Havaların sakin gittiği bayram boyunca ziyaretler gerçekleştirildi.Ancak 4. günü kendimize ayırıp tekneyle çıkabildik.Süt liman bir havada Bademli Köyü, Garip Ada civarlarında yaptığımız av 39-41 metre derinlikte gerçekleşti.Avlanan balıklar aşağıdaki gibidir. Herkese iyi avlar dilerim. Rıza Uploaded with ImageShack.us
Mercanda av limiti 15 cm dir.O resimdeki ufaklar limit dahilinde görülüyor.Yanda görülen Nokia telefonun boyu 10cm'dir.Bu telefonun boyunu balıklara oranladığımızda en küçük görülen mercanın boyu 16 cm (+/- 3mm) çıkar. O kadar mercanın içinde de limitin çok altında olmamak kaydı ile +/- 1 cm bir tane balığın olması tenkit edilecek bir durum değildir. Cevap yazarken biraz daha dikkatli davranmak gerekir , heves kırmamak gerekir diye düşünüyorum.Gerçekten kayda değer bir aksaklık varsa zaten tecrübeli arkadaşlarımız bu durumu en uygun dille ifade edeceklerdir. Arkadaşım seninde avını tebrik ederim.Dahasına rast gele.
avınızı tebrk ederim. Allah daha iyi avlar nasip etsin. Halil Barış abi senide analizinden ve boy tespit tekniğinden dolayı tebrik ederim. herkese rastgele.
Balıklar güzel. Bir iki tane limit altı gibi ama oplsun.Hepimiz bazen bunu yapıyoruz. Geri salınamayacak balıklar mutlaka oluyor. Yani bırakılınca geri dönmeyi beceremeyen veya daha doğrusu dönemeyen vurgun yemiş olabiliyorlar. Neyse avlarınızda rasgele olsun.
Ben bu mesajda heves kıracak bir tenkit göremiyorum, kaldıki telefon uzmanı da değilim boyutlarını sizin kadar iyi bilemiyebilirim. Amacım polemik yaratmak da değil, sadece resime topluca bakınca ortadakiler limit altı gibi, zaten ordaki üç balığı da geri salsalar çok fazla bir şey değişmez zira deniz arkadaşımıza yeterince cömert davranmış. hatamız varsa affedin heves kırma amacında değilim ama eleştirinizde haklılık payı göremiyorum
Abicim bende polemik yaratma amacında değilim.Fakat insanlar artık rapor yazmaya korkar oldu. Kısacası ne demek istediğimi anlatayım.Bir raporda genel de balıklar limit altı ise bunu ifade etmek,güzel bir dille uyarmak zaten yapılması gereken bir davranıştır.Ama onca balık içinde bir-iki tane limit altı (-ki burada limit altı yok) görüldüğünde hemen ona odaklanmak, yapılmaması gereken bir davranış.İnsan rapor yazdığına da yazacağına da pişman oluyor. Örneğin ben limit altı avlamamaya özen gösteririm.Benim raporlarımdaki mercanları bile ki limit altı değiller , adam daha tebrik etmeden başkası söylemeden ben söyleyim hesabı hemen "limit altı değiller mi" diye atlıyor.Bilse limit altı sınırlarını böyle demeyecek. Yine diyorum gerçekten dikkat çekici bir oranda limit altı balıklar varsa ve hatta kasıt seziliyorsa zaten buna müdahale edilecektir,edilmesi de gerekir.Adam onca balık tutmuş içindeki bir iki tane limit altına yakın olanları da görmeyiverin ne olur.Söylemeyin.Bazı kriterler vardır.Rapor yazan arkadaşda yeni bir arkadaş siteyi takip ederek zaten daha dikkatli olacaktır.Hatta hepimizin yaptığı gibi limitin fazlasıyla üstündekileri bile geri salacaktır.Ama daha virabismillah yok limit altıydı yok bebeydi demek heves kırmaktır diyorum. Sağlıcakla kal..
bu konuda artık hassas olmanız çok iyi oldu. geçenlerde bir çocuk tramva geçirecekti artık eleştrilerden.
Herkese önerileri ve tebrikleri için teşekkür ederim.Limitler konusunda da daha dikkatli olacağım bundan sonra.
Ben de 30-40 baligin icinde 3-5 tanesinin boyunu elestirenleri hos karsilamiyorum. Kurban bayraminda Ayvalikta balikci tezgahlarindaki mercanlari gorseniz oturup aglardiniz. Akvaryumda beslenecek boydalardi, sordum dedim arkadasim bu nedir boyle yaa diye? sardalyayla birlikte cikiyormus aglardan da bilmemneymis, anlat dedim kulahima... Kepceyle toplayanlara karsi ortak bir tavir almak yerine cay kasigiyla toplayanlara elestiri yapmayi cok adil bulmuyorum.
bende açıkçası bu kadar balığın içinde o üç tanenin geri salınmasının kime ne zararı var onu anlamıyorum , önemli olan niyettir. 3'ü 5'i yok bu işin, herkes kendi üstüne düşeni yapacak, yok kepçeyle yok kaşıkla falan bunlar yanlış geliyor bana, vicdan meselesi herşeyden önce ama keşke trolleri engelleyebilsek, ya da bahsettiğiniz küçük balık satan balıkçıya bi ceza verilse, ama nasılsa cezalandırılmıyor diye sizde gidin o balıkçıya o küçük balıklardan alın o zaman , ödüllendirin bide... yok hayır ben anlamıyorum. Elin yengeç avcısı kafesler dolusu yengeç yakalıyor bazen tümünü geri salıyor adam tek tek ölçüyor, işte zihniyet burda ortaya çıkıyor. o kadar balığın içinde üç tanenin lafımı olur? olur efendim bal gibi de olur, bugün 35 balık yakalarken 3 tanesini geri salmayan biri yarın büyük balık tutamazsa küçüklerin hiç birini geri salmayabilir. (bunu raporu yazan arkadışımız için söylemiyorum kesinlikle, dostum lütfen sen alınganlık gösterme) ama çok biliyorumki şimdi bu deadliest catch muhabbeti için amerikan özentisi olacağım, ya da pardon ya bizim denizlerimizde kıtlık olurmu kardeşim, türk denizi buralar, piri reisler falan. Ben küçük balığa küçük diyorum, kimse kusra bakmasın 35 adet balık yerine evine 32 balıkla dönsün herkes. Şimdi beni bu şekilde yazı yazmak durumunda bırakan arkadaşlara sesleniyorum, gerçekten anlamıyorum, ya bu olay bende patladı ki bunu kabul etmiyorum, yada aklı selimle bir kez daha düşünün bu cümleyi. '' Orta sıradakilerin ortasındaki bebeler hariç!!!! güzel balıklar, tebrikler'' bu başlığa yazdığım son mesajımdır.
İlki yada Sonu vardır yoktur tartışmasını Yapmaya gerek yok. Ben barış abiye katılıyorum. Siteye ilk girdiğimde ilk yaptığım paylaşımda bu oldu. Yanlız ters olan balığın ufaklığı değil büyüklüğünden kaynaklanıyordu. Durumu izah ettim ama Anlamayan Abilerim oldu. Bende Paylaşımı kestim sadece herkezin birbirini yemesini uzaktan izledim. Kim ne zaman güzel 1 rapor yayınlasa '' o resimdeki aslında o kadar değil '' '' Bunlar Limit altı '' '' çok YakalamışsıN yarısını bıraksaydın '' gibi komik yorumlara maruz kalındığını gördüm. Yakala-bırak Felsefesi ülkemizde maalesef gelişemedi. Ben şahsım adına konuşacak olsam Bu güne kadar yavru haricinde hiçbir avımda yakala-bırak yapmadım taaki En güvendiğim Levrek Yuvalarını Trollcüler Yok edene kadar. 200 gr lık ispendekleri acımadan Tezgaha koyuyorlar. VE BUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM VE GÖZÜMLEDE GÖRDÜĞÜM İÇİN ; SİRKÜLER DİYE BAS BAS BAĞRINIP GİDİP MEZATTAN TROLL BALIĞI ALAN ÇAKMA ÇEVRECİLERE SESLENİYORUM. Umarım msjım yerine ulaşmıştır. Kimse Bilmediğinden mesul tutulamaz. Öğrenebilir. Okuyarak değil yaşayarak öğrenmek benim en büyük avantajım oldu. İnanıyorum ki İNSANLARIN AKILLARINDA ?? BIRAKAN YORUMLAR DAHA FAZLA OLMAZ. Çok içlenen varsa gider 1 kilo sarıkanat alır tuttum diye çekip koyar foruma (yaşanmamış şey değiL )
Ozan Arkadasim ben senin de hassasiyetini anliyorum hepimiz ayni fikirdeyiz, ama burada 2-3 kucuk balik icin yapilan elestiriler ancak sunu degistirir, raporu yazan kisi kucukleri ayiklayip oyle ceker fotografi bir sonraki avinda. Zaten kayda deger bir olumsuzluk olsaydi butun forum uyeleri cullanirdi buraya. Neyse konu tatliya baglanmistir umarim. Ali bey size de daha irileri rastgelir insallah, tuttuklarinin yumurtalari vardi niye salmadin diye elestirmek de bize duser insallah...