merhaba arkadaşlar bende ilk raporumu yazayım hayatımda ilk kefal avım ve aynı zamanda çok uzun olmayan avlarımında en büyük balığı yazlığımız olan bayramoğlunda 3 lü dip takımı 8 numara beyaz düz iğne ve yem olarak lavaş kullandım not : resimde balık malesef ayıklanmış halde ( annem ben resim çekmeden ayıklamış ) iş ile ilgili bir telefon geldiği için fazla kalamadım 1 saatte 1 adet alabildim. boyu 34 cm.ortalama sayılabilir sanırım
öncelikle mert abi seni bu avından dolayı kutluyorum allah banada nasip etsin en kısa zamanda ikinci olarak bana lavaş hakkında yorum yapan üstatlara lavaşlada kefal alınabiliceğini görmelerini diliyorum . . .
Tebrikler Mert, güzel kefal. Lavaş olur muydu olmaz mıydı derken yine lavaşla almışsın balığı. Tecrübenle öğrenmiş olduk böylece.
Furkancım Sennur ablanında aklını almışsınız "lavaş ekmeği" diye, baksana senin sorduğunu bile unutmuş Bu arada tebrik ediyorum, Kefal gerçekten çok güzel.. resimden tam seçemedim ama topan yada dudaklı kefal olması gerek. Rast gele.
teşekkür ederim bende tam hangi cins olduğunu bilmiyorum açıkcası inşallah ne olduğu hakkında yorum gelir ilk kefal avımdı yazdığım gibi ama fırında soğan domates zeytinyağı üçlüsü ile lezzetli olduğu bir gerçek
Olur mu hiç öyle şey? Senin konunda konuşulmuştu lavaş, bak okumuşum ve unutmamışım gördün mü? Kefal sanırım sarıkulak. Ama daha iyi ayırt edecek birilerini tanıyorum.
Altınbaş (sarı kulakta denilir) eti çok lezzetli olur, en mücadeleci kefal türlerinin başında gelir, yani avlarkende bi okadar keyif verir, ege kıyılarında bolca var bu türden. Bunun haricinde, Yakup öğretmenimizin ülkemizdeki Kefal türleri'ne ait sitemize eklediği bir çalışma var, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
üstatlar baya ezmişti beni lavaş konusunda ama haklı çıktım bizim buralardada alanlar oldu koca koca kefaller alıyolar kısmetse bende yarın şansımı denicem
Mert ilk kefal balığın hayırlı olsun bundan sonraki avlarının bereketli geçmesini dilerim afiyet olsun rastgele