bazuka yapımı hakkında yardım

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında 33022 tarafından paylaşıldı.

1. 33022

33022

Değerli abilerim arkadaşlarım;
    Forumdan öğrendiğim tekniklerle kendime bir bazuka yapmayı becerebildim ancak üstünü yeterince kaplayamadım.Önce pvc kaplama malxemesi kullandım ama biraz beceriksizlikten pek hoş olmadı her tarafı kabarçıklı oldu.Ben üstünü kaplamayı değilde bir kılıf geçirmeyi düşünüyorum.Daha önce kim yapmıştı hatırlamıyorum ama gümüşi renkte şişme yataktan almış galiba, bunun gibi bir malzeme nasıl temin ederim bilgisi olan var mı?Yardımlarınızı bekliyorum.
    Saygılar

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

3. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Pimaş boruyu 75'lik veya 110'luk olanından ve 2 metre boy olanından alarak istediğin boyda keserek kullanabilirsin. Bu boruların kör tapalarınıda kapak olarak kullanılabilirsiniz.
    Dış kısmına görsellik kazandırmak için vinleks deri (suni deri) kullanabilirsiniz.
    Suni deriyi borunun uzunluğuna göre aldıktan sonra dikim aşamasında ilk önce taşımak için kayış tokalarını dikişle sağlam birşekilde tutturun ve sonra borunun çapına göre suni deriyi dikin. Daha sonra borunun kestiğiniz tarafından tapa montajından önce bu kılıfı geçirin ve sonra kesilen tarafı ısıtarak kör tapayı buraya sabitleyin. Ardında deriyi borunun üzerinde kaymaması için her iki ucundan 4 parmak mesafede bali yapıştırıcı ile yapıştırın ve güle güle kullanın.

Ben malzemeleri aldım ama bir türlü elim deyipte yapım aşamasına geçemedim :) Bu hafta sonu yapacağım inşallah :) fotolarını çekerek daha detaylı bir şekilde paylaşırım.

Son düzenleme: 30 Mart 2011
  4. 33022

33022

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
    Deri kaplama olayını düşündüm ancak suni deri de olsa masraflı oluyor biraz, pvc kaplama bantları kullandım ama biraz kabarcıklı oldu beceriksizlikten.Ama nihayetinde ortaya bişey cıktı, bantları bir kaç kat yapıstırıp biraz süsleme yapınca eğreti durmuyor, kamışları sağlam taşısın yeter.İlerde daha iyisini alırız belki, kusura bakmayın fotoğraflayamadım, dün gece 1 de tamamlamadım anca.Fotoğraflarsam paylaşırım.
    Herkese sevgiler saygılar

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Size tavsiyem aşagıda ki kılıf benzerini yörenizdeki brandacıya diktirin hem daha saglıklı hemde daha kullanılışlı olur.. makineler üzerinde iken kamışları muhafaza edersiniz.. ben yaptırdım 20 tl para aldı 3 tane kamışı aynı anda makinesi ile alıyor
    1- surf kamışı ve makinesi
    1- spin makine ve kamış
    1- yakın mesafe teleskop 360 kamış ve makine

6. 33022

33022

Abi valla bu güzelmiş.Aklıma gelmedi değil ama bu brandacıları nerde bulurum İstanbul'da güngörene yakın hiç bilmiyorum.Çok sağol önerin için.Bakalım belki bilen arkadaşlar varsa böyle güzel bir çanta yaptırırım.