Beni böyle havalar mahvetti

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında panikk tarafından paylaşıldı.

1. panikk

panikk okan kaygısız

Favori Kamış:
    okuma alumina 2.40, okuma salina 2.85, okuma v sistem 2,40
    Favori Makine:
    trio 55
    Rüzgarlı, yağmurlu, bulanık havalardan mutlu olan tek insan levrekçilerdir diye düşünüyorum. Bu tür havalar levreğin av verdiği, fakat avlanmanın da bir o kadar zorlaştığı havalardır. benim tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim, denizin köpük köpük, suyun dalgalı ve bulanık olduğu havalarda:
    1. Su üstü sahteler iş yapar mı? (rover 98 veya cam rapala)
    2.Hangi renk sahteleri tercih etmek gerekir?
    3. çekiş sitili nasıl olmalıdır yani herhangi bir aksiyon vermeye gerek var mı, hızlı mı yavaş mı çekmeli vs...
    yardımcı olacak ustalara şimdiden çok teşekkür ederim.

2. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Valla bence de güzel sorular. :) Bilen arkadaşlar cevaplasınlar da biz de öğrenelim :)

3. greenfish

greenfish q

hava öyle böyle değil, burada sahile insen su alıp götürür. günlerdir yağmur durmadı, yukardakine söyledim pek bi sinirlenmiş.

4. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Levrek avı için bu havalar hakikaten de en ideal olandır. Ben kendi adıma sorularını cevaplayayım:

1- Ben sürekli su üstü sahtelerle avlanırım. Rover 98 de en sık kullandğım sahteler arasındadır. Bunun dışında yozuri crystal minnowun c58 modelinin gagasının kesilmiş halini de kullanırım.

2- Sahte seçimin açık ve parlak renklerden oluşabilir. Hatta kaşık benim her zaman ilk tercihim olmuştur.

2- Bu tip havalarda aksiyon vermeye hiç gerek duymadım. Düz bir şekilde atıp hızlıca sarmaya başlarım. Çoğu zaman da levrek köpüğün içinden gelir. Yani hemen ayaklarının dibinden. Bu yüzden mutlaka denize biraz uzak durmak ve kendini küçültmen gerekir.

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    saçma gelecek ama siyah, simsiyah kara olan sahteyi bir denemek lazım o havalarda