bemepok motor???

Konu, 'Motorlar' kısmında yaban-cı tarafından paylaşıldı.

1. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    değerli arkadaşlar nette karşılaştığım bir motoru sormak istedim. araştırdım biraz ama pek birşey bulamadım. sanırım rus yapımıymış. nasıldır bu bemepok motorlar?

2. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Bu motorun fotosonu görünce bir anda tüylerim diken diken oldu...:) :)
    Aklının ucunden bile geçirme gençliğine yazık.....Ömür törpüsü...:D
    Daha söyliyecek çok şey var ama neyse...Bu motordan iki tane vardı biri benim diğeri ise arkadaşımın benim motor diğerine yedek parça oldu kurtuldum...

3. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    çook teşekkür ederim bilgilendirmeden dolayı. peki bana bir marka önerebilir misin?

4. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Bende de vardı. Yedek parça aramaktan gına geldi. Çalınsın da kurtulayım diye kapının önüne koydum. Kimse yüzüne bakmamıştı:)

Hız için johnson

Performans için evinrude

Sessizlik ve yakıt için mariner

Moda mercury, honda

Gibi at başı öne çıkan özellikler verilebilir.

Ama Bütün bu özellikleri bir arada bulabileceğin en iyi motor markası yaygın servis ağı yıllara meydan okuyan performansıyla

Öncelikli tercihim YAMAHA dır.

5. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Forumda takip ettiğim kadarıyla, herkes nedense hep farklı, tutulmayan, yapımı devam etmeyen markalara merak salmış durumda. Örneğin şu motoru ilk defa gördüm. Bunun nedeni ekonomik olabilir, bilemiyorum. Fakat bu motorlar devamlı masraf çıkarmakta ayrıca parçalarını da bulmak zor. Motorlara meraklı olduğum için devamlı internetten satışları takip ediyorum. O kadar çok satılmayı bekleyen uygun fiyata motor var ki.

Aslında soru Feridun abiye gelmiş ama açıkçası ben denizde yamaha ile honda' dan başkasını düşünmem. Tabi bu motorların yanına piyasada tutulan evinrude, johnson, mercury gibi markalarıda ekleyebiliriz. Ayrıca 2. el motor almak herzaman riskli, tabii tanıdık bildik bir motor almıyorsanız. Rastgele.

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bilgilendirmeden dolayı çok teşekkürler Ramazan ve Emrah beyler. kaç kişiye sorduysam hep Yamaha cevabını aldım. sadece bir arkdaş bana Tohatsu çok iyi dedi. ben 2. el almak istiyorum. çünki sıfır olanlar bütçemi aşıyor. 3.20 bot almayı planlıyorum ve 3.20 bot için 4hp den düşük motorların pek tavsiye edilmediğini okudum ve duydum birçok defa. 5hp ve üzeri motorlarda sıfır olanları kastediyorum ayırdığım bütçeyi çok aşıyor. 2. el tomos var bir tane 5 kilo yazıyor ağırlığına 4 hp kısa şaft uygun geldi bana fiyatı ama kilosu çok az değil mi eşdeğerlerine baktığımda 10-12 kg arası genelde. bir de düşük beygir gücündeki motorların karbiratörü değiştirilerek gücü artırılabiliyormuş doğru mudur?

7. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Tomos bemopok vs Yugoslav Rus motorlarını Yamaha ve diğer motorlarla kıyaslamak biraz abes. Wosvagen peugeot gibi yeni model arabaları Tofaşın şahin veya Reno toros gibi arabalarla kıyaslamaya benziyor. Üstelik bu arabalar bozulsa da yedek parçası bulunur ama bahsettiğin motorlar senden sonra müzeye gider. Üstelik tomoslar çok ses yapar. Bunlara hiç bakma derim. Karbüratör değiştirme işleri falan olmayacak işler.

Ucuz istiyorsan al bir seagull tepe tepe kullan. Yoksa kesenin ağzını biraz açmalısın.

8. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Evet bencede yamaha denizde en iyisidir. Bende 12 - 13 seneye yakın 5 beygir yamaha kullandım. O kadar hor kullanmama rağmen, Hatta bazı seneler sezon bitiminde tuzlu suyla dahi temizlemediğim halde beni hiç yarı yolda bırakmadı. 3.30 luk fiber tekneme çok fazla hız yaptırmasa da botlarda oldukça performans gösterdiğini bizzat gördüm. Tahatsu marka motorlara gelince şu sıralar fiyatından dolayı epeyce tutuluyor. Fakat bildiğim kadarıyla bu motorlar piyasaya yakın zamanda çıktı, yani ilerleyen zamanlarda ne gibi sorunlar çıkartır veya çıkartmaz bilinemez. Düşündüğünüz gibi 5 beygirden daha düşük bir motor da çok küçük olur.
    Tomos dediğiniz motor hakkında bilgim yok ama o kadar hafif olabileceğini düşünmüyorum. Zaten 10-12 kiloda hiç ağır değil, merak etmeyin ben motorumu tek elimle taşıyabiliyordum. Küçük beygir motorlarda ağırlık problem değil.

9. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tekrar tekrar teşekkür ederim Ramazan ve Emrah beyler verdiğiniz yararlı bilgilerden dolayı.

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    johnson ve evinrude ayni motordur, eski deniz kurtlarinin en çok tavsiye ettikleri motorlar bunlardir. hiz konusunda her zaman japon makinalari daha devirli olduklarindan ön plana çikmislardir ancak mercurylerde çok devirli makinalardir. tohatsu bizim piyasamizda yeni olabilir ancak dünyanin ilk distan takma motorudur
    hem performans hem saglamlik hemde servis-yedek parça avantajindan dolayi en mantikli makina yamaha görünmekte ancak bemepok fiyatlarina bulmak tabikide mümkün diil. internetteki fiyatlar saka gibi bu arada....kaç yillik motorlar nerdeyse sifirina yakin fiyata müsteri ariyor eger alan varsa suç satanda diil alanda.
    bana sorarsaniz bütçeyi biraz zorlayip taksit falan 9.8 tohatsu alin yada parsun u düsünün

11. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    teşekkür ederim Umut bey. uzun zamandır yaptığım araştırmaları bir kalemde özetlemişsiniz. satıştaki 2. el motorlar hakkında söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. 1977 model makina için 900 lira istiyorlar 2010 model makinalar zaten 1500 den başlıyor. bana da çok saçma geldi. ayrıca tüm arkadaşların tavsiyeleriyle kesinlikle Yamaha bakacam artık. bütçeyi zorlayıp Mallaca kardeşin tavsiyesiyle taksitle sıfır 5hp tohatsu alacaktım. takii komşu benim duran arabaya gömene kadar. bu günlerde herşey ters gidiyor malesef. mecburen 2. ele yöneldim. verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Son düzenleme: 3 Mayıs 2010
  12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    aslinda bazilari sadece kapiyi açma fiyatlari bir anda inenleride var. en önemli nokta ise ikinci el makinanizi mutlaka faturasiyla aliniz. zira hirsizlik korkunç safhalarda; tekne çalmak otomobil yada motosiklet çalmaktan çok daha kolay. geçen sene bizim kiyi seridinden bir hafta içinde 5 tekne çalindi.
    (hediye geldi), (alacaga karsilik aldim), vs söylemlere itibar etmeyin. hatta bazilari iyicene piskin, (kagit sormayin böyle kullanan kullansin) diyede yaziyor, onlarada hakettiklerince bir seyler demekte fayda var :)

13. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    evet aynen böyle söyleyen birkaç kişiye denk geldim internette. söylenecek çok şey var ama yeri değil

14. h.k.ali

h.k.ali halil

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım bemepok markalı motordan aynısı bende var yedek parçası yada istanbulda servisi arızasından anlayan bi bayisi var mı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürederim SAYGILARIMLA . . .

15. onur1872

onur1872

bemepok motorlar rus motorlardır ve parçası pek kolay bulunmaz.

adı sanı duyulmamış motorları ve eski tarihi eser motorları tamir eden sayılı yerlerden biri hatta tek yer sapmaz marin. kadıköyde pazaryerine doğru giderken solda. ha ben servis dışındaki tamircilerden hiç hazzetmem orası ayrı..adamların herbiryeri ayrı oynuyor. birine 50 lira dedikleri parçaya birine 150 lira diyebiliyorlar..arabayla giderseniz bunun parası var diyor arabayla gitmezseniz bu parasız daha az söyleyelim diyor..ben bu motor tamircilerini anlamış değilim..
    zaten taşra kurnazı zekaları olmasa şimdiye kadar çoktan iki şirket kurmuşlardı. çakallıkla biryere gelinmez. çakalın çakalı beterin beteri vardır kimse unutmasın.