ben sakaryanın karasu ilçesinde yaşıyorum.3-4 aydır denizde kefal bile çıkmıyor balık tutmaya hasret kaldık geçen sene bu aylarda denizde baya iyi balık çıkıyordu bu sene neden böyle balık bu sene hiç gelmiyecekmi?
Bir hafta kadar önce yüzmeye gittiğimde deniz suyunun insanıbunaltacak kadar sıcak olduğunu görüp yüzmekten vazgeçtim.Yani kıyıya yakın olan yerlerde ve suyun sığ olduğu yerlerde balığın yaşaması mümkün değil.Bir aydan beri ilk defa bugün tekne ile enaz 8 mil açıldıktan sonra çapari ile balık tutabildik. Bence sebep suyun sıcaklığı.
evet katılıyorum su çok sıcak ama açıkda da balığın olucağını pek sanmıyorum olsa kayıklar gezerdi ama oda yok
Bende öyle düşünüyordum ama bugün açıkta tektük palamut ve bolca istavrit vardı.Birkaç gün sonra havalar normale dönünce yavaş yavaş kıyılardada balık olacaktır.
Hazır konu başlığı '' Aydınlatmak '' iken istavrit hakkında bilgi verirmisiniz. Onu bile doğru düzgün tutamıyorum Nasıl tutalım nasıl çekelim üstadlar anlatırken sıkılacaklar ama
1 hafta önce karasudaydım evet deniz suyu gerçekten bence de sıcak çapari olarak yeşil ,sarı,beyaz tonları iş yaparama en iyisi bence açık yeşil. yer olarak kumsaldan yakalaman belki biraz zor olabilir. ancak liman tarafındaki kumsal ekşioğlu otelden sonra otaraf biraz daha sakin(bence yalnız gitme)oradan ve liman ucu daha acıkta olduğu için daha iyi olabilir.rastgele..
peki ne önerirsin yarın sizin ordayım bi ton malzeme aldım ama neye atıcam bilemiyorum... ekşioğlunun oralardaki limana gitmeyi planlıyorum. olmadı bi dere varmış oraya bakıcam ama takım ve yem olarak neler kullanıyorsunuz bilmek gerekir ?... yardımcı olan varsa şimdiden teşekkür ederim...