Ben Düştüm Siz Düşmeyin...!!!

Konu, 'Kamışlar' kısmında sniper85 tarafından paylaşıldı.

1. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Sevgili balikavi.net üyesi dostlarım.
    Yaklaşık 5 gün önce İstoçtan Remixon Heavy Duty 200-300 gr atarlı mixcarbon 3,5 metre kamış aldım. Aldığım kamıştan gayet memnunum ama fiyat yönünden tabiri caizse kazıklandığımı farkedince bütün memnuniyetimi kaybettim. 38 liralık kamışa 60 lira ödedim. Ayrıca aynı yerden bi de makine aldım Placton electra marka 50'lik. O da yine aynı yerin internet sitesinde ki satışı 51 lira iken bana 55 liraya bıraktı. Bıraktı diyorum çünkü bu bana indirim yaptığı fiyat. Bugün bu avmarketine tekrar gittim ve bunları söylediğimde aldığım cevap "kusura bakmayın."
    İSTOÇ'ta bulunan bu avmarketin adını şimdilik vermiyorum. Eğer forum yetkilisi tarafından izin çıkarsa bu avmarketin adını tüm forum üyesi arkadaşlarımla paylaşıp onların benim düştüğüm duruma düşmelerini engellemek istiyorum.
    Saygılarımla...:mad:

2. aykut1970

aykut1970 aykut

Kesin Remixon'dur;) :( :mad: :mad:

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Adı geçen markanın distribütörünü zan altında bırakmamak için bence firma adını söylemelisiniz.Buyrun Davut bey.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Zannedersem internet üzerindeki satış fiyatları hre zaman mağazalardan daha ucuz oluyor.Belki dükkan kirası vermediğinden,belki de çok daha fazla sürümü olduğundan.
    Ama bir mağazada malzeme beğenmişsem muhakkak internette de fiyat araştırması yaparım.

5. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam :)

Çok talihsiz bir tahmin olmuş, ayrıca bu tahminde bir kasıt var gibi... Zira istoç ta bir av marketinden söz ediliyor, alınan mallar her markanın satıldığı bir marketten, çünki yanlış hatırlamıyorsam placton remixon un sattığı bir ürün değil... Ayrıca eyer bu ürünleri remixon dan aldı ise ve hala mağduriyeti var ise, ben kendi adıma remixon ile ilgili her türlü problemi çözme garantisi veririm...

Bence de bu tip durumlarda direkt olarak isim vermek çok daha doğru olur, zira bildiğim kadarı ile benzer firmaların da bu gibi problemleri çözmeye yönelik üyelikleri mevcut, onlar da gereken açıklamayı ve varsa düzeltmeyi yaparlar, böylelikle benzer durumlarda olan arkadaşların da mağduriyetlerine bir çözüm bulunur, Aksi taktirde yukarıdaki gibi pek gerçekçi olmayan, ve tamamen kişisel değerlendirmeler ortaya çıkar ki, bu forumun amacı birilerini kakalamak değil, amaç bilgileri paylaşmak ve mağduriyetimize çözüm aramaktır..

6. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    İzin çıktığına göre marketin adı "mcavmarketi".
    Evet Halil Abinin söylediği doğru ama mu yer hem internet üzerinden hem de marketten satış yapıyor. İnternet sitesinde satın aldığım kamışı bulamadım bu yüzden fiyat araştırmasını farklı sitelerden yaptım ve bu fark çıktı ortaya. Ama makine de aynı marketin dükkanı ile internet sitesi arasında bile 5 lira oynuyor. Üstelik markette indirilmiş haliyle.

7. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Şunu da bildirmek isterim amacım Remixon firmasını karalamak değil. Aksine bence remixon son derece kaliteli bir marka ve firma. Kamıştan oldukça memnun kaldım sorun satış yapan şirkette.

8. ramchi

ramchi ramazan avcı

Favori Kamış:
    albastar leader 3233
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    alabalık
    kendini esnaf zanneden terbiyesizler önce insanı kandırıp kazıklayıp sonrada kusura bakmayın mı diyorlar..insan o lafı söylemeye utanır..

9. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Marka ve boy eyer doğru ise, aldığın kamışın internet sitesindeki fiyatı da aynı...

http://www.oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=181&urunID=2108

10. aykut1970

aykut1970 aykut

Ersan abi bu tahmini işkembden sallamadım benim başımada buna benzer bir durum geldi remixon'un ithal ettiği bir ürünü dışarıdan 5 tl'ye alırken onlar 10 tl fiyat verirlerse siz nasıl bir tavır takınırdınız ;) ;)
    bundan sonra bütün ömrüm boyunca o firmayı karalayacağımdan emin olsunlar;)
    Yalnız dikkatinizi çekerim markayı demiyorum firmayı diyorum:) :cool: :cool:

11. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

..............:D :D '' Kesin remixondur '' valla ben öyle anladım ne yalan söyliyeyim.. Bence bu ve benzeri durumlarda daha dikkatli olmakta ve yazmakta yarar var sanırım...:)

Ayrıca Mc avmarketi ile benim de hoş olmayan anılarım var.... Ne diyeyim...

Son düzenleme: 7 Temmuz 2010
  12. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    gecmiş olsun Davut kardeşim almadan bı sor be belki yardımcı oluruz daha ucuza buluruz.Neyse olan olmuş takma kafana sen o kamışla 2 kofana çek hiç birşeyin kalmaz.:D Eylül Ekim gibi işallah olacak.Düzenliyelim bı organızasyon.Ben bu hafta yokum Ankara yollarındayım ama sonraki hafta kesin bışeyler yapalım.Haftaya Yozgat a da uğrayacagım raporları gör sen :)

13. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
  14. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Teşekkür ederim Fatihim ya. Kamış veya makine almak hiç aklımda yoktu. Yarın nasılsa sazana gidecem diye güzel bi kamışla makine alim dedim. O an karar verdim yani. Market sahibini de birz samimi buldum ayrıca ama...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Temmuz 2010
  15. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    davut kardes sendekı sans ta tam coldekı bedevı hıkayesı olmus mc balık tam bır cakal yuvası sahıbı NURI cakalın onde gıdenı hala trıvırı satar para olsunda nasıl olursa olsun mantıgına sahıp sıtedekı arkadaslar dıkkat edın derım amman dıkkattt
    http://www.mcavmarketi.com

ayrıca remıxson kendı magzası mc tam karsısı bırdaha oraya gıdın alı veya fatıh bey var selam soyleyın ıllakı yardım ederler kamıslada herhangı bır sorun olursa garantı ıcın oraya gıdın ucretsız yapılır

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010
  16. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    İstoçtan yıllardır alışveriş yapardım bu seneye kadar, 3.ada malum balık olta malzemesi satan dükkanların alanıdır, bu firmalar toptancı sözde , en basit örneğinden çapari örneği vereyim, boğazda çapari 1 tl, istoçta da 1 tl hiçbir farkı yok fiyatların, ben büyükçekmeceden 0.75 alıyorum aynı çapariyi? , boşuna gidiyormuşum istoça..

17. SAMATYASAMATYA

SAMATYASAMATYA AYHAN

Favori Kamış:
    SHAKESPEARE alpha carbon 1115-400
    Favori Makine:
    DAIWA AMG-9050
    En İyi Avı:
    daha yakalamadım....
    Ben Olsam........

Davut Bey;
    ben olsam hemen Remıxon firmasının internet adresine 'mcavmarketi'denilen firmayı şikayet ederdim.İnanın gereken cezayı göreceklerdir.
    Saygılar,
    Ayhan

18. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    mcavmarketinden daha önce ben de kamış ve makine aldım. internetten havale indirimi ile piyasanın en uygun fiyatına geldi. Telefon ile alışverişi teyit ettik. Satıcının sizi kazıklamak üzerine bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. En azından öyle biri değil gibi geldi bana. gayet ilgili bir satıcı istoçtaki dükkanına gitmedim. ama bana güven verdi. internetten malzeme alacaksam ilk ona sorarım. Esas meşhur avmarketi.com sadece internetten satış yapıyor ve stoklarında o malzeme olmayabiliyor. sırf bu yüzden parasını ödediğim halde 2 siparişimi iptal etmek zorunda kaldım. onlar da sonuçta istoçtaki toptancılardan alıp size gönderiyorlar. fiyat farkı olabilir. Biri yüksek fiyattan almıştır ona göre satıyordur. Diğeri elindeki stoğu eritmek için indirim yapmıştır. hemen işaret parmağı ile gösterip toptancıları günah keçisi ilan etmeyelim. Ürünü satın almadan önce en iyi fiyatı araştırıp bulmak gerekiyor.

19. Spartan

Spartan Melih

Hata varsa eğer satıcının düzeltmesi gerekir.Bende birgün internet sitesinde bir makinanın fiyatını uygun buldum ve dukkanına gidip almak istedim.Fakat dükana gittiğimde daha fazla fiyat verildi.Bende internette çok daha ucuza satıyorsunuz dedim.Sonra akşam döndüğümde internetten sipariş vermek için siteye girdiğimde makinanın fiyatı dükkandakinden daha pahalı olmuştu. :)
    Esnaflar genel olarak bir müşteriye fiyat vericekse ogün yaşadığı şeyler fiyatta önemli bir etken olabiliyor.Değişken durumlara göre verilen fiyatlarda esnaflar açısından kötü şöhret sağlıyabiliyor.

20. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

İnternetteki fiyatlar, satıcıların günlük psikolojilerine göre değil, malı ithal ettikleri döviz kuruna göre değişir. Bir ürün stoklarında tükendiğinde, talebe göre tekrar ithal ederler ve bir önceki ürünle arasında fiyat farkı oluşur. Kimi firma bunu sitesinde düzeltmeyi unutur ve sipariş vermek istediğinizde ya da dükkana gittiğinizde şu anki fiyatını öğrenirsiniz. Yüksek fiyata aldığınız bir ürün, şu anda daha düşük bir fiyata satılıyor olabilir ve bu durumda sitedeki rakamdan farklı bir faturaya sahipseniz, elinizdeki belge ve internet sitesindeki rakamla (ki kaldırılabileceğini göz önüne alarak screenshot almanızı öneririm) bu duruma itiraz edebilir ve farkı kapatabilirsiniz. Aynı şekilde, düşük fiyatlı gördüğünüz bir ürün de yine malın alış değerine göre şu anda daha yüksek olabilir. Firma, bu durumu farkettiğinde kendi sitesinde de gerekli düzeltmeyi yapacaktır. Binlerce ürünün bulunduğu av marketlerin sitelerinde, bu tip aksaklıklar olasıdır ve yine binlerce ürünün fiyatında sorun yok ama bir iki üründe varsa, bunun kasti olmadığı aşikardır. Mcavmarketini tanımadığım için yorum yapamam ama sponsorumuz olan firmaların sahiplerini tanıdığım için konuşayım, hiçbiri bu anlamda zorluk çıkarmayacak ve hakkınız ne ise onu vereceklerdir. Genellikle malzemelerimi görerek almayı tercih etmeme rağmen, iki kez internetten alışveriş yaptım (albashop ve avmarketi) ve iki ayrı firmada da hiçbir sorun yaşamadım. Hatta benden kaynaklı bir hata yaşanmasına rağmen, oldukça ilgilendiler diyebilirim.

Not: Sitenin admini olduğum bilinmiyordu. Gösterilen ilginin buna bağlanabileceğini varsayarak, açıklama gereği duydum.

Bunların dışında sizlerden ricam, elbette alışverişle ilgili sorunlarımız olabilir ve belki çözemeyebiliriz de. Bunu site sponsoru olan firmalar da dahil, tüm firmalarla yaşayabiliriz. Hangi firma ile sorun yaşamış olursanız olun, bunları burada paylaşmanızın da hiçbir sakıncası yok. Ancak, şikayetlerimizi dile getirirken, lütfen işi incitme boyutuna vardırmayalım arkadaşlar. Bunun yerine, öncelikli olarak firma ile iletişime geçelim, firma haksız bir eylemde bulunduysa ve kabul etmiyorsa elimizdeki belgelerle birlikte tekrar firma ile görüşelim, o da işe yaramıyorsa tüketici derneklerine (tel : 175) başvuralım. İnanınki, tüketici dernekleri bu konuda çok güzel yönlendirmeler yapıyor, konu ile sonuna kadar ilgileniyor ve sürüncemede bırakmayıp, olabilecek en kısa vadede sorunu çözüyor. Üstelik bunun için herhangi bir masrafa da girmiyorsunuz. Kısacası, hukuksal ve demokratik yollardan hakkımızı almak varken, burada kişileri incitici yazışmalar yapmayalım arkadaşlar (mesela, "çakal sürüsü" demenin alemi yok. ;) )

2. Not: Firmanın cevap hakkı saklı olup, firma yetkilisi ya da çalışanlarından biri cevap hakkı kullanmak isterse, buna müdahale edilmeyecektir arkadaşlar, sizlerin de bilgisi olsun. Zira daha önce de şikayetler olmuş, bazı durumlarda aslında firmanın değil de, alıcının hatası olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle firmalara cevap hakkı her zaman tanınmaktadır.

Hepinize keyifli paylaşımlar dilerim...

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010