Belek'te Sivriburun Gümüş Balığı Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında İsmail70 tarafından paylaşıldı.

1. İsmail70

İsmail70 İsmail Önel

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Palamut, 45 cm.
    http://i.hizliresim.com/D99R2o.jpg

http://i.hizliresim.com/m55z68.jpg

Ağustos ayı sonunda ailecek Antalya Belek'te 1 haftalık tatil geçirdik. Tatile çıkarken valize öncelikle balık malzemeleri yerleşti tabii ki. Uçağa binerken küçük boy pense çakı ufak bir sorun çıkardıysa da bagajda gideceği için sorunu hallettik. Her akşam kumsaldan ve otelin iskelesinden yaptığım çalışmalarda birkaç ispari ve bol miktarda sivriburun gümüş balığı yakaladım. Marmara'da bulunan gümüş balıklarına göre hem daha büyük hemde tutması daha zevkli olan Sivriburun gümüş balığınıda ilk defa tutmuş olduk. Tüm balıklar geldikleri gibi tekrar denizin yolunu tuttu tabii ki. Otelde kalan bir kaç misafir oltasını getirmemiş olmanın üzüntüsüyle abi bir turda ben atabilirmiyim modunda beklerken, güzel muhabbetlerde olmadı değil hani. Hatta bir arkadaş eşini ve çocuklarını iki saat unutunca iyi bir fırçada yemedi değil.

0,20 misina, 6 no siyah çapraz iğne, çift köstekli dip takımı ile avlanılmıştır. Yem olarak otelde çıkan akşam yemeklerindeki karides, iste pişmiş balık vb. yemleri kullandım. Belek bölgesini çok iyi bilmesem de atar atmaz kamışın titremesi ve hemen hemen her çekişte balık gelmesi güzeldi doğrusu. Tek üzüntüm ise kaçan iri bir karagöz'dü.

Herkese rastgelsin dileklerimle.

2. nester

nester Ersin

2. resimdeki balığa Lokum balığı da deniyor.yanlış biliyor olabilirim tabiki :) bu arada tebrikler

3. İsmail70

İsmail70 İsmail Önel

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Palamut, 45 cm.
    Sağolasın Ersin. Antalya bölgesinde ne ad veriliyor bilmiyorum. Ama Marmara'daki Gümüş balıklarından daha zevkli tutulduğunu gördüm. Sağlıcakla kal.