Bazuka Çanta yaptım. Oldu.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında leventelmaci tarafından paylaşıldı.

1. leventelmaci

leventelmaci Levent Elmacı

Herkese Merhaba,
    Uzun zamandır yine forumda gördüğüm bazı el emeği “Bazuka Çanta” modelleri çok hoşuma gitti ve bir tane de ben yapmaya karar verdim. Kafamda tasarladığım bazuka çanta modelini tek başıma yapmamın imkanı yoktu. Temel malzeme olarak bende pimaş bir boru kullanacaktım ancak kesinlikle mukavemetli bir kumaş ile kaplamalıydım. Terzi bir arkadaşım var sağolsun müsait bir anını kollayıp duruyordum epeydir. Kafamdaki tasarımı kendisine anlatmıştım ama o kadar işinin arasında bana ciddi bir zaman ayırması ve kafamdakini hayata geçirmesi kolay olmadı. Yapım aşamasını resmedemedim. Ancak kesinlikle bir ara bir tane daha yapmak istiyorum o zaman adım adım resimleri ile paylaşacağım. Çünkü artık nasıl yapmamız gerektiğini iyi biliyorum. Buradan terzi arkadaşım Ahmet ŞEKER ‘e de teşekkür ediyorum. Ürünün bitmiş resimlerini paylaşmak istiyorum. Beğenen, görmek ve yapmak isteyen dostlar olursa da her türlü yardıma hazırım.

Malzemeler;

1. 75 ‘lik Yağmur Borusu 1 adet
    ( İlk hedef pimaş boruydu ancak “Bauhaus” da başka şeyler için gezerken gördüm 2,00 m. Boylarda satılıyor ve daha hafif ama sanırım biraz daha pahalı…)
    2. 75 ‘lik maşon tapası 2 adet
    (Ben iki adet satın aldım. Bir adet de iş görebilir. Gözükmeyen alt kapağı için başka bir şey de kullanılabilir kapamak için... Ancak üst kapak için benim yaptığım modele en az 1 adet kesin lazım).
    3. Alt ve üst kapak içine, kamış hareket ettiğinde darbe emici olarak kullanılmak üzere az miktarda sert sünger veya şu havuzlarda kullanılan makarna tabir edilen süngerimsi malzemenin ortası deliklisi var “İzole Boru” diye adlandırılıyor. “Bauhaus” da yağmur borularının yanında var. Sanırım bazı tesisat borularını kaplıyorlar onunla...
    4. Askıyı takıp çıkarmak için 1 Çift askı takacağı… (Spor çantalarda boyun askısının takıldığı genellikle üçgen olan plastik parçadan bahsediyorum.) Ben bir çanta tamircisinden temin ettim.
    5. Kumaş… (Ben bir brandacıdan suya da oldukça dayanıklı bir kumaş aldım tente imalatında kullanıyorlar…)
    6. Askı… (Evde vardı almadım.)

Maliyet;

1. 75 ‘lik Yağmur Borusu (2 metrelik bir boy): 13,75 TL
    2. 75 ‘lik Maşon Tapası (1 Adet): 1,50 TL
    3. İzole Boru (1 Adet göz kararı uygun ölçüde): 1,25 TL
    4. Askı Takacağı (1 Çift): 1,00 TL
    5. Benim Kumaş (Eni 1,40m.): 1Metresi 15,00TL ( İki Çanta çıkıyor)
    6. Askı: 0,00 TL
    7. Dikiş İşçiliği: 0,00 TL (Terzi tanıdık :D )

Belki az bir maliyeti olmadı yaptığım çantanın ancak kesinlikle 100,00 – 120,00 TL ye satılan modellerden benim gözümde bir farkı da yok. Bundan sonra yapacağım çantaya bir arma bile diktireceğim. Kumaşın yarısının kullanıldığını düşünürsek bana toplam maliyeti dikiş hariç 25,00 TL oldu. Ama çok beğendim doğrusu…

Resimler;

Uploaded with ImageShack.us

Saygılarımla,

Son düzenleme: 1 Nisan 2011
    okanm bunu beğendi.
  2. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Çok güzel olmuş tebrik ederim. Keyifli avlarda kullanırsınız umarım.

3. OMMG

OMMG OKAN

Güzel olmuş,eline sağlık...

4. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    .çok harika olmuş umarım güzel avlarda taşıdığınız malzeme ile bool bol balık tutarsınız

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    El yapımı bazukada bugüne kadar gördüğüm en iyi işçiliğe sahip..... tebrik ederim Levent bey... :)

Kapak kısmı için şöyle bir önerim olacak..... yuvarlak poşet çay demlikleri var onun içini boşaltıp içine sığacak kadar pirinç koyup diktirin veya dikin... sonra bunu kapağa sabitleyin.... böylece av sonrası kamışı bazukaya koyduğunuzda içinde oluşacak rutubet başta kamış,fujiler ve halkalara zarar vermeye ve korozyonlanmaya ve paslanmaya mahal kalmadan pirinçlerce emilecektir...... av sıklığına göre 3-5 ayda bir değiştirirseniz kamışınızın ömrü normaldan çok çok uzar....

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Valla süper olmuş. Süper dememdeki gaye uğraşman ve istemenle ilgili. Şekil ve görüntü birebir aynı olmasada aynı işi görecek ve kendi imalatın olması bu ürüne daha bir güzellik katacak. Yukarıda caner arkadaşımızın öneriside gayet mantıklı. Kamışın bu kutu içinde rutubete maruz kalmaması gerekir.Pirinç sistemi kolay bir yöntem ve bende derimki pimaş boruyu kumaşla kaplamadan evvel 5-6 yerinden delsen ve bu delikler havalanmayı sağlasa nasıl olur. Sen yine bir düşün, taşın öyle karar ver. Sen bunu tam olarak geliştir de bizde son hali ile kendimize imal edelim.:) İyi çalışmalar

Son düzenleme: 1 Nisan 2011
  7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)

8. leventelmaci

Teşekkürler gerçekten bende çok beğendim valla...

9. leventelmaci

İyi fikir...

%100 el yapımı denmez aslında biraz profesyonel yardımı (terzi) aldım aslında... Pirinç fikrinizi çok beğendim. Mutlaka deneyeceğim.

Saygılarımla,

10. leventelmaci

İyi fikir...

Sizin öneriniz de çok yerinde... Elimde özellikle kumaş olduğundan ötürü bir tane daha yapmayı düşünüyorum. İkinci denemem de mutlaka önerinizi değerlendireceğim. Teşekkürler.

Saygılarımla,

11. leventelmaci

Ben teşekkür ederim övgünüze...

Saygılarımla,

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    saglıklı günlerde kullanın..

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Gercekten de profesyonel iscilik olmus. Elinize saglik. Trafikte cevirme olsa polisi inandiramazsiniz olta tasima kabi diye. O derece bazuka olmus valla :)

14. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Güzel günlerde kullanın, elinize sağlık.

Nem için genel olarak silikajel denen malzemeden kullanırsanız daha rahat edersiniz.
    Yeni spor ayakkabıları, giyisiler gibi eşyaların içinden ufak paketler çıkar, işte onlar.

Bu malzeme, etrafındaki, kendi hacminin %30 undan fazla nemi içine hapseder emer.
    Sonradan atılmaz tekrar tekrar kullanılır, nem toplama özelliği bitince sararır
    bunu 40 derece gibi ısıtırsak içindeki nem gider ve tekrar kullanılacak duruma gelir.
    Ambalaj malzemecilerinden tedarik edebilirsiniz.
    Kullanmadığınız zaman havayla temasını kesmelisiniz, kilitli naylon poşette muhafaza gibi.

[​IMG][​IMG]

15. leventelmaci

Bazukayı dün akşam saatlerinde bitirdim. Bir arkadaşıma bahsetmiştim; Mağazalarda satılanlar gibi yapacağım diye... İnanmamıştı... Bi heves bitirince ona göstermeye gittim. Dönüşte 01.00 suları... Motor kullandığım için sırtımda çapraz vaziyette taşıyorum motorda... Görüntüsü de enteresan oluyor o şekildeyken... Derken bir ekip otosu önümden gelirken resmen yolu kesti. Benim vaziyetten şüphelendi muhtemelen... Dediğiniz gibi inandırmaya çalıştım memur arkadaşları olta taşımak için çanta bu diye diye bir hal oldum...:) Sonuç: İnandılar:) :)

Teşekkürler. Saygılarımla,

16. leventelmaci

Teşekkür ederim.

Size de teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ürün kullanışlı bir ürün haklısınız. O minik paketleri bazukanın içinde serbest de kullanabiliriz sanırım...

17. metinnitem1

metinnitem1

Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.

18. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Valla ne yalan söyleyeyim 55.00 TL verip olta çantası aldığım için birden kendimi kötü hissettim:mad: :p

19. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Valla mükemmel olmuş tebrik ederim el yapımı diyince dandik bisey bekliyordum Fotoları görünce sasırdım acıkcası cok güzel işçilğe ve görüntüye sahip ayrıca cok yaratıcı güle güle kullanman dilegiyle...

20. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Tebrik ederim Levent Bey, harika olmuş! Güle güle kullan!