Ben Bozok_tr Herkeze selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında Bozok_tr tarafından paylaşıldı.

1. Bozok_tr

Bozok_tr Osman

Yaklaşık 25 yıldır amatör olarak balık avı yapmaktayım. 2005 yılına kadar 410 cm'lik teknemle Ankara civarı baraj göllerinde grubumla turna avı yapıyordum. Suların kirlenmesi ile baraj gölleri de kısmi kirlenmekte ve bu kirlilik balık etinde olması gereken civa oranının üzerine çıkması nedeniyle 5 sene balık avcılığından uzak kaldım. Şimdi yağmurların fazlaca yağması sularımızın biraz kirliliğini azaltmıştır düşüncesiyle balık avına teknesiz kıyıdan başladım. Maalesef Köprülü Köy ve yakın civarları, kurtboğazı barajı, kapulukaya Barajında bir tek balık oltama gelmedi. Kullandığım yem sunni yemdi. Envayi çeşitini üşenmeden ve yılmadan deneyerek at-çek yaptım ama bahsettiğim yerlerde balık yok. Turna balığı avı için bizim favori yerimiz ise Kesikköprü Barajı iskelesinden içeriye doğru yarım saatlik orta hızda gidilip elektrik direkleri telinin ırmağı atladığı yerin altıdır. Burda su çok berrak ve dibinde yosun vs. yok Otlar akvaryum otları gibi. Yeni sezonda burayı deneyemedim. Teknemi sattım ama motor duruyor. Yeni bir tekneyide almak için balık buralarda var diye bir mesaj okursam ve değerse alacağım o zaman favori yerimizde turna avını deneyeceğim. Turna balık avında at-çek yapanlara tavsiyem olacak. Çekerken mutlaka birkaz kez çekme hızınızı azaltın ve tekrar normal çekin. Turna sunni yemi takip ediyor ama almıyor. Taki çekme işini yavaşlattınızda sunni yem sersemlemiş gibi bir durum alıyor tekrar çekimde ve bu işlem 3, 4 kez yapıldığında turna yeme saldırıyor. Bu usulü Favori yerimizdeki suyun çok berrak olasında ve takipteki turnanın görünmesinden keşfettiğim daha doğrusu ekip olarak keşfettiğimiz görsel bir tecrübedir. Herkeze bolca balık tutmalar Diliyorum. Buradan göle her ne tip olusa olsun ağ atan arkadaşlar lütfen ağ kullanmayın balık avınızı oltayla yapınız. Göl, gölet ve ırmaklarımızdaki balık neslini bilinçsiz şekilde tüketmeyelim. Bu ülke hepimizin ve bu sularda hepimizin hakkı var.

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Hoşgeldiniz. Keyifli paylaşımlar dilerim.

3. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    A.S. Hoşgeldiniz.

4. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    hoşgeldin bende yeni sayılırım ankarada oturuyorum bot almak istiyorum şişme bot bölümüne konu açtım ama cevap alamadım bilgi sahibiysen paylaşabilirmisin???

5. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Aramiza Hoşgeldin Osman.