Merhaba Arkadaslar.... Ben Selçuk üniversitesinde Radyo Sinematelevizyon Bölümünde Okumaktayim Ve Balikçilik Tekne Balikçiligi Hakkinda Bir Belgesel çekmeyi Düşünüyoruz(geniş ölçüde)...araştirma Yaparken Internete Bu Forumuda Baktim Güzel Yazilariniz Var...belgeselimizin Konusu Denizciilerin Balikçilarin Ekmegini Nasil Baliktan çikardiğini Balikçiligin Zor Taraflarini Anlatmak...soframiza Gelene Kaadr Nerelerden Geçtigini Anlatmak...balikçilarin 1günlük Gününü Anlatmak Istiyoruz... Bu Belgeselimizi Nerede çekme Hakinda Kararsisiz Bize Tavsiye Edebileceginiz Yerler Varsa çok Seviniriz...bize Sponsor Olmak Isyen Arkadaslarimizda Olabilir Irtibata Geçerlerse çok Seviniriz...çekim Olarak Ekip Olarak Karadeniz Tarafini Düşünüyoruz Bilgilendirriseniz Bizi çok Seviniriz...
Hüseyin bey öncelikle hoşgeldiniz diyelim ,çekceğiniz belgesel profosyenel balıkçılıkla alakalı biz amatör balıkçılarız yani ekmeğimizi bu işten çıkartmıyoruz ve işin ticari boyutuyla hiç bi ilgimiz yok ama ticari balıkçıların çevreye verdiği zarar ve usulsuz avcılıklarıyla ilgili bi belgesel çekmek isterseniz tecrübelerimizi paylaşabiliriz
Eğer böyle bir belgesel çekecekseniz lütfen karadenizde Trabzon Rizede yakalanan hamsinin kaç bin tonunun hayvan yemi ve gübre yapılmak üzere yok pahasına balık unu fabrikasına verildiğini de gündeme getirseniz sevinirim.
İşte çok önemli bir anekdot. Yukarıdaki yazının içinde hamsinin neden yokoluşun eşiğine geldiğini açıklayan iki kelime var "balık unu" , "gübre". Nimet ancak bu şekilde ziyan edilir
Çok ilginç gerçekten.Bunu ilk defa duydum.Yani başka gübre ve yem mi bulamıyorlarda hamsiyi kullanıyorlar.Zaten insanlara bile yetmezken.Kınıyorum
Evet Seçkin.Biz hamsiyi Rusyadan ithal edersek 9 değil yakında 19tl ye bile yeriz.Uskumru Hollanda, Hamsi Rusya bakalım 3 tarafı denizle çevrili güzel ülkemizde daha hangi balıkları ithal edeceğiz.
Sevgili arkadaşım, konu ile ilgili olarak bizim yardımcı olmamız pek mümkün değil, zira arkadaşlarımızın da belirttiği gibi bizler ticari balıkçı değiliz. Ancak, K.T.Ü.'den Yakup Erdem hocamızı bulup bir danışırsanız, kendisi bizzat ilgilenemese bile size yol gösterici olabilir. Sitemizde de "karayel" kullanıcı adını aratarak kendisine mesaj gönderip ulaşabilirsiniz. Bu arada arkadaşlarımızın da belirttiği üzere, ticari balıkçılıkta yapılan yanlışları da göz önüne serer, herşeyin çok da güllük gülistanlık olmadığını şeffaf bir şekilde ortaya koyarsanız seviniriz. Sizlere başarılar dilerim...
İlk duyduğumda bende inanamadım TRT 2 de bir belgeselde seyrettim. Üstelik TRT deki belgeselde bunu öylesine doğal bir durummuş ve balıkçıların alın teriymiş gibi lanse ediyorlarki midem bulandı. Türkiyede yakalanan balığın 3/4 ü karadenizde bunun 3/4 ü de hamsiymiş ve toplam yakalanan hamsinin yarısı genellikle tezgahta satılması yasak olan boyu balık unu fabrikalarına hayvan yemi ve gübre yapımı için yok pahasına satılıyormuş. Ve TRT deki belgeselde bu öyle normal birşeymiş gibi anlatıldıki midem bulandı.
Balikciligin zor yanlarini degilde, baliklarin bilincsiz avcilik yuzunden nasil yokolma tehlikesiyle karsi karsiya geldigini belgesel yaparsaniz daha iyi olur. Kendi adima elimden geldigince yardimci olurum fikriniz degisirse. Evet konu ticari olmadigi icin pek ilgi cekmeyebilir tvde ama bir gercegi sunmus olursunuz insanlara.
Sanirim Yardim Edebilirim. Yılsonu bitirme tezi için geçen günlerde birkaç arkadaşınız mağazamızda başka bir konu üzerine kısa film çekimleri yaptılar.onlarla konuşmuştuk,sizin ki de bu tarz kısa bir film olacak tahmin ediyorum.Tahminim doğruysa sizin istediğiniz özelliklerde bir aradaşım var.yardımcı olabileceğini düşünüyorum.henüz çekimi yapmadıysanız bana ulaşın sizi tanıştırayım.