Tarih: 07/11/2010 Yer: Bebek-Küçüksu Saat: 06:30 - 13:30 Göksu deresinden çıkana kadar sis korkusu vardı üzerimizde.Çıktığımızda sisin denize çökmediğini yüksekte kaldığını görünce hafta içi balık haberleri aldığımız bebeğe doğru yola çıktık.Kanalı bulunca balık geliyordu balık 2 li 3 lü geliyordu ilk zamanlar daha sonraları biraz seyrekleşti.11:30 gibi küçüksuya geçtik orasıda geçmişte çok balık aldığımız yerlerden.Kanala indirdik çaparileri ordada istavrit ve sarıkanat-çinekop geliyordu.Küçük balıkları elimizden geldiğince seçmeye çalıştık.Fakat gelen küçük balıklar ağız yoluyla değil sağına soluna girmiş iğne olarak geliyordu. Bugün ilk kez karşılatığım bir olayı yazayım.Balık aşağıdan bindi yukarı çekerken sağlam bir ağırlık daha bindi.Tam balığı bota alıyorum (İri bir sarıkanat) Sarıkanat denize düştü bizim asıl yolcu oltada kaldı.(Yaralı istavrit.)Hızlıca hemen içeri alsam iğnesiz yakaladığım ilk sarıkanat olacaktı.Balıklar istavritle karışık olunca çok vahşileşiyorlar gözleri dönüyor.5.5 KG civarı balık alındık balığı kesip eve geçtik.Pek özellikli bir av olmadığı için bir kaç resim çektik.
tebrikler... bende bugün istavrit çaparisine çok çinekop sarıkanat aldım. 15 iğneli çapari 5 iğneye düştü çok köstek koparttılar. çinekop çaparisine ise hiç düzgün balık lamadım çok ilginçtir çinekopların çoğunu istavrit çaparisine aldım. tekrar çinekop çaparisi denedim sonuç sadece istavrit çıkartıyorum zokaya kreçe takıyorum vuruş bile yok istavrit çaparisi takıyorum istavritle karışık çinekop geliyor çok ilginç. suda bu kadar istavrit varken zaten zor gelir dedim. ama istavrit çaparisine dediğim gibi çok çinekop aldım. yaprakları tekrar suya saldık yaprakta çok vardı. güzel ve yorucu bir gündü.. daha yeni yeni kendime geliyorum
Haftaiçi geçen torikleri konuşuyor milllet hisarda.Ne balık almışlar....1,5 KG en küçüğü.Biz ona denk gelemedik hafta sonu geçselerdi iyi olurdu.
sorma ya içim gitti bizde palamut çaparisi açıcaktık fakat baktık dolanan bir iki tekne var bir kişi iki tane aldım dedi hiç bakmadık vazgeçtik.
Selam Engin, bizim yakada da öyleydi ama istavrit çaparisinda kurşunun altına yemli takım bağlarsan çok iyi sonuç veriyor. Balık bol olduğunda hiç boş gelmiyor diyebilirim. Hatta istavrit çaparisinde kurşun yerine bana gösterdiğin mavrukaları bağlayıp yelemenin çok iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.
aklıma geldi ama el oltası kullandığım için teknenin en altına gelince balık uyuz oluyorum onun yerine zoka yaptım hırsızlı canlı kreçe saldım inanmassın tek bir vuruş alamadım bu arada aret bir organizasyon ayarlayabilirsek seninle de bir gün beraber bir av düşünüyorum inşallah ayarlayabiliriz...
"Pek özellikli bir av olmadığı için bir kaç resim çektik." ben bu cümlede kaldım..özellikli av nasıl oluyor???daha nasıl olmalı ki bir av???
Lüfer , kırlangıç gibi avlar yada trofe avlar. Beykoz civarı hava kararınca zoka atıp balık alacağımız yer var mı ? Genelde hep bostancıdan çıkıp 100-200 metre açılıp orada tutardık güzel olurdu.Bezkozda çubuklu yada tekel fabrikasının önleri bu iş için uygunmu ?
Beykoz koyu pek balık yapmaz. Zoka ile avlanmak için biraz daha devam edip gece Umuryeri'ne giderseniz çok iyi sonuç alabilirsiniz.