Merhaba sevgili amatör balıkçı dostlarım; At – Çek disiplinini benimseyen ve ısrarla sürdüren tüm dostlarımızın rahatlıkla bulaşabileceği ortak bir platformdur SAHTELERİMİZ. Saatlerce bakıp araştırırız, tartışırız hatta hayaller kurup “şu mu? yada bu mu?” şeklinde mantıksal ve güdüsel muhakemeler kurarız kendimizce. Bu sahteyi banko geçerim, o sahteyle ilgili ciddi umutlarım var… Evet, biraz da gerçeklerle yüzleşelim. Ne sıklıkla balığa gidiyoruz ve o sahtelerimizi ne sıklıkla kullanıyoruz? Aslında tutamadığımız yada tutma hayalini gerçekleştiremediğimiz balıkların ve trofelerin umutlarını bağlıyoruz sahtelerimize. Böylece sahte almaya bağımlı oluyoruz, yakalayamadığımız balıkların hazzını onlar sayesinde almaya bağımlı oluyoruz. Ben bu sahtenin balık yakalama ihtimalini sevdim!!! diyerek koleksiyonumuza bir yenisini ekliyoruz. Aslına bakarsanız bu acı tablonun bize anlatmaya çalıştığı gerçek kompozisyon; denizlerimizde tükenmekte olan avcı balık popülasyonudur. Her amatör balıkçının “Ben bu balığı yakalama ihtimalini sevdim” demesi gerekirken sahtenin yakalama ihtimaline aşık olması oysa ki ne kadar üzücü. Beni bu karamsarlığa ve Amatör Balıkçılık aşkını umutsuzca yaşamaya iten en somut gerçeğe gelecek olursam; 2009 yılında başlamış olduğum At – Çek yöntemiyle balık avcılığında her sene korkutucu seviyede miktarı düşen avcı balık miktarı. 2009 yılında İzmir’de Ekim-Kasım-Aralık aylarında yapmış olduğum güzel avları ve o dönemki sahip olduğum ekipman ile şimdiki avlarımı kıyaslayınca beni ürkütüyor. 2010 yılında ise Ocak-Şubat ve Ekim-Kasım-Aralık aylarında güzel avlar yaparken, 2011 yılında Ocak-Şubat-Mart aylarında facialar, bel ağrıları ve hüsranları hep tattım. Üzülerek söylüyorum ki 2011 ayının son çeyreği de hiç güzel geçmedi. Umut ederim ki; 2012 bize bozgun ve hüsran getirmez. Tüm amatör balıkçı dostlarıma bol trofeli ve geri bırakmalı bir yıl diliyorum. Saygılar...
anlatım, yorum gayet güzel ve teşhis doğru yapılmış. siz sizdeki hastalığın tedavisini bulmuşsunuz sanırım ve mantıksal olarak da doğru yerdesiniz, bende de aynı hastalık var ve bu tedavi bana da iyi gelecek.. iyi yıllar önder kardeşim..
daha yeni spin takımı yaptım ve ankaradayım. umarım oltamı denizlere buluşturduğumda hala tutacak balık kalır .
Balığın havyarlı zamanında yasal olarak bir engel olmasa bile, av yapmasak veya en azından seyrekleştirsek avlarımızı, belki ileriki yıllarda avcı balık popülasyonuna bir faydamız olur. Bence de her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor. Sahte alımı konusuna da tamamen size katılıyorum. Herkese bilinçli, vicdanlı avlar dilerim.