Merhaba arkadaslar yurtdısına cıkan akrabama bulursan OKUMA SURF PRO almasını soyledım ama gorunce sasırdımkı ne sasırdım torunum olursa o bıle kullana bılır heralde Bu makınayı kullanan arkadaslar varmı acaba bogazda kullanıcam ama bıyerdende hihi seytan sat dıyo kullnmadan doldur takım cantasını istedın hersyle....
Ceyhun kardesim sende gule gule kullan,torununda gule gule kullansın. Daha ne istiyorsun be kardesim. Sanki 500 degilde 600 SEL MERCEDES. Bende bir SHIMANO tutkunu olarak derim ki,o makinayı elinden sakın cıkarma. Gerci at cek icin agır gelir.( 735 Gr.) Beklemeli avlar icin mukemmel olur. Hatta ve hatta cıkrık niyetine bile kullan. At cek icin SHIMANO EXAGE 4000 FC ( onden kalama ) 4000 RC ( Arkadan kalama ) modellerini incele istersen. 160 tl.civarında alabilirsin.Tekrar saglıcakla gule gule kullan kardesim.
Boğaz avcılığı için çok ideal bir makineye sahip olmuşsunuz güle güle kullanın. Bu arada aklınızda bulunsun makine ile verilen bantam yağı sadece makine kolunudaki topuzda veya misina kılavuzundaki rulmadan kullanın. Bakım portunda içeri asla dökmeyin. Shimano Kendi sitesinde de oradan bantam kullanabilirsiniz diyor ama yok kulllanmayın sakın. Ben kullandımda oradan biliyorum makine 2 gün sonra hırrr lamaya başladı.
Cok tesekkur ederım teyfık abı aynen katılıyorum sana mercedes gıbı bısey kıyamıyorum kullanmaya konuyu acım arkadaslar yanlıs anlamasın (gorgusuz fılan derlerya )shımano kullnmadıgım ıcın bılgı almam lazım teyfık abı shımano tutkunu olarak bı soru sorucam bu makına kg olarak ne kadar cekebılır neden dıye sorarsan hep hayalımde vardır acık bı denızde buyuk bı balık yakalamak
Tesekkur edrım abı aklımdakı yag meselesınıde cozmus olduguz ne gıbı bakım yagı kullnamamız lazım pekı tavsıye ettıgınız varmı
Wd-40 kullanma. Shimano'nun orjinal yağları satılıyor ama pahalıdır. Ben en son kendi makinem için winkel'in beyaz gresini kullanmıştım gayet memnun kaldım sorun yok.
...................ceyhun hayirli olsun..agirligi,deviri ve yapisi sebebiyle aslen sazan makinesidir, beklemeli av icindir.... sizin oralarda ultegra,biomaster gibi seriler daha uygun....
Kullanırsın hemde canavar gibi kullanırsın saadece avdan sonra makineyi ılık su altından geçir üzerindeki tuz gitsin.
tamam abı shımano hakkında bılgı almak lazım ustatlardan Saygılar..bır sey daha sorum abı sıteden baktımda bazı arkadaslar motor yagıda olur dıyolar bakım ıcın 30w fılan
Ceyhun kardesim, hic kimse sana gorgusuz falan demez. Sen rahat ol.Bu insanın sevincinin ve mutlulugunun dısa yansımasıdır.Bizlerde dostlarımızın boyle makinalara sahip olmasından ayrıca haz duyarız. DRAG gucu demissin, arastırdım ama bulamadım. Katalogları incelemem gerekiyor. Yarında Okyanus marinadan 2011 katalogu gelecek.sana yazarım.Ama bildigim kadarı ile 12-14 kg arası olmalı.Belki daha fazladır.Sana kesin yazarım.Yaglama konusunu Uluc abin yazmıs.WD 40 Kesinlikle kullanma.Solvent icerdigi icin saglıklı olmaz. WURTH 2000 HHS sprey yag al,15 - 20 tl.arası.senede bir seferde olsa,yaglama deliklerinden yaglayabilirsin. Fazlada sıkma. Kesinliklede vidalarından uzun muddet makinayı acma. Makinanı her av donusu ılık suyla yıka.makinana su kacmaz korkma.Sezon sonuda kafasını cıkartarak sadece kafasını ılık su dolu kapta 1-2 gun beklet ki misinada ki tuzları arıtasın.Rasgele.
merhaba makınanı iyi günlerde kullan makınen tank gibi makina yanlız uluç kardaşimin dediklerini kulak ardı etme iyi avlar
Onlar der noname makinalarında kullanmışlardır. Ama bu shimano makine ve pahalı aletler mümkün mertebe bakımını vs kitabına göre yapmalıyız
Teyfık abı inan merak edıyorum soyledıgım olayı sende shımaano sevdalısı olarak bana gereken bılgılerı verıyosun cok tesekkkur ederım ustatım.... Saygılar..