Merhabalar, Birazdan okudukça anlayacağınız üzere amatör balıkçılık ve forumda yeniyim ) Yurtdışından bir arkadaşımdan hediye olarak Westland marka bir makina geldi. Ben de takımı bir kamış ile tamamlamak istiyorum. Asıl soruma gelmeden önce bu markayı duyan oldu mu diye sormak istiyorum. Benim gördüğüm kadarıyla ne bir internet sitesi mevcut ne de Türkiye'de satışı var. Sorum kamiş ile ilgili olacak. Benim durumum biraz karışık gibi) Genelde karadan uzak mesafede yemli atışlar yapıyorum. Şu anda Türkiye'deyim ama yazın bitimiyle eğitimimi tamamlamak üzere İsveç'e gideceğim. Orada ya da Türkiye'de zaman zaman bot ile açılmayı düşünüyorum. Kamışın teleskop olmasi gerekiyor dolayısıyla. Benim düşündüğüm 2.70-3.00 metre boyunda bir kamış. Bütçem 50 lira civarı. Gözüme çarpan kamış SPRO marka şu kamış: http://www.avmarketi.com/asp/product/8714/SPRO-TFX6-DYNO-FORCE-TELE-100-3M Bu marka konusunda hiç bir bilgim yok ama görünümü ve özellikleri fena değil gibi. Dikkatimi çeken başka bir marka ise Pelican. Bu markanın İstanbul ve California gibi modelleri var. Ben bir arkadaşım ile İsveç'te zargana yakalarken 500-750 gram ağırlığında bir zargana çekerken oltası kırıldı. Böyle tatsız sürprizler ile karşılaşmak istemiyorum. Çok soru sordum galiba) Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Anladığım kadarıyla, uzak mesafeye yemli atış diyorsunuz, ama beğendiğiniz kamış alabalık için üretilmiş bir kamış, bence uzak atış için en azından, 3.60 cm ve üzeri vede olabildiğince hafif bir kamış işinize daha yararlı olur gibime geldi, tabi bu konuda, daha detaylı bilgiler taşıyan cevaplar geleceğinden eminim...
Abi Bence Bir Shop A Git Istediğini Söle Yardimci Olsunlar Sörf Hafif Kamişla Harikalar Yapabirsin Boyu 3,90 Ve Yukari Olsun Hem Kiyida Hem Gölde Iş Görür.
Selamlar, Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Alabalık kamışı kısmını ben de farkettim ama açıklama kısmının sonunda büyük alabalıklar ve her türlü av için deyince genel amaçlı kullanılabilir gibi geldi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım
Sayet bot ile avlanacaksan 2.7 kamis isini görecektir,bence 2.4 veya 2.1 kamis bulursan daha iyi olur...
Uzaka tışlar için uzun teleskopik kamışlar mı yoksa 2 parçalı daha kısa (2-2.4m) kamışlar mı daha iyi göl ve akarsularda ?