bayram turnaları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer: ist.
    Kullanılan yem:silikonlar,5 numara meps,turna kaşıkları
    Hava:kapalı yagmurlu

AVIMIZ HİKAYESİ

Ramazan bayramının ilk iki günü bütün bayramlaşma işlerini bitirip bayramın üçüncü gününüde turnaya gitmeye ayırmıştım.Akşamdan tüm hazırlıkları tamamlayıp sabah yola çıkacaktık fakat sabah kalktıgımızda birde ne
    görelim müthiş bir yağmur yagıyor ve gökyüzü simsiyah.
    Epey bir süre yağmurun dinmesini bekledik ama bırakın dinmeyi dahada hızlandı.Baktık olacak gibi degil belki oraya giderken kesilir ümidiyle yola koyulduk kısa bir yolculugun ardından avlak alanımıza vardık.Bu aradada yağmur biraz olsun dinmişti ufak bir kahvaltının ardından hemen gölde denemelere başladık daha ikinci atışta ilk turna kaşıga yapışıverdi kısa bir mücadelenin ardında kıyıya aldıgımız turna limit altı bir balık oldugu için hemen göle iade edildi. Daha sonra devamlı atışlar yaparak ilerledik daha önceki avlarda devamlı turna yakaladıgım bölgeye ulaştık bu bölgede tam birkaç atış yapmıştımki müthiş bir yagmur başladı tam biryere sıgınayım derken birde baktım benim kaşıga bir turna yapışmış onunla mücadele edip onu kıyıya alana kadar epey bir ıslandım buda limit altı bir turnaydı altında onuda göle iade ettik.
    Sanki geçen avın kopyası gibi bir avdı ard arda limit altı turnalar geliyordu hepte aynı bölgeden burada yaklaşık 4-5 limit altı turna yakalandı ve suya iade edildi bir kısmının videolarını çekebildim fakat aşırı yağmurdan dolayı bazılarını çekemedim.
    Daha sonra hava biraz açar gibi oldu bizde daha ileriye iri turnalar aldıgımız bölgeye dogru ilerledik buralarda denemeler yapmaya başladık. Bu bölgede atışlar yaparken uzun sazlıklar ve otlar bizi öylesine zorlanıyorduki her attıgımız kaşık biryerlere takılıyordu .İşte böyle atışların birinde sazlıkların arka tarafındaki açıklık alana atmak istedigim kaşık yanlışlıkla tam otların içine düştü ben son bir hamle kaşıgı kurtarayım diye ugraşırken aynı anda otların içinde yatan turna kaşıga yapışıverdi daha ben ne oldugunu anlamadan bir baktım turna kaşıgın uçunda otların arasında debeleniyor o otların arasından çıkmak istemiyor bense onu ordan çıkarmaya çalışıyordum birkaç dakikalık mücadelenin ardından turnayı oradan çıkarmayı başardım otluklardan kurtulan turna önce sazlıklara dogru yönelip taklalar atarak kendini kaşıktan kurtarmaya çalışıyordu bense bu limit üstü turnayı kaçırmamak için elimden geleni yapıyordum bu mücadele sonunda iyice yorulan turna sonunda teslim oldu ve onun kıyıya aldık. Turna işte böyle bir balık nereden ne zaman nasıl gelecegi yeme nasıl atlayacagı belli olmayan müthiş bir balık.Bunca limit altı turnanın ardından nihayet bir limit üstü turna yakalamıştık.Daha sonra yine bu bölgeye çok yakın bir yerden bir turna daha yakaladım bu turnayıda salacaktım fakat üçlü ignenin üç igneside çenesine öyle bir girmiştiki çıkarmak epey uzun sürdü ve çenesi parçalandı bu vaziyette salmak mümkün olmadı zaten hemen hemen limitler dahilinde bir turnaydı.
    Hafif hafif yagan yağmur yeniden hızlanmaya başlayınca baktık olacak gibi degil avı sonlandırıp evimizin yolunu tuttuk.

gölden görüntüler

Limit altı turnalar

Limit altı turna iade videoları

1.limit altı turna
    View My Video
    2.limit altı turna

View My Video

3.limit altı turna

View My Video

4.limit altı turna

View My Video

2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    :D vay be sürprüz balık şu turna ya...

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Mesut tebrikler kardeşim zor bir günde güzel bir av yapmışsın:)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mesut abi yine döktürmüşsün :) tebrikler.

5. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Limit altı olanları geri saldığınız için duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim,inşallah büyüyüp yine sizin oltanıza takılırlar:) Resimler ve av hikayenizde çok güzel olmuş teşekkür ederim.

6. LapinCash

LapinCash

Limit altılar daha şirin çok güzeller tebrikler.

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika bir av, harika bir avcısın tebrikler.

8. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    mesut kardeşim ellerinize sağlık çok güzel turnalar limit altı olanlar içinde hassasiyetine teşekkürler.
    merak ettim mevki neresi?