Bayram'ın 2. ve 3. günü Güzelbahçe-Sahilevleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında y-o-b tarafından paylaşıldı.

1. y-o-b

y-o-b Ozan

Hem tatil,hemde havanın güzel olmasını fırsat bilerek çıktığım avlarda malesef kayda değer birşeyler tutamadım,zaten gittiğim yerlerde gördüğüm ve konuştuğum kadarıyla İzmir kıyılarında pek balık yok,ya da denk gelmiyor:)

Sahilevlerinde sabah suyuna çıktığım av da ot balığı geldi ve suya iade edildi,Güzelbahçe akşam suyuna çıktığım avda ise ilk misafirim 2 kiloya yakın bir ahtopot idi:) karanlıkta tırsmadım değil zira ellemiyorum :) Onu suya iade edemedim malesef,sonrasında mıgrı gelince bu akşam normal balık çıkmıycak deyip avımı sonlandırdım.Artık tekneden avcılığı düşünüyorum balığı bulamadıkça...İstanbul boğaz raporlarını okudukça da özlemiyor değilim güzelim boğazı ve balıklarını.[​IMG][​IMG][​IMG]

2. mırcan

mırcan gürhan

kardesım ıyı aksamlar ahtapotu we mıgrıyı nerden avladın acık adres yazarsan sewınıırım.ben z.alanında oturuyorum bızım buralardada kıyı avı pek ıyı deıl.

3. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    arkadaşlar sadece oraları degılki , karaburun taraflarındada kalamar dışında kıyıdan kayda değer birşeyler tutan olmadı bayram boyunca..Açıkta tekneyle durumu bilmiyorum..

Yalnız farkındaysanız 2 gündür hava soğumaya başladı ve fırtına durumu var izmirde ben esas bundan sonra kıyıların yine balıkların ziyaretine uğrayacağını düşünüyorum..

4. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Karaburun taraflarında şu an geçit var hatta artık bitmek üzere neredeyse...Balık yok diye birşey yok :)

5. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança

Karaburun taraflarında geçit var diyorsunuz . Belki tekneden acıkta yakalıyor olbilirsiniz . Karareis , Gerence , Küçükbahçe taraflarında bayramda insanlar isyanlardaydı . Karareis gibi yerde akşamüstü 3-4 tane lidaki yakaladığına seviniyordu insanlar.. Balık elbette vardır ama kıyıdan ben yakalayana şahit olmadım . onlarca insanla konuştum . Hatta gerencede en cok ragbet edılen koyda bekcılık yapan abimiz bile isyandaydı ki kendisi hergün uğraşan insan..
    Kasım ayındayız cupra illaki var ama tam geçit dönemimde bu saydıgım yerlerde iyi verim alıyorduk..Bence havaların tam kışa donmemesı nedenıyle bıraz zayıf kaldı . Yanlış anlama beni ama , bence ezbere konuşuyorsun abi , çünkü kasım ayı geçit ayıdır karaburunda. Hepimiz de aha kasım tam ayındayız cupra doludur diye dusunuyorduk . Bu arada burnun ıc tarafı hakkında bılgım yok yani mordoğan , balıklıova taraflarında avlanmadık . Açık tarafından bahsediyorum..

Dedigim gibi tekneyle avda durum farklı olabilir ama kıyı avında geçmiş yıllardaki geçit donemlerıyle kıyaslarsak bence bayram boyunca bitikti . 3-4 gündür hava değişti şu an var dersen haklısın derim . Tam havasına döndü cunku.

Farukaan abi geçen yıl 5-6 saat durup 3 kilo cupra , 5 parça mercan cektıgımız kıyı avlagında 24 saat durmamıza ragmen bırak balığı doğru durust vuruş bıle alamadık yani yer aynı yer avlayanlar aynı avcı .. Sence gerçekten balık bolmu bu sene kıyılarımızda ?

6. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Nasipse bugun yine gidicem abi bir raporla dönerim umarım .