Evet değerli forum üyeleri artık bende hazır takım almaktan kurtuluyorum.kendi aldığım bedene hazır köstek bağlayarak başladım işe.hiç değilse atarken tereddüt etmekten kurtuluyorsunuz o kadar acemiyim ki şu 10 iğneli takım için 30 dk uğraştım insan bi köstekle 2-3 dk uğraşırmı demeyin o kadar titiz yapmaya çalıştım ki anlatamam. yalnız daha bağlarken gam yaptı neredeyse hemen bedene dolandı bir kaçı sanırım bedeni fazla gergin tutturdum o yüzden oldu inş yüzümü kara çıkarmaz. iki çeşit köstek kullandım resimleri mevcut. köpüğe sararkende çok zorlandım.10 iğnenin 6sı bi tarafta 4 ü bi tarafta oldu.sağlık olsun inş emeğime değer. yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen olumlu veya olumsuz hepsi için şimdiden teşekkür ederim reeling
Tebrik ederim öncelikle.İnan kendi takımınla avlanmanın yeri ayrıdır.Bende yeni başladım kendi çaparimi yapmaya.Ben kösteklerimide kendim yapıyorum harika zevkli oluyor.Heleki avlandığın zaman tadına doyum olmuyor diyebilirim.Sanırım 20 santim kadar bir köpük kesip ona sardın çaparini.Ben o şekilde sarıyorum köpüğe ve çok rahat oluyor sarması.İğnelerin hangi tarafta olduğu pek önemli değil die düşünüyorum.Bi artısı veya zararı yok nede olsa.Ve bedene düğüm atıyormusun çaparini yaparken bilmiyorum ama ben düğüm atmadan yapıyorum çaparimi.Düğüm atınca kopma riski artıyor.Zaten istavrit küçük balık olduğu için bedenide kaydırıcak kadar gücü yok.Eğer düğüm atıyorsan bedene bence düğüm atmadan bağla kösteklerini daha sağlam olur die düşünüyorum.
hayırlı olsun. köstekler yeşil renk güzel ancak simler pek tutulan renklerde değil. satın alırken genelde mor,metalik yada yanar döner yeşil mavi renkleri tercih edin bence. ayrıca floşlar çok uzun biraz traşlayın
ilk öncelikle hayırlı olsun abi tebrik ederim,piranha sana yeter kendi kösteğimi bağlamadan önce hep piranha markasının kösteklerini kullanırdım,bir ara organizasyon yapalım da bir de benim köstekleri gör
Evet Emre, hazır köstek alıp çapari dizmek çok akıllıca. Ben de genelde böyle yaparım. Köstekleri bağlayacak vaktim pek yok ne yazık ki. Hazır çaparilerde zaten sorun genelde beden misinesinde oluyor. Uzak atışlara dayanamayabiliyor veya bazen çok kalın oluyorlar. 0,30 civarlarında beden kalınlığı olan çapariler çok verimsiz oluyor. O yüzden kullanacağım ağırlığa göre 0,22-0,26 arası kaliteli misine bedene çiftli kurşun kasası yapıp köstekleri de istediğim sayıda diziyorum. En verimli avlarımı da bu şekilde yapıyorum. Yalnız aldığın hazır kösteklerde misine kalınlığının 0,12'yi geçmemesine dikkat et. Sanki bu misineler biraz kalın gözüktü. Bir de yeşil tüyler aşırı uzun. Onların da en az 3te 1'ini makasla kesip kısaltsan çok iyi olur bence.
kurşun kasası yapmıyorum fırdöndü kullanıyorum 0.26 da elimdeki tek misina olduğu için onu kullandım yoksa 0.22 kullanacaktım.kösteklerimde birisi 0.10 diğeri 0.8. 6 tane 0.10 4 tane 0.8 koydum.ayrıca uzun simleri şimdilik deniyorum kısalta kısalta gidicem.bakalım eğer balık simler kısaldıkça yoğunlaşıyosa kısa yapmaya devam ederim.ama bu uzunluk verimli olursa böyle devam ederim yorum için teşekkürler