Sazan Kadife Siraz Yayın Tatlısu kefali Baktim onceki duyuru konularim iyi reyting almis, hadi sazanla devam edelim dedim. Bazi arkadaslar soruyodu bu isin yasagimi olur, hani uyariyorduk ya 15 hazirana kadar bekleyin diye.. bosa demiyorduk bir sekilde bu baliklar, bu tarihe kadar yumurtlamalarini bitireceklerdi.. az sebredin diyorduk, eh artik gerekte kalmadi.. avlayan avladi, vebaline girdi bilerek ya da istemeyerek oda kisinin durustlugune kalmis. Bugunden itibaren (15 Haziran 2009), sazan avciligi ve ayni aile ferdinden olan bazi turler ile birlikte kismen bir cok ilimizde sezonu acildi. Sezonun acildigi turler sunlar: Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Diğer türler Peki hangi tur, kac cm boy ve en fazla kac adet avlanabilir? : Sazan C. carpio 40 cm. 10 adet Kadife Tinca tinca 26 cm. 10 adet Şiraz Capoeta.sp 20 cm. 5'kg kadar. Yayın Silurus glanis 90 cm. 1 adet Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. 5'kg kadar. 1 Hazirandan itibaren asagidaki illerde acildi mesela: 15 Hazirandan itibaren asagidaki illerde acildi: Bazi illerimizde 1 temmuza kadar halen yasak var, onlarda sunlar: Bunlarda 15 agustosa kadar yasak olan illerimiz: Dahasi rast gelsin
Peki hangi tur, kac cm boy ve en az kac adet avlanabilir? denilmiş Sanıyorum sezonun heyecanı ile karıştı. En fazla olması gerekiyordu. Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.
Yeni sezon hayırlı olsun, bereketli avlara rast gele... Sevgili Mehmet, 16 Ağustos sezon açılışımız için (Erzurum), biz de böylesi bir konu başlığı isteriz.
Az kalsin millete yasal katliam yaptiracaktik Sazan ailesinde senlik var dedik, senlik katliam senligi olacakti.
Bu gün değil gece 24:00 dan sonra serbest olması gerekmiyor mu? Yani 16 haziranda başlıyor serbestlik.
Yeni Sezon Hepimize HayirLi OLur İnsaLLah. OltaLarinizdan Trofe sazanLar eksik oLmasin diLegiyle RastgeLe .. : )
Antalyadan merhaba, sezonumuz 15 gündür açılmış durumda, ilk balığımızı bu hafta sonu aldık, 1kg lık pullu Sezonu açılan ve bilinçli avcıların hepsine rastgele