Ağabeyler,Arkadaşlar herkese selamlar... Ben Kayseri'den Yusuf; Kendimi bildim bileli balıkçıyım... Ama nasıl ? İlk balığa babamla beraber sabahın 04,30 unda tren garından bindiğimiz trenden Kızılırmak köprüsüne yakın bir yerdeki istasyonda inip biraz yürüdükten sonra o devasa akarsu ile karşılaşmamla başladım. Sonrasında ismini bilmediğim bir çok yer.Babam önde ben arkada. Dadağ,ebiç,dadasın,elagöz,hörmetçi,sarımsakli,kaynar,kermelik vs vs.. Sonrasında biraz uzun ara verdim. Geçen hafta tekrar başladım İki arkadaşımla sarımsaklıdaydık. Hemen piknik alanındaki büfenin önünde. 5 adet küspeli taban attım.Bizde setin önünde oltalarımızı attık. Oltalarda tık yok.Ama şansımız iyiydi.Tabanlarda bir 2,5 kilo bi tanede 1,5 kiloluk sazan çıktı. Bu haftada salı için şimdiden yer arıyoruz. Tekrar herkese merhabalar....
Aramıza hoşgeldiniz, Küspeli oltanın bir süredir yasaklandığını hatırlatmak isterim ; http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
Mrb. Teşekkürler uyarı için fakat yasada aşağıdaki gibi yazıyor. İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
evet arkadaşlar küspeli olta yasak değilmiş neden yasak diye yazıyosunuz o zaman ???yusuf sende hoş geldin kardeşim
Cok kancalı kuspelı olta yasak.Yanı kuspenın etrafını kanca ıle kaplamak yasak.bunun ıcın eskıden balıkcılarda bol kancalı hazır kuspe takımları vardı.Teblıgde gecen yasak bununla ılgılı!
selam kardeşim.adanadada çok yogun küspeli av yapılıyor.aslında tebligatlarda yasak olan çok şey yinede yapılıyor.bu işler avcının keyfiyetine kalmış.şu balıgı nasıl tutarım diye yanan avcıların denemedigi usul kalmadı sanırım.aslında illaki balık yakalamanın derdine düşmemek lazım dogayla başbaşa olmakta önemli.fakat su altındaki o heyecan yokmu onsuzda olmuyor.avladıgın sazanları resimliyorsan siteye gönder .ne yem kullanıyorsunuz.selamlar
Herkese teşekkür ederim iyi dilekleri için. Sazanlar için ogün küspeli atmıştım.Ucundaki kancalara ise mısır taktım. Ama özel mısırlardan felan değil.Bildiğimiz markette satılan salatalara vs konulan mısıırdan. Ayrıca SALI günü Ankara yolundaki kızılırmak köprüsü tarafına gideceğiz. İnşallah iyi bir av olur. Herkese tekrar teşekkürler...
merhabalar ben aslında bugun gıdecektım bahcecık tarafına arkadaslar yan cızınce yalnız gıtmek ıstemedım.salı gunu programınız uygunsa bende katılmak ısterım mumkunse tabıı
Merhaba... Merhaba... Keşke daha önce okusaydım fakat şimdi okudum mesajınızı.Kısmet değilmiş.İnşallah başka zamana... Kızılırmak köprüsü ve çevresinde su çok yüksek ve yosunlu.Hiç avlanacak yer yok.Bizde saat beşbuçuk gibi tekrar sarımsaklıya gittik.Geç kaldık tabiki. Bu avdan eli boş döndük.Darısı sonrasına
gerçekten kısmet değilmiş mesajı yazdıktan 2 saat sonra elımın ustune dustum elım ezıldı o zamandan berı de sargıda kısmet bu balık işi gercekten