Merhaba sevgili dostlar, Balık avlama hepimizin ortak hobisi. Ben de uzunca bir aradan sonra bu işe yeniden göül vermiş birisiyim. Ufak balık avlarından sonra ilk kez geçen sezon lüfer avladım. İnanılmaz bir heyecandı. Yeni heyecan olarak kendime Levreği hedef seçtimve bu doğrultuda ekipman edindim.Zaman zaman siteden de yardımını istedim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Hali hazırda belirlediğim bir kaç mera var ve tahminlerim bu meralarda levrek avlayacağım doğrultusunda. Çünkü bütün şartlar uyuyor.(sığ kayalık dip yapısı,sessiz ve gözden uzak,ufak balık ve yem sıkıntısı yok).. Ben buralara tekneyle yanaşıp kıyıya doğru at-çek yapmayı düşünüyorum. Bunun için bir spin kamış aldım. Okuma Salina SeaSpin 240cm 15-40gr Bir de spin motor aldım. 0.18mm lik örgü ip ve 0.28mm %100 Daiwa FloroCarbon misina aldım. Bir kaç tane de sahtem var.. Artık geriye atıp-çekmek mi kalıyor ne dersiniz? Tavsiyeleriniz nerelerdir? Bu mevsim verim alabilir miyim? Ya da bu mevsim hangi teknikleri denemeliyim? Hangi saatlerde denemeliyim. Yardımlarının için çok teşekkür ederim şimdiden..
Umut merhaba Takımlar maşşalah gayet güzel. Kamış 15~40gr arası atarlı. Sahteler için gayet güzel ancak çok hafif olan Silikonlar için ayrıca bir kamış mı kullanacaksın? Ben genelde 5~15gr atarlı ayrı bir kamış taşıyorum.(Lineaffa) ve Silikonlarda bunu kullanıyorum. . Neyse Hayırlı uğurlu olsun. Selamlar.
teşekkür ederim Tarkan.. silikonlar için Jig Head aldım. 15-20 gr ı buluyor sanırım.. Ayrıca silikonları tekneyle sırtı içinde kullanabilirm diye aldım..
Umut güzel bir takım yapmışsın, umarım avların bereketli olur. G-12 R ile geçen hafta 1 tane ispendek aldım, güzel bir sahte.. Lakin istanbul çevresinde avlak sıkıntısı var, bereketli avlaklar malesef yok. Karadeniz kıyılarında bazı bölgelerde lüfere kaşık atarken nadiren alıyorlar bildiğim kadarıyla.
aynı kamıştan bende de var ve hafifliğinden çok memnunum, henüz sahtelerle başarı sağlamış değilim ama gene de yılmadan avlak denemeye ve spin e devam. Güle güle kullan, umarım sen başarırsın.
Ben balık olsam,böylegüzel takıma , hiç durmaz dalardım. İnşallah bol bereketli avların olur. Nerelerde olacağından hiç bahsetmemişsin yanlız.
güzel takım kurmuşsun hayırlı olsun.sahtelerin konusunda karın kısımları beyaz olanların daha çok iş yapacağına inanıyorum.rastgele..
herkese tesekkur ederim.. bakalim kismet deniycem,insallah tutmak nasip olur.. tuzla/istanbulda oturuyorum.. buradaki kıyılarda denemeler yapıcam.
yeni takımlarınız hayırlı olsun, trofe avlar yapmak nasip olur inşallah. madem tekne ile avlanacaksınız, o bölge de sabah erken mutlaka sırtı deneyin derim. ragot simli gri ve mavi beyaz ile,( hiç bir ağırlık kullanmadan) düşük devir de, kıyı şeridine yakın.
en fazla 0.22-0.25 misina ( mümkünse ilk birkaç metre fc ) ve ragot raglou. hepsi bundan ibaret. teknenin arkasından 50-60 metre kadar salın, ve sığ kumluk kıyılarda, rolanti de dolaştırın. arada hızlıca çekin ve bırakın. o bölgeyi ısrarla denemenizi öneririm.