Ben Mersinden Selin aranızda yeniyim Sorumlarım var

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Selin tarafından paylaşıldı.

1. Selin

Selin Selin

Evet şimdi konuya gireyim Ben Mersin'de yaşayan 5 metre teknesi olan 60 hp motoru olan biriyim Normalde ben olta balıkçılığı yapıyordum El oltası ile sonrasında YouTube'daki videoları merak edip jig yöntemi ile balık tutmaya karar verdim insanların videosunu izlediğinde balık bulucu kullandığını gördüm bu balık bulucu araştırmaya karar verdim uzun araştırma lowrance Elite FS Almaya karar verdim ancak içinden 3 in1 Ayna çıktığını gördüm şimdi Jig konusunda herhangi bir bilgiye sahip değili mçok video izledim ama balık konusunda yetenekli biriyim hemen öğrenirim diye tahmin ediyorum Şimdi ben Mersin'de 70 80 metre sulara gidec avlanmak için bazen de 100 metreye gideceğim Mersin'de derinliği yakalamak çok zor 80 metre benim için çok kafi bir rakam şimdi bu balık bulucu ile çok fazla video izledim ancak fazla bilgiye edin insanlar balıkları 20-30 metrede yazdırmayı başarıyor ama 80 metrede avlanan genelde 1 kw Ayna kullanıyor kimse yorumlarda diyor ki 80 100 metreye 3in1 Ayna Çok yeterli bile kimisinin videosuna baktığımda ise 30 metrede bile bazı cihazlarda Balık yazdıramıyorum isyanlarda falan şimdi ilk soruma geleyim şu an durumlar sıkışık sonradan toparlayınca daha güçlü bir ayna alırım diye tahmin ediyorum ama başlangıçta bu Ayna benim işimi görür ise ben nasıl Bu olta takımı yapmalıyım şimdi bakıyorum bana Shimano diyorlar değişik aletler söylüyorlar çıkrık diyorlar ancak Hiç bilmediğim sektörde 30.000 lira 25.000 liralık bir takım yapmak istemiyorum ilk başta düşükten sonradan yukarıya çıkmak istiyorum şimdi sizden takımı önerisi istiyorum bana yani Beni üzmesin fazla yormasıın ama balığı da yukarı çeksin olta kırılırsa ucuz bir olta yapmış olduk der geçeriz Ondan sonra dersimi çıkar güzel bir set yaparım artık şimdi bu balık bulucu benim amatörlüğümden sonuç ne çıkar acaba Ben mi yanılıyorum aldığım makine iyir şekilde balık tespit etmeme yarar mı beni memnun edermi kafamda bir sürü soru var anlayacağınız bana tane olta seti iyi(10-20k) birisi orta(6-10k) Bir de bu balık bulucu sorusuna bir cevap Alırsam çok iyi olur (Balık bulucu konusunda tecrübesi olanları bekliyorum)

2. Selin

Selin Selin