Gün çoktan kavuşmuş, kafa fenerleri yanık. Turnaya atçek yaparken geldi: Artık gerçekten korkuyorum, birinin ayak ya da el parmaklarına atlar mı diye. İnsana saldırmadığını bile bile.
Valla bende birinden duydum Alanyada 12 kg lık bir balon tuttuklarını duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama
biz 4-5 kg lık alıyonrduk kalamar ile yaptığımız avcı sırtısında geçen gün ilk defa uzun süredir tekneden yemle avlanmaya gittik... 2-3 mercan alır almaz dadanıyor balonlar oltalara... ne takımlar kaldı ne heyecanımız... karaya dönmek zorunda kaldık güzel havada... ben yine tekneden sırtıya devam edeceğim... yemle avlanma dönemi bitmiş gibi (en azından güneş olduğu saatlerde)... yakalanan balonları kesinlikle canlı iade etmemek gerekir denize... hatta denize ölüsünü bile bırakmamak lazım...
Cehaletimi mazur görünüz; ben bu balonun ne olduğunu bilmiyorum. Herkes lanet okuduğuna göre yenmez yutulmaz, her durumda zararlı bir şey mi, aslı astarı nedir bunun?
Benim bildiğim balık ve olta düşmanı insanları nefret ettiği bir balık bir başka bilgide isminin balon olmasının nedeni heralde olta yakalandığındamı ne olduğunda içini du ile dolduruyor inş içinde patlar o sular