Beni biraz yordu ama sonunda tekneye aldım. 27 Nisan 2014 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Günlerden Pazar, aylardan Nisan, senelerden 2014 yani bugün. Sivrice'den.

Dün Bursadan gelen sevgili dostlarım Tuncay, Cüneyt, Serkan ve Osman ile yemli dip avına çıkmıştık, taaa Bursa'dan geldiklerine deydi, çok güzel Mercanlar ve karagözler avladık, sırtı da da balık aradık ama rast getiremedik, inşallah bir daha ki sefere dedik vedalaştık.

Bugün ilk işim teknemi temizlemek oldu, havaya bakıyorum tam benim istediğim bir hava, güneş yok deniz gümişi bir renk almış bu hava da 18 senelik sırtı avı torik ve palamut tecrübelerime göre, tam havası diyorum, artık bundan sonra mavi Yozuri Tobimaruyu denize salmak kalıyor.

Tobimaru denizde teknenin yanından iki metre saldım yüzüşünü kontrol ediyorum ve mırıldanıyorum...-Ben balık olsam hemen atlarım diyorum ve takımımı salıyorum.

Takımımı şu sekilde hazırladım : Sahte yeme 10 metre 0.40 asso misina taktım sonra bir fırdöndü ve ana misina 080 mantara sarılı 400 metre, ince ön misinadan 5 metre sonra bir kurşun ekledim ( Sarma kurşun iki tarafında tel olan) 70 gr. tekrar 5 metre sonra 100 gr. bir kurşun daha, 5 metre sonra bu sefer 150 gr. lık son kurşunu ekledim, teknemin hızı rolantinin biraz üzeri 7 km. civarında, ben genelde bu hızı ezbere ayarladığım için mil veya km. hızına falan bakmam.

Hava dediğim gibi tam torik havası, son günlerde Sinarite hiç rastlamadım onun için bu havada hayalimde sadece torik var.

Gene bir emare ile karşı karşıyayım, 500 metre ilerde martılar denizin üzerine konup kalkıyorlar, işte torik ve palamıt için güzel bir görüntü, hemen takımıma bir ağırlık daha ekliyorum, bu sefer eklediğim 200 gr.

Martıların arasından geçerek o bölgede sağ sol yaparak dolaşıyorum ilk turda balık vurmadı ikinci tura başladım 20 metrelerdeyim aniden inanılmaz bir vuruş aldım takımım ilk başta bir esnedi ve balık oltamda ama bu inanılmaz bir şey çok çekiyor ben de onun istediği gibi davranıp 400 metre misina sarılı mantarımdan devamlı bırakıyorum, 200 metre kadar biraktım bu arada 20 metrelerden derinlere doğru gidiyorum, balığın ne olduğunu tahmin edemiyorum belki bir orkinoz olabilir diyorum.

Balıkla beraber dolaşmamız sürüyor 45 dakika kadar oldu balığın bir hayli yorulduğunu tahmin edebiliyorum artık bir an evvel onu görmek istiyorum ve tekneye doğru çekiş başladı.

Kurşunlara kadar geldim ilk 200gr. kurşunu motorun üzerindeki kapağa koydum ama şuna her zaman dikkat etmeliyim kurşunu her an balık denize çekilebilir onun için hiç bir tarafa takılmaması lazım, bu arada misinayıda çok dikkatli yere istif ediyorum, ikinci, üçüncü ve dördüncü kurşun geldi onlarıda motorun üzerine koydum ,şimdi ince misinadayım...Balık aniden diplemeye başladı ben de kurşunları denize bırakarak tekrar 200 metre kadar saldım....

Balık, çok büyük bir balığa benziyor, bence bu hallerde hiç acele etmeden balığı iyice yormak lazım....

Tabi bu arada zaman da bir hayli geçti 90 dakikaya geldik, bu kadar beklemenin dezevantajlarıda var birisi iğne girdiği yeri aşındırır ve balık kurtulur... diğer bir dezevantaj ise ince misina bağlantılarından zayıflayarak kopar.

O zaman vakit geldi ve derinliğimiz 40 metreler misinayı ve kurşunları toplamaya başladım, ince misina geldi ve balığı derinlerde gördüm kocaman beyaz bir balık biraz daha yaklaştı tamam şimdi tam olarak görüyorum kocaman bir torik, burada yapacağım ilk iş toriğin kafasını suyun yüzüne çıkartmak fakat balık çol inatçı geliyor tekrar geri bir hamle yapıyor, ben onun kafasını fazla çevirtmrden suyun üzerine çıkatmayı deniyorum, gene zorlayan balığı bu sefer suyun üstüne çıkartmakta kararlıyım.

Biraz yoruldum....son hamleyi yapıyorum ve balık suyun üzerinde.....

Kepçemi aldım balığı kepçelemek istiyorum fakat balık kepçeden çok büyük bir türlü kepçeye girmiyor ...En sonun da kepçede.........+

Bir müddet sonra balığın ağzından çıkar izmariti de sizlerle paylaşıyorum.

Beni biraz yorsa da çok sevinçliyim ve çok mutluyum.

Sizlere de gönlünüzdeki balığın rastgelmesini dilerim, sevgiler.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Avcılık budur aziz ve muhterem üstadım. Gayretlerin her türlü takdir ve tebriğin çok fevkindedir. Sizden öğrenilecek çok şeyimiz var. Paylaşım için nihayetsiz teşekkürler.

3. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

maaşallah balık güzel ama anlatımınız daha güzel sanki balığı berber yakalamış gibi oldum sanki balığı ben kepçelemişim gibi hissettirdiniz yüreğinize sağlık

4. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    Tebrikler orhan bizim hayellerimizi susleyen baligi almissin :) saygilar

5. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ne güzel anlatmışsınız avınızı tebrik ederim.sevgi ve saygılarımla.

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim Orhan Amca yine çok güzel av ve anlatım olmuş, nicesine rastgele :)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim Orhan amca, torik de torikmiş yani :)

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Tebrik ve saygı güzel de Orhan dediğin, senin iki yaşında.
    Gözünden kaçmış sanırım, baksana herkes, amca filan diyor. :)

Ben Orhan diyebilirim ama usta demeyi tercih ediyorum.

Tebrikler usta, okurken heyecanlandım ya HU! :) :):

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hay maşallah, yorulduğunuza değmiş harika bir balık, ellerine sağlık üstadım, daha güzellerinide yakalamanız dileğiyle sağlıcakla kalın. :)

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu ava şapka çıkarılır

11. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    Güzel insandan harika bi rapor.Ellerin dert görmesin sevgili üstadım..

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Serdar kardeşim, bu övgü dolu sözleri senin gibi deniz ve balık avı konularında bir üstad dan duymak benim için gerçekten büyük bir gururdur, tabi bunları hak etmenin tek yolu, birirken tecrübelerimizi ve bilgilerimizi bizlerden sonra gelecek nesillerle de paylaşmaya devam etmektir, sevgiler, saygılar.:)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Beğendiğin için ben de çok memnun oldum, sana da rast gelsin Durmuş kardeşim sevgiler.:)

Diğer Torik avlarımdan görüntüler.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52901

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir torik, anlatımla beraber keyifli bir paylaşım.
    Nicesine rastgelsin Orhan amca. :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Dediğin gibi benim de her zaman hayellerimde olan bir balık, tabi dün oltama takılınca çocuklar gibi sevindim, nedense Torik avı benim her şeyim, ben denize ne zaman açılsam aklıma mutlaka ilk başta sırtı çekmek ve torik avlamak gelir.

Senin de bu avımı beğendiğin için ayrıca benim mutluluğuma da ortak olup paylaştığın için sana çok teşekkürler sevgili Ümit kardeşim, rastgele, sevgiler.:)

Daha fazla Torik avlarımı okumak istersen tıkla.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39324

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Beğendiğin için çok teşekkürler, sana da rast gelsin. Sevgiler.:)

Torik avlarımdan bazıları tıklayın.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Önder kardeşim sana da rastgelir inşallah, teşekkürler, sevgiler.:)

Torik avlarımdan bazıları. Tıklayın.

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebriklerin için çok teşekkürler sevgili Aret kardeşim.:) Sana da rast gele.:)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Reisim genç kardeşimiz bir an olsun beni de gençleştirmiş.:) Tabi bilerek yazmadığına ben de eminim, beni tanıyanlar bilir küçük şeyler beni fazla ilgilendirmez, yeterki şerefimiz, namusumuz ile ilgili kötü laflar ve tabi ki iftira olmasın gerisi çok önemli değil...

Sevgili Reisim seni biraz olsun heyecanlandırdığım için gerçekten çok mutlu oldum, dün ben de çocuklar gibi sevindim, teknede tek başına balık avlamak çok güzel, o kadar hür oluyorum ki her istediğime sadece ben karar veriyor ve daha evvelden yapmış olduğum avları hatırlayarak aynı yerlerden geçerek balığı alıyorum, eeee ne de olsa 18 seneden beri aynı meralarda toriklerle haşır neşir olmakta bana biraz olsun tecrübe kazandırdı, fakat sizlerin yanında hala bir miçoyum, sizler Boğazın denizcileri hepiniz benim için efsanesiniz, bütün eski boazın balıkçılarına sonsuz saygılar sizlere olsun sevgili Reisim.:)

20. vayacon

vayacon Gürel

Orhan amca tebrik ederim. Kısmetinize hep böyle güzel balıklar gelir inşallah. Umarım bizler de sizin gördüğünüz güzellikleri kıyısından olsa da görürüz.
    Saygılarımla.