Bayramda 4 Sinarit

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında aygunbasarir tarafından paylaşıldı.

1. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    sarıkuyruk akya,35kg,155cm
    Tüm oltacı dostlara merhabalar,
    4 Kasım Cuma günü Saros Güneylide ki evime sevgili TahirGürhan ın gelişi ile birlikte iyi bir Bayram geçireceğimizin müjdesi de geldi. Kısaca bol muhabbet ettik, yedik içtik ve yattık.Ertesi sabah balık avından beklentimiz boylu poslu bir akya yakalamak idi fakat olmadı.Denizde akya gördük orkinos gördük ama aralarından 6 kg lik bir sinarit yakaladık.Takımları ben yapmıştım Tahir zarganaları takıma monteledi,Tahir tasmaladı takımı bana verdi ve diğer büyük çıkrığı topladı,kurşunlara kadar olan bölümde balığı ben çektim, Tahir kurşunları yakalayıp geri kalan misinayı topladı ve balığı su üstü yaptı,ben gagıçladım tekneye aldı m, balık livara girdi.Temiz iş.En son evimizin önünde yakaladığımız kalamarlarla birlikte balığın %25 bölümünü salata nezaretinde rakı şişesine kurban ederek güzel bir günü daha taçlandırdık.Tahir ertesi günü İstanbula döneceği için vedalaştık.

Cumartesi günü ve ondan sonraki gün balığa çıkamadım.
    7 Kasım Pazartesi günü öğleden sonra saat 14 00 de balığa çıkma fırsatı buldum.Öncelikle zarganaları yakalayıp iki takımı donattım.Hava aslında tek başına ava çıkmak için biraz sertti.Yarlar altındaki kuytu noktaları takip ederek önce bir adet 3 kg hemen arkasından da bir adet 2.100 kg iki tane sinarit yakaladım.En son evin önünden de 2 adet kalamar yakaladım.

8 Kasım salı günü komşum ve yakınım Veyseli de alarak tekrar balığa çıktım.Hava inanılmaz bir biçimde “Gün batısına“na çevirdi.Yıldızdan da serpinti rüzgarla insanı balığa çıktığına pişman eden hava ve dalgalarla boğuştuk durduk.Veysel yekede ben takım organizasyonun da 4 saat çalıştık.Nihayetinde bir adet daha sinarit yakaladık.Terazi yanımızdaydı ve 3.450 grm geldi.Evin önünde yine kalamar yakalayıp günü noktaladık.

Kısaca özetlersem Cuma-Salı arası 4 adet sinarit yakalayarak bu sene sinarit sezonunun kışa doğru kaydığını,bu işin meraklılarına duyurmak isterim.Eylül-ekim aylarında bu balığı yakalayamıyanlar kesinlikle üzülmesinler, havalar müsaade ederse balığa çıkmaya devam edin. Hepinize Rastgele,

2. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    Elinize sağlık insanın içini kıpır kıpır ettiren fotoğraf kareleri bunlar insan o büyüklükte balık yakalağında kim bilir nasıl mutlu oluyordur.balıkları jigging yöntemi ilemi avladınız merak ettim

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Aygün ve Tahir kardeşlerim her şey bütün güzellikler ortada bizlerede bu güzel avı tebrik etmek düşüyor,:) tebrikler, sevgiler selamlar hoşçakalın.:) :) :)

4. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler , çok güzel balıklar..

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. bizlerle paylaştığınız için teşekkürler..

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aygün

Aramıza tekrar ve bu muhteşem balıklarla dönmüş olman sevindirici olmuştur.

Muhtelif dip balıklarının,uzun süre av vermemeleri sonucunda,birden ve yoğun olarak tekrar av vermeye başlamalrını doğrusu tahmin etmekteydim.

Sanırım önümüzdeki aylarda bu muhteşem balıklardan bolca tutabileceğiz.

Sevincimi tekrar belirtmek isterim,hoşgeldin.

Sevgimle kal

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Darısı seninde başına babamız,hadi az gayret.

Bak Sivricedede sinagritler çıkmaya başladı,sana yakışacaktır.

Not;Lütfen makinanın tarihlerini tenbihlediğin gibi sende koyda avın tutuluş tarihi belli olsun:) :) Ben dediğini yaptım,bundan sonra hep tarihli olacak.

Sevgiler

8. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:

Canım ağbim merhaba,öncelikle yanaklarından öpüyorum.Uzun zamandır bir arayada gelemedik.Ben talihsiz bir kaza nedeni ile sizlerden ve de balıkçılık hayatımdan biraz uzak kaldım.Şimdi hem sizleri buldum hemde daha sağlıklıyım.
    Bol bol forumlaşıp,görüşmek dileği ile. Sevgi ve selamlar...

9. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:

Teşekkürler,Rast gelmesi dileği ile...

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgiliAygün kardeşim kaza geçirdiğini şimdi duyuyorum geçmiş olsun seni her zaman Sivrice'ye bekliyorum Tahir kardeşimde bir ay evvel bizdelerdi,Sivrice'de çok güzel anılarımız oldu, bu sefer bizlere yeterli vakit ayırırsınız, sizleride bekliyoruz sevgili Fatihli kardeşim benim, selamlar sevgiler hoşçakal.:) :) :)

11. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:

Asıl ben teşekkür ederim,bu güzel site bünyesinde,değer verip okuduğunuz için.
    Güzel avlarınız olması dileği ile...

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Aygün kardeşim sizlerden daha büyüklerini bekliyoruz, hoşçakal.:) :) :)

13. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    Sevgili Vedat Ağbim,
    öncelikle teşekkürler,balıklarımızı "muhteşem"buldun ise o senin alçakgönüllülüğünden kaynaklanmıştır.Muhteşemleri siz zaten yakalamışsınız.Bunlar sizin ekipten canlarını kurtarıp kuzeye kaçabilenler.
    Ben,şahsen,Aygün Başarır olarak tam üç aydır ellerim kollarım bağlı beklemekteyim.Bizden sizlere doğru giden varda,sizden bize bir şey gelmez oldu.Latife,latife,sakın kızma.
    Ağbi kendine çok iyi bak,güzel raporlarını her zaman okuyalım.Çelik bileklerini tebrik ediyorum.Sevgiyle...

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aygün abim, güzel-şen günler yaşamışsın, 7 Kasım Pazartesi hariç.

"7 Kasım Pazartesi günü
    tek başına
    önce bir adet 3 kg hemen arkasından da bir adet 2.100 kg iki tane sinarit yakaladım.
    En son evin önünden de 2 adet kalamar yakaladım."

15. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    Orhan Ağbi,benim başıma gelen kaza delinin başına gelmez.Sarosda ki büyük adanın üzerinde dolaşırken 12 mt.derinliğinde bir tarihi kuyuya düştüm.Giriş deliği bitkilerle tamamen örülmüş.Rumlardan kalma 200-300 yaşında içinde su olmıyan bir kuyu.Omurga L2 kemiğini patlatmışım ve yanında iki de kaburga kırığı oluştu.7 saat orada kaldıktan sonra beni bulup ip attılar ve oradan çıktım.L2 kırıklarını içimden çıkartıp yerine metal bir rakı kadehi koydular(protez). Ameliyat sonrası 12 gün hastanede kalıp taburcu oldum.Hızlı iyileştim.Başlangıçtan 20 gün sonra işe araba kullanarak gitsem de beni engelleyen bir şeyler hep var.
    İyi dileklerine çok teşekkür ederim.Bu arada ha arkada omurga kırığın var,ha önünde irice bir göbeğin,bunların ikiside yüksek duvardan atlıyamazlaaar..
    Balık yakalıyorsak ne mutlu bize.Sevgilerimle...

16. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    Sevgili kardeşim,sitem etmekte yerden göğe kadar haklısın...
    Sen dimi ki Erzurum dan,Ege nin Kuzeyini nazarın altında tutuyorsun,sana söylenecek övgü dolu sözlerin sonu olamaz.Ben daha dikkatli olacağıma söz verirsem konu kapanır,sende bu mesaja başkaca cevap yazmazsın herhalde.
    Teknede o avda terazimin olmamasını bahanne kabul et,sevgiyle kal...
    Aygün Başarır

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Geçmiş olsun, her şeyin başı sağlık. Tekrar sağlığınıza ve denize kavuşmanız çok sevindirici. Dönüşünüz de muhteşem olmuş ayrıca.

18. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler. Çok güzel balıklar. avlarınız daim olsun.

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Canım kardeşim vallahi bu kadarını beklemiyordum çok geçmiş olsun çok üzüldüm, Tahir kardeşimizle konuştum belinde biraz ağrı var ama iyimişin, sizleri Sivrice'ye bekliyırum hanımı Ankara'ya torunların yanına gönderiyorum hep beraber bekar hayatı yaşarız, sevgili Aygün kardeşim tekrar geçmiş olsun sevgiler hoşçakal.:) :) :)

20. unexpected

unexpected HAMZA

maşallah, sübhanallah..
    Tebrikler hocam.