıkıyoruz diye .Hastalık artık hücrelerine yerleşti:)

Yaklaşık 3 saatlik avımız bu şekilde dostlar ;

Uploaded with ImageShack.us

Tekneci arkadaş niyetli olduğundan iftar saati öncesi balık avımızı noktalayıp kıyıya yolculuğumuz başlattık . Açılışımızda Akdeniz o cömert yüzünü yine bize gösterdi :)

Şimdiden herkese iyi bayramlar , sağlıcakla kalın...

2. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Tebrikler. Çupraların gelirken kafa atışları eminim çok zevk vermiştir sizlere. Çakma Mercan (mersincesi merbun) gibi değildir eminim. Bizim avlandığımız limonluda çeşit bol olmasına rağmen çupra-sargoz maalesef yok. Sanırım Kazanlı tarafında falan avlandınız?

3. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    aynen çok zevkliydi ***** :)

Arpaçbahşiş tarafında avlandık , bu sene ilginçtir çupra çok yaygın umarım balan popülasyonunun yerine tekrar çupramız alır .

4. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Akdeniz suları bereketli manşallah

5. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Biz oralardan çok nadir çupra avlayabilirdik. Şaşırdım doğrusu :) çoğunlukla mercan. Yem olarak ne kullandınız?

6. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    Yem olarak karides kullandık , geçmiş senelerde bu kadar çok çuprayı tek seferde yakalamak imkansızdı bu sezon işler iyi gidiyor şimdilik , tabi av sezonu açılıp ta gırgırlar kıyıları süpürmezse .

Limonlu tarafları nasıl kayalıklarda sargos yapardı eskiden , şimdi pek tadı yoktur eminim..

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    "Çupralar henüz çok küçük ancak bu bölgede en babayiğit çupra 200 gr'ı geçmiyor maalesef bu sebepten bu güzelleri almak zorunda kaldık."

Böyle bir mantık ne derece "mantık"lı acaba? 20 cm limit varken ve bu limitler bile tartışılırken bu kadar ufak çipuraları almak, ileride balık kıtlığına yol açmayacak mı? Üşenmedim 35 tane çipura saydım fotoğrafta. Bu 35 çipura önümüzdeki sezon belki 3500 tane yavru yapacak idi...

Konu ismine bakar isek; böyle bayram şekeri, böyle bayram lütfen olmasın...

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kaan kardeşim öncelikle iyi bayramlar :)

Ve yine olaya duygusal yaklasmissin. Kötu demiyorum ama, bu baliklarin arasindan limit alti ciksa ciksa 3-4 bilemedin 5 adet cikar ve olaya; bu baliklarin bizim memlekette, malesef ki cok buyumeden tekrar goc ettikleri gozuyle de bakarsak, bunun yanina % 5 limit alti insiyatifini de koyarsak, ortada tenkit edilecek (degilse bile), elestirilecek tarafi yok bence. Saglicakla kal :)

Bu arada tebrikler, baliklar harika görünüyor :)

9. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

UTKU TEBRİK EDERİM GÜZEL BALIK ALMIŞSINIZ.
    KAAN ARKADAŞ BİRAZ YADIRGAMIŞ AMA BAKMA SEN BURALARA UZAK OLDUĞU İÇİN VE BU BÖLGELERİN ŞARTLARINI BİLMEDİĞİ İÇİN OLSA GEREK HOŞ GÖRMEK LAZIM, İNAN BEY DE GEREKTİĞİNDEN GÜZEL İZAH ETMİŞ.
    BİZDE DİYORUZ Kİ İSTANBULDA TUTTUKLARI LÜFERİ BİZ BURALARDA BEBE DİYE GERİ SUYA İADE EDİYORUZ TEBLİĞDE HER NE KADAR AVI SERBEST OLSADA VİCDAN EL VERMİYOR İŞTE ŞİMDİ BİZ SIRF BU YÜZDEN VİCDAN MESELESİYLE HİÇ BİR İSTANBULLU FORUMDAŞIMIZIN RAPORUNA BÖYLESİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEMEDİK SERGİLEMEKTE HOŞ OLMAZ DOĞRUSU.
    KONU İSMİNE BAKARSAK BÖYLE BAYRAM ŞEKERİDE OLUR BAYRAMDA KARDEŞ.

10. denizbulut

denizbulut s.deniz bulut

bıraktığın mercanların boyu n kadardı?bu yakaladığın çupralardan biraz daha büyük mü ya da küçük mü? gerçekten merak ettiğim için soruyorum*

11. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    Doğru söze ne hacet!herkes bizim kadar bilinçli olsa bu denizler balık cenneti olurdu

12. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    Mercanlar parmak kadardı

7-8 kulaçlarda büyük mercan bulmak çok zor

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Katılıyorum İnan :) Duygusal yaklaşıyorum... Azcık da tenkit edelim canım ne olacak :) Bazı arkadaşlar da biz sizin çinekoplara bir şey diyor muyuz diyorlar, daha başka 1-2 konuda da okudum aynı yaklaşımı, bir bakıma bence haklılar, denecek söz tebliğ itibariyle yok. Unutulmaması gereken şey ise bence şu; çinekop denizde fert adedi olarak çipura, sinarit, mercan gibi taş balıklarından çok daha fazla, adet olarak baktığımızda tutulan balık çipura gibi bir türde bir ihtimal toplam popülasyonu daha fazla etkiliyordur o yüzden çok adetli av olunca bazen kendimi tutamayıp sitem ediyorum. Katılınır katılınmaz bilemem.

Cevap geç oldu ama anca girdim nete kusura bakmayın. Geçmiş bayramınız da her ne kadar epey geçmişse de kutlu olsun...:) Görüşmek üzere...