Beyler bu aralar kafam lüfere takık durumda. En kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum. Biraz araştırmamdan sonra lüfer malzemelerini anlamış gibi oldum.Artık kendimde yapmaya başlarım diye düşünüyorum. Öncelikle sıradan bir takım yapmaya başladım yani malzemeler ucuz işlev aynı. Bunları kısaca anlatacağım zaten bu konuların arasında videolu anlatımda var daha ayrıntılı anlatılmış fakat bende genede sizlerle paylaşmak istedim. -0.35lik misina -2 adet uzun pala iğne -mantar -alüminyum folyo -doldurma parfüm kapağı -fırdöndü -kurşun 50gr Öncelikle iğneleri bağlayacağım fakat bunu çift kat yapacağım resimdeki gibi yapıp iğneleri bağlıyorum. Ve böyle oluyor.. Daha sonra misinayı parfüm kapağını delip ordan geçiriyoruz vemantardanda geçirip mantarı kapağın içine sokuyoruz.Daha sonra yukarda kalan kısmıda folyoyla kaplayıp olayı tamamlıyorum. Elimden geleni yaptım hazırda aldımda kendimi test ettim yapabiliyormuyum diye =) Şimdi sadece suya atıp balığı yakalamak kaldı.Ama çelik tel kullansam daha etkili olur kopmama açısından.
Tebrikler Fatih çok güzel olmuş.Piyasada 2-3 liraya satılıyor sen ise yarısına mal ediyorsun.Bende kendim yapıyorum bunları geçen sene güzel para kazandırmıştı bana.Güzel lüferler tutarsın umarım bol şans...
Sevgil Fatihciğim, Öncelikle yaptığın takım için seni tebrik ederim. Çanakkale'de 1980-87 yılları arasında yaşadığım 7 sene içinde kıyıdan lüfere olta atardım. Yem olarak genellikle akşam üzeri kendi tuttuğum taze izmaritten yaprak yem kullanırdım. Lüferin misinayı kesmesine karşı kendi uyguladığım yöntemi paylaşayım istedim. Daktilo tamircilerinden şaryo teli alıp, ( oldukça ince ve yumuşak çelik tel olup, üstü şeffaf plastik kaplıdır) 1 numara fransız çaprazı iğne önde, hemen 2-3 cm arkasına 5-6 numara yine fransız çaprazını ayni bu tele hırsız olarak bağlardım. (ince bir kargaburun ile çok rahat bağlanıyordu) İkinci iğneden 8-10 cm. kadar sonra teli düğüm yapıp keserdim, burayıda kullanacağım 3 lü fırdöndünün orta ucuna uygun misina ile bağlardım. Üçlü fırdöndünün bir ucuna kurşunu, diğer ucunada ana bedeni bağlardım. Yaprak yemi çelik tel ile bağladığım bu iki iğneye düz duracak şekilde takardım. Arkadaki küçük iğnenin pala iğneye göre avantajları şudur, hem yemin her zaman düz durmasını sağlar, hemde lüfer yeme yandan saldırırsa (ki saldırır yemi ortadan ısırıp gider) bu hırsız iğneyi de ısırarak yakalanmasını sağlar. Ayrıca öndeki büyük fransız çaprazının da düz iğnelere göre avantajı, lüfer yemi ısırdığında tasma attığında çapraz olduğundan düz iğnelere göre balığın ağzına saplanması daha kesindir. Aslında senin takımında ayni mantık ile hazırlanmış olup, bende fark sadece iğne tipi ve farklı bir çelik tel kullanmamdır. Arzu edersen bu iğne bağlantısını kendi yöntemindeki gibi folyo kaplı mantarın içinden de geçirebilirsin. Şimdiden bol avlar dilerim, rastgele..
Fatih çok güzel bir takım olduğu kesin. Ayrıca kullandığın malzeme 10 numara. Samurai 0.35 misinayı ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum banamı denk geldi bilmiyorum aşırı sağlam misina sudan adam çeker çıkarır. Fakat lüfer çinekop familyası gayet güzel kesiyor denk getirirse. Bu takımla balık alamazsan başka takım deneme Rastgelsin .
Fikret abi bu takımın birde fotoğraf olarak koyma imkanın varmı benim gibi acemilerin anlayabilmesi adına, takımınız ilgimi çekti anlatımınız çok güzel ama görsel olarakta görmek anlamamı daha da kolaylaştıracak sanırım selamlar
güzel fikirmiş. teşekkürler. =) bir sürü malzeme çeşitimiz var doğada olsun etrafımızda olsun hepsinden yeterince olta düzeneği yapabilriz =)
teşekkürler =) valla o misina samurai değil asso clasic aldım 0.35 1000metre. dedim yanımda sürekli taşımıyayım birazını sardım samurai kutusuna =) ama samuraiyide kullandım kaliteli misina. Lüfer bu misinaları nasıl kopartıyor ? kafa atarakmı yoksa ısırarakmı ?
Fatih ellerine sağlık güzel olmuş bende siteye bırakacağım böyle güzel bir miras tekne avcılığı ile ilgili takımlar süper.