Bir İtalyan kanalında köstekleri takmak için beden yapılıyor, bedenin üzerine fırdöndüğü tutturabilmek için ufak bocuklar kullanılıyor. Bu bocuklar japon türü bir yapıştırıcı ile beden üzerine yapıştırılıyor bu yapıştırıcı suya dayanıklı olsa gerek. Bu yapıştırıcının adı nedir.
onu bilmem ama loctıte adlı yapıştırıcıyı kulanabilirsiniz çok sağlam ve dayanıklıdır plastik tapıştırıcısını alın yalnız numara numaradır
Selam, Boncuklar yapıştırılmıyor, çünki bu bocukların hareketli olması gerekiyor. Sıralayacak olursak, boncuk-fırdöndü veya çift kanallı boncuk-boncuk, bu düzeneğin her iki ucuna sabit bir eleman koymanız gerekiyor ki köstek aşağı yukarı hareket etmesin. Bunu yaparken stoper düğümü kullanabilirsiniz, veya ince bir elektrik kablosunun içini boşalttıktan sonra, 5mm boylarında keser, bedene geçirip istediğiniz noktada yapıştırmak kaydı ile uygulayabilirsiniz, veya aktivatörlü japon yapıştırıcı mahareti ile, bedene uygulayacağınız bir damla japon da aynı stoper işini görür. Kısaca en uygun yapıştırıcı aktivatörlü japon oluyor. Normal japon da kullanabilirsiniz, ama ben diğerini tavsiye ederim http://www.anjupesca.com/NUD3.JPG Rasgelsin
Sevgili ERSAN ilgine teşekkür ederim. Beden üzerinde boncuk ,fırdöndü, boncuk var. Boncuklar arasıda fırdöndü nün dönebileceği aralıkta 0,5 mm gibi. Beden üzerine Aktivatörlü bir yapıştırıcı ile sabitleniyor. Fırdöndü beden üzerinde sağa ve sola kaymadan ancak kendi çapında dönüyor. Bende japon yapıstırıcısı ve marangozların kullandıgı aktivatörlü yapıstırıcıları denedım basarısız oldum.gercekten 2 mısınayı yapıstran kuvvetlı bır yapıstırıcı ısmını verırısen sevınırım.
Sevgili KORAL ilgine teşekkür ederim. Misina ile nasıl birleştirme sağlar bilmem ama ; tv. de görmüş olduğum Aktivitörlü bir yapıştırıcı (ilk önce japon gibi bir yapıştırcı misina üzerine bir damla damlatıyor, deliğinden geçirdiği boncuğu o yapıştırıcının üzerine getirip, hemen üzerine o spreyi sıkıyor ve anında misinaya boncuk kuvvetli bir şekilde yapışıyor.)
Sevgili KORAL ilgine Teşekkür ederim. Tavsiye etmiş olduğunuz yapıştırıcıyı alıp denemek istiyorum. Bilmiyorum siz misina üzerinde hiç deneme yaptınızmı ?
Evet bahsettiğim yapıştırıcı bu, Pattex 2K hızlı yapıştırıcı, ilk önce yapıştırıcıyı uygulayıp istediğin pozisyona gelince spreyi sıkıyorsun, anında kemik oluyor, bunu kullandınız mı? Ben bunu kullanıyorum çok ta memnunum. http://www.gedikgross.com/Product.aspx?_pId=133752&_catId=7149
Selam Remzi Bey, Sedat Bey in nasıl avlandığını bilmiyorum, tekneden veya köprüden sarkıtma olarak avlanacaksanız bu malzemeler çok iyi, ama sahilden uzun atışlarla avlanıyorsanız, bedene attığınız her düğüm onu zayıflatacağı için, ben kullanmaktan kaçınıyorum. Çünki elden geldiğince ince takımla avlanmayı tercih ettiğimden, her düğüm takımı biraz daha zayıflatıyor. Haliyle boncuktu, fırdöndüydü, yok italyanlar nasıl yapıyor, yok fransızlar ne ediyor derken, bu takım donatma işi de bambaşka bir meşekkate dönüşüyor.. Bunun karşılığını da alıyorum tabii Rasgelsin
Sevgili ERSAN duyarlılığın ve bilgi paylaşımından ötürü size çok ama çok teşekkür ediyorum. Bilgisayar konusunda çok ama çok zayıfım yazışmaları pek fazla yapamıyorum. Ne olur kusura bakmayın. Yapacak olduğum bedeni Çipura avıda vede kıdan uzak mesafeli atışlarda kullanacağım. İŞTE SİTE BU DİYORUM bilgi paylamışınızdan ötürü tekrar tşk. ediyorum.
Sevgili REMZİ sizede ilginizden ötürü teşekkür ediyorum. AYDIN ili ufak bir şehir ANKARADA olsam hiç sorun olmaz. Bu tip av malzemelerini internete girdiğim zaman balık av marketlerinde görüyorum. Tekrar Tşk. ediyor saygılar sunuyorum.
sedat bey slm, sevgili ersan bey'in bilgisini verdiği ve gerçekden meşakatle hazırlanan boncuklu takımlarla yapmış olduğum avın linki aşağıdadır.linkte bahsetmiş olduğum klasik olmayan dip takımı tarifi ersan bey'in bahsetmiş olduğu takım türevlerinden sadece bir tanesidir.Bu bağlamda sevgili ersan bey'e bir kez daha teşekkür etme fırsatı bulmuş oldum. iyi avlar dilerim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23460
Sevgili ERSAN bahsettiğin yapıştırıcıyı hemen sanayi ye gidip aldım, hemen bir deneme yaptım sonuç negatif yani diğer yapıştırıcılarda olduğu gibi. Bu gidişle balkon yapıştırıcı ile dolacak. Uygulamayıda sizin anlattığınz gibi yaptım. Bende mi bir terslik var bilmiyorum selam ve saygılar.
Sevgili MEHMET sizede ilginizden ötürü tşk. ediyorum. Vermiş olduğunuz linki izledim ama klasik olmayan dip takımı tarifini göremedim, şimdiden bizlerle paylaşacağınız tarif için tşk.ler.
Selam Sedat Bey, Bu işi çözmemiz lazım, yaptığınız takımda neyi yapıştırmaya çalışıyoruz? Zira neden yapışmadığını merak ettim..
Sevgili ERSAN bana daha önce PAŞŞA isimli üyemizden alıntı yaparak boncuklarla yapılmış olan T şeklindeki fırdöndü resimlerini göndermiştin. Benim de aradığım şekil bu. Ancak bu şekli ben misina üzerinde yapmak istiyorum. Yani büyük resimde görülen boncuklar bir tel üzerine dizilmiş ve iki boncuk arasınada da bir fırdöndü, işte ben bu bocukları beden yapacağım misina üzerine sabitleyip aransıda fırdöndünün 360 derece rahat bir şekil de dönmesini sağlamak o fırdöndünün ucuna köstek bağlamak istiyorum. Boncukları misinaya yapıştırmaya çalışıyorum ama nafile selamlar.
Ersan bey cep nomu versem beni arama yapmanız mümkün olurmu ve ayrıca site kurallarına uygunmu olurmu. Bu iş yazışmakla uzun sürecek gibi gözüküyor.Ben size hemen telefonla dönerim.
Sedat Abi, Yani iki boncuk var ve bu iki boncuk arasında da fırdöndü, anladığım bu, doğru anladığımı varsayarak devam edeyim. Yanlış anlamıyorsam boncukları yapıştırmaya uğraşıyorsunuz, fakat yapıştırılması gereken şey boncuklar değil, her iki boncuğun baş taraflarına onların aşağı yukarı hareket etmesini engelleyecek bir engel koyup, o engeli yapıştırmanız gerekiyor, yani kesinlikle boncuklar değil. Örnek resim aşagıda Stoper düğümü ile hazırlanmış. http://www.anjupesca.com/NUD3.JPG Boncukların iki başına yapılmış stoper düğümünden oluşan bir engel var, işte o engelin zorlanma esnasında kaymaması için de bahsi geçen yapıştırıcı ile yapıştırarak bedende kaymasını engelliyorsun, bu engel içi boş bir telefon kablosunun 5mm lik bir parçası da olabilir..Kısaca yapıştırılan boncuk değil, boncukların hareketini engelleyen bölüm. Stoper düğümünün yapılış şekli aşağıdaki adreste, sen düğüm sayısını 4 değil de 7-8 gibi yaparsan daha sağlam olur, bu düğümü atarken de iki uçtan pense marifeti ile mümkün olduğunca sıkıştır ve sağlamla...Birkaç tecrübeden sonra zaten bu düğümü gerektiği gibi atarsın. işte bu düğümün üstüne bir miktar yapıştırıcı, tamamdır. Düğümün adı THE SLIP STOP, sayfada en altta olan Bu da adresi http://images.google.com.tr/imgres?...&prev=/images?q=fishing+knots&um=1&hl=tr&sa=N Sonucu merakla beklemekteyim
Ersan cım her iki linki izledim tşk. ama benim niyetim düğümsüz olarak o boncukları beden yapacağım misina üzerine tutturmak slm.