ben bu işi seviyorum 2

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında azimli tarafından paylaşıldı.

1. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    izmir'den yavuz kardeşimin büyük zahmetlerle avlayıp afiyetle yemem için gönderdiği levrekleri televizyonda birkere yapılışını gördüğüm şekilde ilk defa tuzda pişirmek için kolları sıvadım.

yeteri kadar iri tuz 3 yumurta akı ve suyla harç hazırlandı.tuz yatakları hazırlandı balıklarımız yataklarına yatırıldı.zeytin yağı ile yağlandı açık yerleri folyo ile kapatıldı. üzeride güzelce tuzla kapatıldı 200 derecede 1:30 saatlik pişirmeye başlandı.Tecrübeli arkadaşların ustaların eksiklerimi, asıl yapmam gerekenleri yazarlarsa çok sevinirim

işte fotolar

arkadışımın muzırlığı işte

[​IMG][/url][/IMG]
    fırına hazır
    [​IMG][/url][/IMG]
    fırın içi görüntü
    [​IMG][/url][/IMG]
    veee piştiii
    [​IMG][/url][/IMG]
    :thumb:

başka fotolarda vardı malesef yanlışlıkla silinmişbanghead

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    adem bey ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
    şu yemek işini anlamıyorum saatlerce hazırla 15 dakikada indir miğdeye:D

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu tuzda balık işi tansiyonu oynatmazmı acep ??* :D:D:D:D

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

İri bir levrek ya da lagos için bundan daha güzel bir pişirme yöntemi eminim yoktur.
    Balık ancak bu kadar lezzetli pişer. :thumb:

Muvaffak hocam, bu yöntemde balığın pulları temizlenmez, kafa kısmı folyoyla kaplanır, temizlenmiş karın kısmı ise ya dikilir, ya da folyoyla kapatılır.
    Piştikten sonra tuz kırılır, balık çıkarılır ve derisi komple soyulur. Bu işlemler düzgün yapılırsa öyle bariz bir tuzluluk olmaz.
    Yine de tansiyon oynatır mı bilemem tabii. :)

5. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    can bey inanın yaparken okadar zevk alıyorumki , sonuçları masadan kalkana kadar kestiremiyorum:thumb:

6. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    muvaffak abi hiç tasalanma bişeyciklee oomaz:)

7. OMMG

OMMG OKAN

Afiyet olsun...

8. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    yok abi..tuzda balık tuzu içine almaz...düşündüğün gibi değil,,

9. 33022

33022

Tuz pişerken o kadar nüfuz etmiyor balığa, hatta tuzsuz olduğu bile söyleniyor,Bu şekilde et ve tavuk ta pişirilmekte.Adem gibi ben de yemek yapmayı çok severim.

Adem müsadenle bir kaç tavsiyem olacak.
    Tuzda pişirme yöntemi bildiğimiz klasik elektrikli fırınlarda olabilir tabi ama en sağlamı taş fırında yapılıyor onu söyliyim.Haaa nerden buluruz taş fırını dersen ben şanslıyım, benim evin sokağında pideci var.

Tuz olayı aslında önemli.Sırf pişirme amaçlı olanlar var, halis kaya tuzu rafine edilmemiş olanı. Ben genelde tuzu da çeşnilendiriyorum.Gerçi balık için gerek yok ama, et ve tavuk için kekik, toz kırmızı biber, fesleğen gibi baharatlar kullanıyorum.Balık için defne yaprağı ufalanıp konulabilir.Gerçekten baharatların lezzeti geçiyor pişirilen etlere.

Herkese afiyet olsun:) Resmen acıktım bu saatte..

10. kamil alkan

kamil alkan kamil

Afiyet Olsun,
    bir tavsiye; balığın ağız kısmı kapatmayın, folyo ile de sarmayın; ve balığın ağzını bir kürdan veya kibrit çöpü ile açık kalacak şekilde bırakın. bu tuzda balığın önemli bir püf noktasıdır.
    Not: mümkün oldukça yaptığınız yemeklerde alüminyum folyo kullanmayınız. belli bir sıcaklıktan sonra sağlığa zararlı etkiler yaptığı söyleniyor.

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Adem eline sağlık, güzel olmuştur eminim.
    Ama 200 derecede 1.5 saate takıldım. Ben o kadar beklediğimi hiç bilmem, 2buçuk 3 kiloluk levrek için bile 200 derece fırın için maksimum 1 saat, genelde 50 dk kadar süre yeterli olur. Acaba balıklar mı çok iriydi yoksa tuzu fazla mı kalın kapladın?

Eğer çeşnilendirilmiş balık tadlarını seviyorsan yukarıda da yazıldığı gibi, balığı kapamadan karnının içine istediğin baharat karışımlarından bir çeşni hazırlayıp sürebilirsin. Balık kendi suyunun buharıyla pişeceği için genele işleyen bir tadı olur. Seviyorsan bir dahaki sefere denersin.
    Şahsen ben bu tarzda pişireceksem içine en fazla defne yaprağı koyarım. Zaten güzel balıkların kendi lezzeti yetiyor. :hungry:

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Uyarı için teşekkürler. Genelde karın kısmını üstüste getirerek mümkün mertebe kürdan kullanarak dikmeye özen gösteririm. Kafasını da tamamen olmasa da solungaç boşluğunu tuz kaçmaması için folyoyla kaplarım. Ama ağzının özellikle açık kalmasına dikkat etmezdim. Kendi halinde kalırdı. Deneyeceğim.
    Solungaç bölgesini folyodan başka nasıl bir yöntemle kapatabiliriz acaba?

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vallahi elinize sağlık, ne güzelde duruyor, afiyet olsun

14. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    aykut bey işin aslına bakarsanız ilk defa yaptığım için biraz çekindim pişmez diye. tuzuda biraz kalın yaptım sanırım, balıklarda biraz iriydi maaşallah, ama yinede güzel olmuştu:D

15. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    önerinize teşekkürler birdahaki sefere dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. böyle püf noktalarını öğrenmek çok hoşuma gidiyor.

16. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    ramazan bey tavsiyeleriniz için teşekkürler