Beldibi at-çek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Merhabalar. Yakında iş yeri değişikliği nedeni ile Antalya beldibinde çalışmaya başlayacağım. Tabi ki oltalarımda benimle birlikte gidecek. Beldibi civarını bilen varsa nerelerde at çek yapabilirim,at çek konusunda o bölge nasıldır.Ne ne değildir yardımcı olursanız sevinirim.

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Soner, tam bir avlak bilgisi veremeyecek olsam da bildiklerimle yardımcı olmaya çalışayım.
    Beldibi'nin Antalya yönünde en başında bir dere var. Ama ben hep yazın gördüğüm için denize bir 10 metre kala o derenin suyu duruyor ve büyük ihtimal çakılların arasından yeraltından denizle buluşuyor. Zaten geniş birşey değil. Olympos'daki dereyi bilirsin, onun gibi. Yine de bir gidip gör derim, eğer bu mevsimde dere direk denize karışıyorsa orası iş yapacaktır. Ben yazın daha çok o civarda, daha da Antalya tarafındaki kayalık buruna kadar takılırım. Eğer daha ilerlerde, kemer yönünde de yine denize karışan dere varsa zaten bulacaksındır.

Beldibi'nde biliyosun yanyana sürekli oteller var. Buralardan atma imkanın olacağını sanmıyorum ama eğer iskelesi olan otellerin birinden atma şansın olursa çok iyi olur, çünkü o sahil boyunca 7-9 metre derinlik hizası boyunca kıyıya paralel plaka kayalar vardır. Yazın uygun sahillerden çıkıp bu kayalıklarda zıpkınla avlanırım. Bolca sokar ve melanur sürüleri, yer yer karagöz, sargoz, ıspari, sarpa, hani balığı, nadiren lagos vs balıklar görülür. Senin amacın ise bu hiza boyunca orta suda gezen baracudalar olacak. Yazın denk geldikçe zıpkınla, ya da günbatımında yaptığım sırtı avlarında iyi miktarda yakalardım. Eğer direk kıyıdan atarsan o mesafeye eremezsin, çünkü kıyıdan o derinliğe ulaşmak tahminen 60 metre ister. Tabii şanslıysan daha yakına girdiklerinde yakalayabilirsin.

Ben Beldibi'nde hiç levrek görmedim ama tabii kışın avlanmadım. Yazın da kıyıya yakın çakıllıkların üstünde oldukça iri boylarda kefal sürüleri gezer ama içlerinde levrek olmaz. Belki bu mevsimde inmiştir oralara.

Kısaca orada ya dere ağzı ya da sahil genelde sığ gittiği için aniden derinleşen avlaklar bulman lazım. İki baştaki kayalıklar ya da iskeleler de bunun için uygun yerler. Bolluk açısından bence her zaman Antalya merkeze göre daha verimlidir. Orada çok daha güzel avlar yapacağına inanıyorum.
    ;)
    Rastgele.

3. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Aykut kardeşim bu teferruatlı anlatımın için çok teşekkür ederim.Erinmeden yazmışsın. Birde geogle dan baktım beldibinde küçük teknelerin girdiği küçük bir liman var sanki.

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hmm şimdi sen deyince, hiç gidip görmememe rağmen daha önceki google earth araştırmalarımdan öyle birşey hatırlıyorum. Kemer sapağına yakın bir taraftaydı sanki, o taraflarını pek bilmem Beldibi'nin.

Evde google earth çalışmıyor bende, yarın şirkete gidince detaylı bakarım.
    :thumb:

Bak şimdi buldum, bu yaz bir Beldibi akşamı...

5. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sanırım tekneden tutulmuş bunlar. Önümüzdeki günlerde kıyıdan beldibini deneyeceğim.Sonuçlarını paylaşırım burdan. Ama aykutçum eğer merak ediyorsan söyleyim bu kemer tarafında benim eskiden balık tuttuğum çok güzel avlaklar var. Baktım olmadı.Kemer kiriş tarafına giderim ara ara. Oralardan at çekle güzel balıklar tutacağıma inanıyorum.

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet dediğim gibi günbatımı avında tutuldu. Ama kıyıdan 55-60 metre, otellerin yüzme dubaları hizasından, derinlik 7-8 metrelerde avlandım.
    Antalya'dan batıya doğru büyük limanı geçtikten sonra her bölge merkeze göre daha verimli oluyor. Dediğin bölgeler de çok güzel balık yapar. At-çeke biliyorsun yeni başladım daha ama öncesinde tüm o kıyılarda zıpkın ve tekneden yemli-yemsiz takımlarla çok avlanırdık. Hele Adrasan ve Karaöz çok verimli olurdu.

Bu arada Beldibi Antedon Deluxe otelin önünde bir barınak var. :thumb:
    Bu kıyıları bir denersin. Umarım aradığını bulursun ama olmazsa bir Kemer raporu okuruz artık ;)
    Rastgele...

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Bende antedon civarlarında olacağım zaten. Küçük liman derken bende o barınağı kastetmiştim. Umarım o civarda balık vardır.

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Doğru zamanda gidersen o civarda balık olacağını düşünüyorum. Barınağın içinden atmaya başlarsın, tarayarak gidersin, eğer barınak ağzında kemer yönündeki mendireklere geçemezsen (sanırım orası otelin plajı oluyor) barınağın ağzının baktığı Antalya yönünde uzun bir iskele var, onun ucundan barınak ağzına ve açığa doğru atışlarla en azından baracuda alacaksındır.

Umarım verimli geçer. Sonuçları heyecanla bekliyorum.
    Keyifli avlar dilerim.