Beceriksiz Levrekler büyüklerini çağırmış (Ceyhan)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında V-Oltacı tarafından paylaşıldı.

1. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    28.01.2014 salı günü sezilerim bugün levrek günü olduğunu söylüyordu. Hava oldukça kapalı ara ara yağmur vardı. Dalga-rüzgar yeterli aylardan ocak. Benim anlayışım gitgide fırsatını bulduğunda balığa gitmek değil havasını yakaladığında fırsatını bulup balığa kaçmaya doğru dönüyor. Bugün de öyle oldu. Resmen evden habersiz kaçtım :) Avlağa vardığımda saat 14.00dı. Dalga peryodu düşük ve bölge sığ olduğu için suüstü denemesi yaptım. Lakin rapora konu başlığı olan levreklerin beceriksizliğinden atlamalara rağmen alamadım. Avlakta levrek olduğunu bilmek ayrı bir heyecan ayrı bir güzellik. Genelde su üstünü yavaş çekerim ama dalgaya yakalanmamak için sanırım hızlı çekiyordum. Daha sonra 14cm'lik kefal sahtemi çıkardım( strike pro). Ve birden yoğun yağmur yağışı. Yağmurluğum çok uzakta olduğu için alma getirme imkanım olmadı. Tam döneyim derken ayaklarım geri geri gitti :) Kafaya poşeti geçirdim :) Ve çok geçmeden resimdeki yakışıklıları kandırabildim. Balıkların karınları şiş gibiydi ancak ellediğimde bağırsaklarını hissediyordum. Sanırım yumurtalarını yeni bırakmışlar. 16:15 gibi avı sonlandırdım. Zaten limit dolmuştu. Ama orada halen balık olduğunu biliyordum :) Hatta bir tanesi kafasını kaldırmış etrafa bakıyordu valla :)Yumurtalı olsalardı bırakıp bırakmama arasında kalmak o kadar zor olurdu ki... Bana yardımcı olan sevgili İnan abime, bana öğrettikleri için Hasan abime ve super maxim misinayı tavsiye eden Kadir abiye (KadirLevrekPeşinde) teşekkür ederim :) Zira misinam0,25mm idi ve hiç kalama vermeden çektim. Zaten6-7 m kadar yakından çektim balıkları. Rabbime zaten ayrıca şükürler olsun diyorum. Herkese rast gelsin. Vedat abinin ve benim sevgimle kalın :)
    Kamış: Fladen total flexx maxximus 2.40
    misina: super maxim 0.25 mm
    makine: shimano catana 2500 rb
    Balıklar: 2,5 kg ve 3 kg

2. dizayn83

dizayn83 göksel

Favori Kamış:
    silverstar
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    11kg yayın
    tebrikler çok güzel balıklar.bu mevsimde mi yumurta bırakıyorlar?

3. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Detaylı bilgim yok açıkcası. Şunu biliyorum belirli bir tarihleri yok. Belki de karınları normal şişliktedir. Bu boy levrekleri ilk defa tutuyorum.

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Arkadaşım merhaba, levrek bu mevsimde yumurtada, yakalanan bu balıklarda havyarlı olduğunu gösteriyor umarım yanılıyorumdur, balıkları temizleme fırsatını buldun mu ???

5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Avnızı için canı gönülden tebrik ediyorum.

6. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    bu hayvanlar maalesef havyarlı..yazık olmuş..:(

7. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Tebrikler güzel balıklar.

8. Querorz

Querorz Fatih

Kusura bakmayın fakat "ellediğimde bağırsaklarını hissediyordum" şeklinde bir tespiti ne gördüm ne de duydum. "Balıkların karnı şiş gibiydi" demişsiniz ama bu hayvanların karınlarındaki şişliği bir insanın farketmemesi mümkün görünmüyor. İşinize geleni yapmışsınız. Çok yazık olmuş... Afiyet olsun.

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. Sahte 14 cm değil 12 cm dir. Kodu ise 145s veya 145f 010 dur. Kefal değil Anchovy dediğimiz modeldir.

10. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Balıkları halen temizlemedim. Eğer havyarlı ise en başta muzdarip olacak kişi benim. Havyarlı levrekleri avlamak yasak değil ancak vicdanen rahatsızlık duyarım. Abilerim şahittir ki 35 cm altındaki levrekleri, büyük sayılmayan sargoz ve karagözleri, kiloya ya akyaları geri bırakmışlığım vardır. Dikkat ederseniz avlakta halen balık olmasına rağmen avımı sonlandırdım, ki daha akşam olmamıştı. Yağmurda ve kumlanmış levreklerin karınlarının şişliğini ancak evde yıkadıktan sonra anlayabildim. Hiçbir zaman bohçacı olmadık olmayız da. Samimi davranarak rapor yazdım. Lütfen kimse su-i istimal etmesin. Sahtenin boyunun önemsiz olduğunu düşünüyorum, zaten 14 cm olduğunda kararsızdım. Rengini ise bizim buralarda kefal olarak niteliyoruz kiş bence bu da önemsiz. Balıkların havyarlı olup olmadıklarını el ve göz ile anlamanın dışında bir yol varsa bilmiyorum. İşin aslına bakarsak havyarlı olmayan balıkları da avlamamamız lazım. Zira o an havyarlı olmayan balıkların ileride havyarlı olmayacakları anlamına gelmiyor. Böyle bakarsak hiçbir balığı avlamamamız gerekiyor. Kurallar çerçevesinde herkese bol bereketli avlar dilerim.

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Abi maaşallah güzel balıklar almışsın tebrikler. Havyarlı olmasını kimse istemez. biliyorum ki sende istemezsin. İnsanın hayatında ilk defa tuttuğu 3-3.5 kiloluk balıkları salması kolay değil. Kaldı ki belki doğru belki yanlış bi yöntemle bakmışsın havyar olmadığına kanaat getirmişsin ve almışsın. Havyarlı olduğunu düşünsen almayacağını ben biliyorum.

Birde böyle durumlarda daha önce öyle bi balığı salmışsak yorum yapmanın taraftarıyım ben. Yoksa tutsaydım salardım demek kolay değil. Tuttuğum balığı çantaya attığımda zannedilmesin bu arada. Mesela hayatımda gördüğüm ilk lagos kendi tuttuğum lagostu 300 gr civarı. Yandaki dayı lagos o deyince salmıştım hemen. Çünkü ne kadar büyüdüğünü duymuştum daha önce. Böyle çok oldu. Ama büyük balığı salmak her babayiğidin harcı değil. Yorum yazarken dikkat edilmeli bence bu konuda. Sağlıcakla kalın.

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Arkadaşlar; "kimse havyarlı balığı bırakacak diye bir kaide" yok. Var da biz mi bilmiyoruz acaba diye de sorarlar adama. Reşat, güzel bir av paylaşmış bizlerle. Kimsenin kimseyi böyle bir konu için rencide etme hakkı yok kusura bakmayın. Balık boyutlarında da herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla, ya tebrik eder, merak ettiklerimizi sorarız. Ya da, konuya bakar çıkarız.

Ümit ediyorum balıklar havyarlı çıkmaz, çıkarsa, buna ben de senin kadar üzülürüm Reşat kardeşim. Eziyetinin karşılığını almışsın, tebrik ederim :)

Tanıştığımız mekandan mı aldın bunları? :)

13. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    tebrikler..spin iştahım kabardı valla..cumartesiyi iple çekiyorum sayende..
    Balıkların havyarlı olduğu barizmidir yada salarmıydın bilmem ama bu tamamen vicdanı bir olay..Gerçi en önemli sey.. balığın kaygan derisine değen bol kum bütün dış mukusunu alıyor..salsanda yaşamama durumu varmış gibi..

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok tebrik ederim harika balıklar.
    Siz gerekli erdemi göstererek balık varken durmasını bilmişsiniz, sizi canı gönülden kutlarım.
    Havyar konusuna gelirsek, 33 cm'lik levrekte de havyarar denk geldiğim zamanlar oldu. Havyarlı diye 33 cm den büyüğünü tutmamak lazım bu mantıkla. 33 cm den küçük tutunca da palaz tutmuşsun yazık olmuş denecek.

Duruşunuzu bozmadan limite yaklaşınca balık olsada bırakabilmek en büyük erdem. Rastgele... :)

15. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Onur kardeşim ve İnan abi beni az-çok tanırlar. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

16. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Selam Reşat :)

Reşat hocam tebrik ederim öncelikle.

Ortada kural dışı bir durum olmadığı sürece alıkoymak veya salmak sana kalmış bir durum. Kaldı ki sen samimice "umarım havyarlı çıkmaz" diye kaygını dile getirmişsin.
    Arkadaşların duyarlılıklarını da anlayabiliyorum ama neticede aynı balıkları 1-2 ay önce yakalayınca da üremesine engel oluyoruz malesef...

17. Querorz

Querorz Fatih

Yine havyarlı balıkları başkası yerken , azarı biz yedik. :) Siz bilirsiniz ama...

Kusura bakmayın. Ben av etiği konusundaki eğitimimi bu forumdan, sizlerden öğrendim ve benim aldığım eğitimde havyarlı balığı livara atmak yoktur, havyarlı balığa saygı vardır.

Devrim Bey, "balığı salsan da yaşamıyor" diye bir laf çıkardı bohçacılar. İnsanlar buna inanıp yavru balıkları katlediyorlar. Eğer bu doğru olsaydı belgeselciler, biyologlar balıkları etiketleyip , sonra tekrar tekrar yakalayıp araştırma yürütemezlerdi.

18. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Sahte nin boyu ve rengi balık aldığına ve sizde buna raporda yer verdiğinize göre önemlidir. Bildiğiniz bir yanlışı düzeltmek istemiştim ama hata yapmışım. Size iyi avlar...

19. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tebrik ederim...hem suüstü zevkini almışsınız.hemde balık avlamışsınız.bu forumları sürekli takip edipte bohçacılık yapacak insan olduğunu sanmıyorum....rastgele...

20. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Teşekkürler abi. Bir gün senle beraber av yapmak isterim herhangi bi yerde. Başarılar :)