Bence balık tutmakdan daha önemli ?

Konu, 'Makaleler' kısmında sances tarafından paylaşıldı.

1. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Arkadaşlar aşağıda size bahsedeceğim konu, balık tutmaktan da, bu işin keyfini almaktan da daha önemli,

Dün iş çıkışı evime doğru giderken ki baraj benim evimle işimin arasında, dedim bir bakayım kim ne tutuyor ne çıkıyor diye, barajın hekimbaşına yakın bir kolunda arabamı kıyıya park etmiş eşimle birlikte akşamın o sessizliğinde balık tutanları seyrederken karşı kıyıdan bir ateş yükseldi, ormanın neredeyse içinde İnanın bana ateş neredeyse bir adam boyunu aştı, çok tedirgin olduk,
    Kendi kendime ya dedim bu adamlar ne yapıyor böyle, iki tane balık tutacaklar diye güzelim ormanı yakacaklar, hemen jandarmayı aradım, ne dese beğenirsiniz bu bizim işimiz değil, Orman Genel Müdürlüğü’nü arayacaksınız, (memleket öyle hale gelmiş ki böyle bir ihbarı kahvede oturanlara yapsam toparlanıp gider insanlar neyse konumuz bu değil)
    Orman Genel Müdürlüğü’nü aradım, hemen ekip göndereceklerini söylediler, Şahsen inanmadım, daha doğrusu inanamadım bekledim işi gücü bıraktık, beklemeye başladık, bu arada ateşin harı yükseldikce yükseliyordu, kıyıdan ne yapıyorsunuz diye bağırdım önce bir şey olmaz merak etme dediler ben söndürün dedikce bana olmadık hakaretler ettiler. Daha sonra gerçekten Orman Genel Müdürlüğü’nün ekipleri geldi ve onlara gereken dersi verdiler sanırım, çünkü toparlanıp gitmek zorunda kaldılar ve giderken de bana eşim yanımda olmasına rağmen ki yanıma gelemiyorlar, (dereyi yüzerek geçmeleri lazım yada bayağı bir mesafe yürümeleri lazım). Bayağı bir küfür ettiler. Netice itibariyle birkaç adet, birkaç kilo hatta birkaç ton bile olsa fark etmez ormanlarımızı yakmanın veya buna sebep olacak hal ve hareketlerden kaçınmamız gerek diye düşünüyorum. Ve bu konu ile ilgili sizlere bilgilendirme amaçlı da olsa aşağıdaki hususları dikkatinize sunmak istiyorum.

Yangınla Mücadelede Yurttaş Olarak Biz Ne Yapabiliriz? Herhangi bir Orman yangınına şahit olduğumuzda 177’yi arayalım.. (Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı ÜCRETSİZDİR) Ormanlarda, ateş yakmayalım, yakanları uyaralım. Ormanlarda, şişe ve cam parçaları bırakmayalım. Anız yakmayalım, yakanları uyaralım… Orman içine çöp atmayalım, attırmayalım… Orman içindeki çöplüklerin kaldırılması için girişimlerde bulunalım… Sigara izmaritlerini ormana atmayalım, atanları uyaralım… Orman Teşkilatına manevi destek verelim… Ve ağaçlandırma kampanyalarına katılalım…

ORMAN YANGINLARININ NEDENLERİ
    (Bizlerin yani amatör balıkçıların sebep olacağı yangınlar.
    -İhmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkan orman yangınları:
    -Ormanda güvenlik tedbiri almadan ateş yakılması.
    -Yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması.
    -Sönmemiş sigara izmaritlerinin ormana atılması.
    -Şişe ve cam kırıklarının ormanda bırakılması. (attığımız şişeler güneş çıktığında büyüteç görevi görüp, siz orada olmasanız bile belki birkaç gün sonra belki ay ama yine de yangın çıkarma ihtimalı var)
    -Orman içi çöp ve çöplüklerin yanması/yakılması,

(Diğer nedenlerle çıkan orman yangınları)
    Tarlalarda otların ve anızın yakılması.
    Yüksek Gerilim hatlarının kıvılcım çıkması,
    Trafik kazasında yanan araçlardan ateş sıçraması.
    Kasıtlı Çıkarılan Orman Yangınları
    Yerleşim yeri, tarla veya otlak kazanmak amacıyla.
    Orman içinde yapılan kanunsuz işleri gizlemek için.
    İş ve çıkar elde etmek amacıyla (üretim, ağaçlandırma, yol yapımı)
    Terör ve sabotaj amacıyla..
    Doğal Nedenlerden Kaynaklanan Orman Yangınları Yıldırım düşmesi vb.

2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Vurdumduymazlık had safhada. İkaz etsen başın derde girer. Nasıl bir toplum bilincidir anlamak zor. İlgin için teşekkürler.