Ben de surf sezonunu açtım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Av tarihi: 29.11.2014
    Av zamanı: 6 saat
    Av yeri: Boğaz Avrupa yakası
    Hava durumu: Hafif lodos, çok bulutlu
    Kamış:Vega Potenza Moonstar
    Makine: Shimano Albrid Ci+4
    Kol: Oscar 0,28
    Kurşun: 150 gr.
    Sahte: Strike pro, Kendo, Sniper muhtelif renkler

Tekne ile avlanma imkanı olunca kıyı avlarının ikinci planda kaldığı bir gerçek. Kıyıdan teknedeki kadar rahat ve verimli av yapabilmek mümkün değil. Ancak her işin zevki de başka oluyor. Hele yılın bu zamanları gelince fırsat buldukça Boğaz'da surf avı yapmak benim için bir tutku. Bazıları hamallık olarak görse de, Boğaz avcıları tarafından yıllar boyunca geliştirilmiş bu teknikle avlanmak hem zor hem de bir o kadar keyifli. Çoğu zaman Boğaz'da iyi miktarda balık almanın da tek yolu. Bu sezonki avlarımda ekipmanlarım daha iyi, parmaklarımı adeta sakatlayan eski makinenin yerine Shimano Albrid Ci+4 aldım, atışlarda daha uzak mesafeye erişmek için de Vega Potenza Moonstar'ı 3. ve en kaliteli surf kamışım olarak aldım. Bu takımı oluşturup daha rahat surf avları yapmamı sağlayan Kaan arkadaşımıza özellikle teşekkür ederim.

Ava gelince geçmiş avlarımdan daha verimli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ne de olsa alet işler el övünür. Hele bu disiplinde bu sözün doğruluğu katlanıyor. Sabah suyundan sonra gitmeme rağmen ara ara yapan balıkta 20 kadar çinekopu aldım. Balık ne yazık ki fazla iri değil, nerede o 2 sene öncesine kadar gelen sarıkanatlar. Tek tük onlardan alan, hatta tam boy lüfer alan da oldu ama bana denk gelmedi. Yine de günün sürprizi bana denk geldi. Saat 2 civarlarında küt diye bir vuruş ve güzel kafa darbeleriyle irkildim. Tamam dedim bu ya lüfer ya palamut. Kıyıdan her gün çekmiyoruz ki farkını anlayalım. Balık ilk parlamaya başladığı koyu yeşil renkleri görünce tamam bu palamut dedim. Kapalı havalarda kullandığım favori sahte 5,3 cm. r1140b yine boyundan büyük iş yapmıştı. Sahilde başka palamut alan olmadı, akşam suyuna doğru da balık artacağına azaldı. Ben de yeterli balığı almış olarak eve döndüm. Bu sene lüfere fazlasıyla doyduğumuz için sofranın konuğu palamuttu. Doğrusu bir lüfer değil ama uzun zamandır yemediğim için taze taze fırın palamut da iyi gitti.

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Tebrikler Aret. Lodos havada akıllıca davranıp hamallık yapmayarak 150 gr kullanmıssın ve böylelikle palamutu yapıstırmıssın. Ezbere atan oltacılar gibi her avında 200 gr atsa idin o palamut kovanda olmayabilirdi. Boğaz suyunu hazmetmiş, boğazda suyun içinde büyümüş bir dostum güzel av çıkartınca inan kendi tuttuğumdan daha fazla seviniyorum.

Haftaiçi bir gün ayarla da olta atalım beraber. :)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Palamut çok güzel Aret, tebrik ederim. Kıyı avının güzelliklerini de yaşamışsın, senin adına sevindim. Yeni takım özellikle de Potenza hayırlı olsun.

Balık türleri ve boyları konusundaki bilgilerinden şüphe duymasam da bir şey sorayım. "Çinekop" lafını özellikle mi kullandın, yoksa ağız alışkanlığı mı? Balıklar şayet 20 cm üstü değilse alıkoymazdın diye düşündüm de.:)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Saol Kaan, lodosta 150 gram yetti gerçekten de. Palamut da büyük keyif yaşattı. Haftaiçi ayarlamayı çok istiyorum, şu ay sonu bir geçsin de inşallah yapalım güzel bir av.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Saol Nuri abi, çok teşekkürler.

Çinekop lafını balıklar çinekop olduğu için kullandım. Keşke sarıkanat diyebilecek balık gelseydi ama yok. 20-21 cm. balıklar :(

6. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tebrikler afiyet olsun:)

7. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    tebrikler aret. çok başarılı bir av olmuş. Afiyet olsun bu arada. Fırın palamutta harika gözüküyor hani :)

8. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

tebrikler aret kardeş..tekneden büyüklerine alışınca bunlar ufak kalıyor değil mi. :).dediğin gibi her avın kendine göre bir keyfi oluyor,önemli olan o keyfin tadına varmak..sende öyle yapmışsın tekrar tebrikler.

9. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Tebrikler Aret guzel vakit geçirmişsin. Yeni takımda hayırlı uğurlu olsun :)

10. yhy

yhy Yahya

Tekne avlarından sonra, kıyıdan da güzel av yapmışsın , tebrikler Aret kardeşim,devamı rastgelsin..

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tekneden aldığım on balığa karşı kıyıdan aldığım tek balık ,bana her zaman daha kıymetli gelmiştir.Tekne ile balığın üstüne çıkarsın ,kıyıdan ise onun gelmesini beklersin.Açıktan kıyıya alırken yaşadığın heyecan,yukarı doğru aldığın balığın verdiği heyecandan çok daha fazladır.
    Son zamanlarda tekne avlarına sarsanda,kıyı avlarının zevkini unutmamış olmana sevindim.Kıyı içinde gayet verimli bir av yapmışsın,fazlası zaten bünyeye zarar verir:)
    RASTGELSİN:)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Facebukda bir arkadasin biz istavrit tutamazken sen palamutu nasil tutuyorsun demis. Fotografa bakmak ve gormek arasindaki fark geldi aklima..

13. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Tebrikler Aret.Tekneden yapılan avlar gibi kıyı avı da başarılı geçmiş.Onun zevkide ayrı tabiiki.Bu sene güzel avlar yaptınız.Merak ettim Tekne avlarına son mu verdiniz?

14. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tebrikler aret ellerine sağlık kullanınlan malzemenin kalitesine göre balık alındığını bende bu hafta anladım biliyorsun makinamı aldım kamış eksikti geçen hafta içi salina 3 rarça aldım c.tesi gününü 21 dişli ile kapattım

15. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Tebrikler Aret taze palamutun tadı da bir başka oluyo:) takımın hayırlı olsun daha büyükleri rastgelsin

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    aret abi tebrik ederim. güzel iş çıkartmışşınız.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler

Teşekkürler, güzel oldu gerçekten de :)

Evet Talip, tabii teknede yakalanan boylar kıyıdan hayal ancak bu avın da mücadelesi ve kendine göre keyifli bir yanı var. Teşekkürler.

Çok teşekkürler

Teşekkürler

Evet Fatih abi, aynı boy bir balığı kıyıdan çekmenin tadı çok daha başka ama özellikle lüferde o balıkları bulamıyoruz. Bir tekne avında yakalanan lüfer kıyıdan bir ömür boyu ancak denk gelir. Daha küçüklerle idare ediyoruz işte. Palamut ise iri yapısıyla kıyı balıkçısına büyük keyif yaşatan bir balık, umarım oltalarımızdan eksik olmaz.

Valla şu sıra istavriti tutmak daha zor, denedik ama gelmedi. Bu sene geç kaldı keratalar, bi başlasa zaten seninki alacak eline 8-10 ince çapariyi fulleyecek kovayı :)

Saol dostum, tekne avlarına son verdik denebilir. Kış boyunca çok yatık havalar bulursak belki bazı denemeler yapabiliriz.

Evet, özellikte bu avda, ekipman oldukça ön plana çıkıyor.

Çok teşekkürler Tuncay

Teşekkürler Hakan dostum.