Ben bu Jandarmayı anlamadım...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında loflaz tarafından paylaşıldı.

1. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Arkadaşlar konunun yeri burasımı bilmiyorum yada bunu anlatmalımıyım onuda bilmiyorum.28.08.2007 tarihinde akşam işten çıktım ve 2 arkadaş balığa gittik.3 adet Sazan için 4 adet Sudak için 1 tane de Sudak için Şamandıralı olta attık .1 saat geçti hiç balık yakalayamadık ve bir anda baskın yapar misali jandarma yanımıza geldi ve toplanmamız gerektiğini söyledi.
    Saydığı gerekçeler şunlar ;
    1 - Burda balık tutmak yasak.
    2 - Olta sayımız fazlaymış ,kişi başı 1 oltaymış.
    3 - Çevre düzenini bozuyormuşuz ,kirletiyormuşuz ( 1 mt x 2 metre plastik hasır açmıştım ,üzerinde malzemelerimiz vardı.
    4 - Bu göl KOSKİ nin özel mülküymüş.v.s. vs.

Bende bunların karşılığında tuttuğumuz balıkların şu anda serbest olduğunu ( sazan ve Sudak yasal limitler dahilnde ) söyledim.
    Amatör balıkçı belgemi sordu ,verdim eline...
    Olta sayısının kişi başı 4 adet olduğunu ve suda 8 oltamızın olduğunu.
    Koski nin özel mülkü olamaz ,çünki KOSKİ kamuya ait bir kuruluştur.
    Ve biz bu konuşmayı yaparken göl kıyısındaki yaklaşık 30-35 yanan ışığı gösterdim.Yanımda taşıdığım 37/2 sirküleri çıkardım ve söylediklerimi birde burdan okudum.
    Sonuç olarak ne yaptıysam Jandarmayı gönderemedim ve bizi ordan çıkardı.
    Sinirli bir şekilde ordan ayrıldık.Hadi herkes birşeyler söylesinde nerde hata yaptım öğreneyim yav...

2. eskisehirli_omer

eskisehirli_omer Ömer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bahcecik sazan 3,5kg ,sakarya 1.700 Dargın
    Yapacak bişey yok çık dediyse bidaha derdini anlatamzsın bizimde 3-4 kere başımıza geldi "yasak kardeşim burası o kadar hemen toplan" diyolar.ya adamın olcak yüksek makamlarda öyle yoksa olmuyo

3. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

imdi kardeş kanuna kanunu yenıden anlatmışsın anlamamış demekki o gün jandarma havasında değilmiş diretsende diretmesende kafasına koymuş ogün av yasak başka sefere inşallah demek düşmüş bizim burda da bazan her ekıp yapmıyor ama bazı ekipler yapıyo köyden jandarmaya telefon açıyorlar biz oltacıları çıkarıp ağ atıyorlar sizinkide o misal bişey olabilir gerçi artık bunu yapmıyorlar geceyi bekleyip ağı geriyorlar ertesi gece alıyorlar ne yapsak bilmiyorum artık jandarmayadamı kaba kuvvet uygulasak acaba :)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    kıro kıro tipleri zabit diye başımıza dikerlerse sonuç genelde böyle olur.Adam yasak avlanmayı denetliycek daha kanun kitap yönetmelik hiçbişeyden haberi yok, eşek arpadan ne anlar hesabı yani...Not:Lafım işini iyi yapan aynı sınıftaki görevlilere değildir, üstüne alınması gerekenler kendilerini bilir

5. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    asıl oltayla degil ağlarla katliam yapan canilerle ugraşsınlar

6. ikus26

ikus26

Favori Kamış:
    makaralı dip.
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    gidip tırıvırı atanlarla ağ atanlarla uğraşmazlar. ahh ahh neden bu ülkede işler böylee.

bu konuda fazla yapçak bişeyin yok jandarmanın ogün canı size balık tutturmak istememiş o kadar yanii. yada gittiğiniz gölün yakınındaki köyle jandarmanın arası iyii olabilir buda bi ihtimal. çünkü aynı olay benim başımada geldi.. 100 küsür km yol gidip barajdan sebepsiz yere çıkarıldım..o barajla ilgili hiçbir yasak yok iken.. ilk önce köy muhtarı geldi ardından jandarma:confused:

7. Amateur Hunter

Amateur Hunter

Favori Kamış:
    3-5 tane kamış ve 3-5 tane makina , meps , sahteler , çelik teller vs vs
    En İyi Avı:
    en iyi avım çanıllıda 65 cm uzunlukda turna , YeniFoça 450 gr. Mırmır .
    ben senin yerine olsam o muhtarı dövüp rahatlardım jandarma gelmedende giderdim :D nasılsa jandarma kesin gelecek dövünce :D

8. eskisehirli_omer

eskisehirli_omer Ömer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bahcecik sazan 3,5kg ,sakarya 1.700 Dargın
    Abi orası bahçecik mi çünkü aynı şey benimde başıma geldi

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kamu düzenini koruma amaçlı jandarmalara gerekli eğitim verilmiyor.İnan sirkü nedir bilmiyordur o askerler.

10. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Sevgili arkadaşlar ne yazıkki Türkiye demokratik kanunlarla yönetilen bir ülke değil bu kanunlar sirküler göstermelik belgeler birgün adama dedimki bak kardeşim bu av sirküleri buda avcılık kanunu bana dediki "kanun benim lannnnnnnn çık git yoksa kırarım oltalarını" buyrun tuz kokarsa kimi kime şikayet edeceksiniz.

11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Bir kişinin yaptığı için tüm jandarmayı sorumlu tutmayalım arkadaşlar sizin yanınıza gelip ahkam kesen şahıs kişisel egosunu tatmin etmek istemiş olabilir ben dedim oldu misali bende yıllarca balık avlarımda yüzlerce defa jandarmayla karşı karşıya geldim inanınki ne yaptıklarını ve neyin yasak neyin serbest olduğunu iyi biliyorlar bazen yer konusunda karışıklık çıkabiliyor oda onlara gelen yazılarda açıklayıcı ve net bölge bildirilmediğinden olabiliyor o kadarda olur diyorum ben ama size yapılan başlı başına haksızlıktır buna da katılıyorum ama şunuda demeden geçemeyeceğim eğer jandarmadan korkmasalar yasak avlananların önü hiç alınamaz tamamen azıtırlar onların ismi bile yetiyor.
    Saygılar sunarım iyi avlar dilerim.

12. ikus26

ikus26

Favori Kamış:
    makaralı dip.
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    tamamen katılıyorum ama denetimler yeterli değil ve uygulamadaki hatalar bazen sirkülere riayet eden amatör balıkçıları çileden çıkartıyor.:confused: :confused:

13. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Çileden çıksakta yapacak birşey yok ellerindeki bölge oldukça geniş ve yeterli kadroları olmadığı için heryere yetişme şansları yok birde asayiş ve bunun gibi konularada bakmak zorunda olduklarından bize daha çok iş düşüyor onlara yardımcı olmak gerekiyor ve şikayetlerimizi yaparak görevlerini yapmaya yardımcı olmamız lazım haber verir vermez gelmelerini bekliyoruz onlardan ama herhangi bir yerde bir olay varsa önceliği o tarafa verdiklerini biliyorum eğer müsaitseler anında geliyorlar.

14. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Arkadaslar bu jandarmalarin Ismini, cismini, kunye numarasini sormadinizmi? Bu gorevlilerin sikayet edilmeyecegi anlamina mi geliyor. Butun yaptiklariniz dogru ve medeni dostum. Tamamen haklisiniz. Ozaman jandarmadan kimligini isteyin ve bu kimligi sikayet edin gerekli kuruluslara.

15. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Arkadaşlar hepinize yaptığınız yorumlar için teşekkür ediyorum.Herşeyin bir açıklaması olduğu gibi bunun da varmış ,bunu size anlatayım.Öğrendiğim kaynak av marketinde karşılaştığım ve o akşam orda olup jandarma çıkarttıktan 2 saat sonra tekrar göle dönen insanlardır.Jandarma bütün gölü boşalttıktan sonra gölün kenarındaki Koski nin görevlilerinin olduğu binaya gelmiş ,yarım saat kaldıktan sonra gitmiş ve daha sonra Koski görevlileri kayıklarını göle indirmiş ve kilometrenin üzerinde ağ germişler sabahın ilk ışıklarında bir Skoda Picup ın arkasını balıkla doldurmuşlar ( Sazan ve Sudak ) karışık götürmüşler.Büyük ihtimalle bu balıklar satıldı.Şimdi ;Duyduğumu anlattım ,yorum bile yapmıyorum.

16. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Arkadaşlar size bilgi daha aşağıdaki yazı bu linkten alınmıştır.
    http://www.koski.gov.tr/haberdetay.php?d=2007021

"Altınapa Barajında Avlanmak Yasak. 2007-08-21 14:30:00

Konya’nın içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan Altınapa Barajı’nda doğal dengeyi korumak ve baraj suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla barajda balık avlamak, suya girmek ve piknik yapmak yasak.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, Altınapa Barajında avlanma yasağına karşı İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortaklaşa çalışma yürütüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İçme suyu amaçlı kullanılan Altınapa Barajı’nda Çevre Bakanlığının 25687 sayılı su kirliliği kontrol yönetmeliği gereğince balık avlamak, piknik yapmak, suya girmek, suyu ve çevreyi kirletici maddeler bırakmanın yasak olduğu hatırlatılarak; ‘’Konya şehrinin içme ve kullanma suyunun bir kısmını karşılayan Altınapa Barajı insan sağlığı için önem arz etmekte olup sürekli denetim altında tutulmaktadır. Su havzaları koruma yönetmeliği gereğince Altınapa Baraj gölüne girilmesi ve avlanma yapılması yasaklanmıştır. Kaçak avlanmalar sebebiyle hem barajdaki balık sayısı azalmakta hem de avlanma esnasında kirletici unsurların meydana gelmektedir. Burada yaşayan balıklar, baraj dibinde bulunan yosunları yiyerek baraj suyunu dengede tutmaktadır. Bu suyu içtiğimizi unutmayalım ve kendi elimizle onu kirletmeyelim’’ denildi.

Ayrıca, Altınapa Barajında avlanma yasağı sebebiyle gerek ağ atan, gerekse olta ile avlananlar hakkında mevcut kanunlar çerçevesinde Jandarma, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve KOSKİ ekipleri tarafından ağır para cezaları da verileceği belirtildi. Baraj gölü güvenlik görevlileri tarafından 24 saat korunuyor."

Şimdi ;haksılık etmemek lazım ,insamızı az çok tanıdığımız için bu yazının haklı yönleride var ama şu bana mantıksız geliyor.Bu gölü balıklandıran Tarım İl Müdürlüğü ,Koski bu balıkların sudaki yosunları yediğini söylüyor.Böylece su temizleniyormuş ,hadi sazanı anladım ama bu suya Sudak balığını aşılayanda Tarım İl Müdürlüğü bu balık yosun yemediği gibi sazan yavrularını yiyor.Kendi yavrusunu bile yiyen bu balık türü uzun vade içerisinde bulunduğu gölde kendinden başka cinse yaşam şansı vermiyor.Ben çok biliyorum ve yanılıyorum yoksa burda bir tezatmı var ?

17. taraf_team_38

taraf_team_38 Tolga

Favori Kamış:
    hertürlü av malzemeleri
    En İyi Avı:
    1- 60 kg kız arkm :) / 2 - 6.400 gr Turna (Kayseri) 3 - 7kg Sazan (Nevşehir)
    bu olayı en iyi ben bilirim .. haksız yere haksızlığa uğradım beni bulunduğum av yerinden gönderdi jandarma tamam dedik devlete boynumuz ince .. ertesi gün tarlasını yaktım evini başına yıktım yiğenine sıktım şimdi dayım içerde yatıyor.. ben haksızlığa imkansız gelemem beyler kim haksızlığa düşmüşse yardımcı olmaktan şeref duyarım yeri makamı önemli değil..gene olsa yine yaparm

18. bluehunter

bluehunter Ramazan

cenderme emri uyguluyor sadece komutanı orada kimse balık tutmayacak dediyse emri alan asker sisi görevini yapar.. komutan neden orada avlanılmamasını ister önemli olan bu...
    büyük bir ihtimalle orada kendisi avlanacaktır yada benim memurum işini bilir misali...;)

19. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Osman kardeşim,sıkma canını,olur böyle şeyler.
    Bizim burada(ki 80binlik bir ilçe) Jandarmada görevli arkadaşlarla aram iyidir.Çoğu hatırı sayılır insanlardır.Ama tabiki zaman zaman düşük rütbeli,yeni gelen uzman çavuşlardan böyle tabiri caizse artistlik yapanlar olmuyor değil.
    Er ve Çavuşlara bakma,onlar emir kulu.O gün karakolda görevli subaydan kaynaklanan bir durumdur.Mutlaka yemekli misafiri gelecektir:D
    Eğerki konunun üzerine düşmek istersen;bir üst makama yani orası köyse,İlçe Jandarma Komutanına,ilçeyse İl Jandarma komutanlığına gerekli şikayette bulunursun.Tamam dağ başıdır ama bu kadarda değil yani!
    Hakkını aramalısın.Yanlış yapan yer,makam,mevkii ne olursa olsun karşılıksız kalmamalı.
    Bak ergenekon falan adamlar bırak uzman çavuşu,omuzu yıldız dolu adamları içeri alıyorlar.Demekki herşeyin bir yolu var.Yeterki uygun yolu izle,uygun dille anlat.

20. pound

pound mehmet

Favori Kamış:
    Shimano stimula 1.80 cm
    Favori Makine:
    Shimano CX1000RB
    En İyi Avı:
    9 kg sazan.tatlı su kefali 1kg daha büyükleri gelecek
    gelip yasal yollarla balık tutana değilde o tırıvırı atanlarla uğraşsınlar