Bayram şekerlerim / El yapımı sahtelerimden örnekler

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Bayramda el öpmeye geleceklere kahvenin yanında iyi gider diye düşündüm :D
    Bu aralar fırsat buldukça yapmaya çalıştığım minnow serisinin birkaç örneğini sizlerle paylaşmak istiyorum. 9 cm(8gr) ve 7cm(5gr) olarak çalıştığım bu seride uzun atışta kolaylık sağlaması içi hareketli ağırlık transfer sistemini kullandım. Üçgen ve açılı damak yapısı sayesinde seri ve atraksiyonlu çekimlerde wobbling/rolling diye tabir ettiğimiz aksiyonu veriyor.

9cm(8gr) olarak dizayn ettiğim sahtelerden örnekler ve iç yapısına bakış;
    Balsa ağacı ile çalıştığım modellerde çelik bilyelerle, hareketli ağırlık transfer sistemi kullanarak uzak atışta kolaylık sağladım. Yine tek parça olarak 1,2 mm çapında krom paslanmaz tel kullandım. Sese takviye için de cam boncuklarla bir tıkırtı odası dizayn ettim. 3 mm kalınlığında mika kullanarak damakları kestim ve epoksi ile yerlerine sabitledim.

Bu sahtede alüminyum folyo üzerine fosforlu boya ile çalıştım. Greenback(yeşilsırt) olarak tabir edilen ve özellikle lüfer familyasında oldukça verimli bir model.

Bu çalışma da mother of pearl(sedef) olarak adı geçen bir modele yine fosforlu sarı ve portakal rengi kullanarak değişik bir görünüş kattım. Lüfer ve levrekte başarılı olacağını düşünüyorum.

Gerçek balık derisi kullanarak hazırladığım bir başka model. Alüminyum folyo üzerine, kuruttuğum balık derisini yapıştırarak zeminde de parlak bir görüntü kazandırmış oldum. Doğallığını bozmamak için herhangi bir rötuş çalışmadım. Verimli olacağından oldukça ümitliyim.

Bu çok çok özel bir çalışma oldu. Çünkü boyaması tamamen eşimin hayal gücüne ait. Simli ojeler ile renklendirildi. Ben gökkuşağı alaya benzettim. Bakalım balıkların da beğenisini kazanacak mı? ;)

Özel bir model daha. Genelde Amerika' da stripperbass denilen bizdeki levreğin çizgili akrabasının özellikle gece avında çok etkili bir model. Bizde de iş yapacak mı deneyip göreceğiz. Sarı parlak folyo üzerine pul imitasyonu vererek akrilik boyalar ile çalıştım.

Bu modeli ben barbuna benzettim. Renkleri oldukça gözalıcı parlaklıkta oldu. Alüminyum folyo üzerine fosforlu boyalar ile çalıştım.

7cm (5gr) olarak dizayn ettiğim sahtelerden örnekler ve iç yapılarına genel bakış ;
    Bu seride de yine çelik bilyelerle, hareketli ağırlık transfer sistemi kullandım.

Gerçek balık derisi kullanarak yaptığım çalışmanın bir boy ufağı.

Bu model özellikle sinarit avlarının vazgeçilmez renk armonisine sahip. Sarı parlak folyo üzerine pul deseni vererek çalıştım ve sırtında kırmızı hologram kullandım.

Bir Amerikan modeli daha. Modelin bilinen adı chicken scratch(tavuk çizimi) olarak geçmekte ve yine çizgili levrek avının vazgeçilmezleri arasında. Burada da levrekte iş yapabilir diye düşünüyorum.

Özellikle bu modeldeki renk armonisini yakından görmenizi isterdim. suyun içinde doğal renklerin aynısını veriyor. Parlak folyo üzerini keserek pul imitasyonu verdikten sonra elimdeki transparan boyalarla renklendirdim.Hedef balık: hepsi! :)

Bu da yine levrek avının vazgeçilmez modelleri arasında sayılabilir. Parlak folyo üzerine tül ile pul imitasyonu verdikten sonra renklendirdiğim epoksi ile çalıştım. Lüfer ailesinin de dikkatini çekebilir.

Paylaşımdan keyif aldığınızı umuyorum. Bayram sonrası yeni çalışmalarımda yine beraber olabilmek arzusuyla, hepinize şimdiden huzur dolu şeker gibi bir Ramazan bayramı geçirmenizi diliyorum.
    Sağlıcakla kalınız.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi mahallenin çocuklarını da alıp sana bayramlaşamaya geliyorum haberin ola..:)

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Rıfat abi mahallenin çocukları biz oluyoruz heralde :D

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Güzeeeel :)

5. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    El öpenlerin çok olacak abi :D

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yakinda olsam bayramlasmaya gelirdim heralde :D
    Ozcan Abi yine dokturmussun.Tebrikler Abicim.

7. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler elinize sağlık harika çalışmalar